Om os

Som fan af Manchester City bliver man meget ofte beskyldt for at være en såkaldt "plastik medløberfan" , som vel kan defineres som en person, der helt bevidst og aktivt har valgt at holde med klubben fordi man dermed næsten er garanteret succes med de voldsomme investeringer, som netop City har fået indsprøjtet siden 2008, hvor den stenrige Sheik Mansour overtog ejerskabet af de lyseblå fra Manchester. Det er dog en beskyldning, som vi blot kan le af. For kernen af den danske Manchester City fanskare tager faktisk sit udspring i det helt modsatte af hæder, ære og succes:

Den danske gren af Manchester Citys supportgruppe, har rødder noget længere tilbage. Den fik paradoksalt nok sit allerstørste boost i slutningen af 1990'erne, hvor Manchester City var i sit livs krise med en dybt inkompetent sportslig ledelse og en trup på hele 54 spillere, bragt sammen af et utal af forskellige managere. Der herskede rent ud sagt et gedigent kaos i Manchester City, et kaos som kulminerede med en historisk nedrykning til den 3. bedste række i engelsk fodbold. Det var en kæmpesensation, at en af Englands største og mest vindende klubber igennem tiden nu skulle til at måle sig med små klubber såsom Wycombe, Macclesfield og York. Skrevet i alt respekt for disse fodboldklubber.

Citys kæmpestore nedtur skete samtidig med, at det begyndte at blive mere og mere almindeligt at fans af engelsk fodbold mødtes på de forskellige pubber og sportsbarer der i disse år skød op. Cityfans var ingen undtagelse, og nogle tilfældige møder på diverse beværtninger resulterede i, at vi fik dannet et decideret Cityfan-miljø i disse ellers store krisetider for vores fælles passion:
Manchester City! Herunder et billede af en dansk delegation foran hedengangne Maine Road i foråret 1999

En dansk delegation foran Maine Road i foråret 1999

I 1999 dannedes vores første hjemmeside, okay.dk, som vi her på Cityfans.dk er en direkte efterkommer af. I 2003 blev til Okay til Cityfan.dk. Igennem årene har vi skiftet udseende mange gange og aktiviteten på siderne har været op og ned, men vi kan altså prale med, at være en af de ældste danske fansider for en engelsk fodboldklub!

Hvad er CityFans?

Det er altså dermed sagt, at Cityfans ikke er et site, hvor du kan læse de seneste nyheder fra Manchester City F.C. Med den i dag gigantiske nyhedsstrøm fra Premier League stof, har vi glade amatører, (nogle af os er faktisk familiefædre med fuldtidsjobs) for længst måtte give op og erkende, at vi ikke længere kan følge med de professionelle medier. Derfor er Cityfans.dk i 2022 fusioneret med den norske side og samarbejdspartner i Supporterklubben, ManchesterCity.No. Således fungerer Cityfans i dag som en infoside om vores officielle Supporterklub, hvor du ligeledes kan melde dig ind online

I forsøget på dog at følge lidt med med nyheder på dansk, er vi på Cityfans.dk både på Twitter og Facebook. Der vil vi i overskrifter følge lidt med i den store strøm af Citynyheder, der hele tiden væltet ind over os. Du er selvfølgelig velkommen til at følge og like os.