UEFA kendte fredag aften Manchester City skyldige  i at bryde selv samme UEFA's Financial Fair regler (FFP), og derfor idømt to års karantæne fra europæisk fodbold samt en bøde på ca. 25 millioner pund.

Absolut noget af en bombe, som jeg, og de fleste andre, ikke havde set komme. Dommen bliver dog stensikkert anket af Manchester City, som stædigt fastholder, at de ikke har gjort noget forkert.

Bøden er hvad det er, den kan City uden problemer betale. Udelukkelsen fra europæisk fodbold er naturligvis en kæmpe-bèt for det projekt City er i gang med. For uden muligheden for at deltage i Champions League, kan City så holde det høje niveau i deres trup? Og hvad med Pep? Skrider han?

Men alt det er ikke det værste ved dette mareridts-scenarie, som vi lige nu befinder os i. Nej. Det absolut værste er, at Manchester Citys navn nu skal trækkes igennem skidtet. Det er ikke rart, at være under mistanke for svindel og snyd. For det går ud over klubbens navn og rygte, som var nok belastet i forvejen - men dog mest på grund af, at City igennem de sidste 8-10 år har forstyrret den gode ro og orden i international topfodbolds hierarki.

Det er ikke faldet i god jord ved andre topklubbers supportere, som længe desperat har higet efter at få sendt Manchester City tilbage hvor de kommer fra. Til en grå tilværelse  som nummer 8-14 stykker i Premier League. City skal være en charmerende og ufarlig midterklub, så er de sødest, mener de. 

FFP er ikke så simpelt, som du tror

FFP er på overfladen meget enkel: Fodboldklubber må ikke bruge flere penge, end de tjener. Men under den overskrift befinder sig der en kompliceret og indviklet regnskabs-lovgivning, som de fleste klubber fifler lidt med, for at kunne få de tjente penge til at række til investeringer. Det være sig værdier af sponsorkontrakter, flytning af penge rundt på diverse konti, ejerskabs-forhold mv. Det er mega-indviklet stof, og svært at forstå for en menig mand, der ikke har en regnskabs- og/eller juridisk baggrund.

Derfor er det mærkeligt, hvordan så mange helt almindelige fodboldfans har fuldstændig styr på FFP regler og lovgivning, og om hvordan Manchester City - ene klub - har brudt dem. Mange kommentarer jeg har måtte lægge ører til, har været så perfide og skadefro, og er kommet fra nogle folk, der ikke har mere forstand på FFP end jeg har på raketvidenskab. Det er toptrættende, og lugter derfor langt mere af jantelov, brændende hø-tyve og skadefryd, end det dufter af retsstat. 

Og er det ikke hele humlen i sagen? City har i alles øjne været skyldige, inden man overhovedet har kunne konkludere noget ud fra de undersøgelser, som der er foretaget. Manchester City har skulle sættes på plads for enhver pris. 

I skrivende stund aner jeg ikke, om City er skyldige eller ej. Min forstand på dette indviklede stof er begrænset, selv om jeg har forsøgt at sætte mig ind i det. Jeg forholder mig dog til det, at alle er uskyldige, indtil det modsatte er bevist.

Skulle City være skyldige, vil jeg være ked af det og skamme mig på min klubs vegne, men jeg vil tage de konsekvenser, som det får. Sådan er det jo. 

Men kunne man evt. i mellemtiden være så large pakke de brændende fakler og høtyve væk? Vi sidder nogle fans af af Manchester City , som er urolige for vores klubs fremtid, og man skylder i det mindste at give OS en respekt - og almindelig retspraksis er altså, at man er uskyldig indtil det modsatte er bevist.