“City er ikke andet end oliepenge”, “City har købt sig til succes” eller “City har ødelagt fodbolden”. Meningerne er mange. Ligeledes er de delte - fra fjender til fans. Ingen tvivl om at Sheikh Mansours indtog i engelsk fodbold spillede en stor rolle i Manchester Citys genopståelse som engelsk og internationalt tophold. Men penge gør det ikke alene. Bag hver en succes er der mænd, som har udformet taktikken og de sportslige grundholdninger, som klubben kører efter. Dette er et blik ind bag den talentfulde trup - for hvem står bag dem, og hvem arbejder dagligt for at leve op til klubbens grundværdier?


Pep Guardiola med Mikel Arteta, Brian Kidd og Rodolfo Borrell

Teamet bag 'Pep': 
Den synlige forgangsmand er selvfølgelig Pep Guardiola - af mange vurderet som verdens bedste træner. Men han klarer naturligvis ikke alt selv. Bag ham er en stjernespækket og yderst kompetent trænerteam på 7 fodboldkyndige mænd.

Og vi starter med den muligvis vigtigste mand for Pep, Mikel Arteta. Arteta er et velkendt navn for alle fodboldinteresserede, som følger bare en smule med i engelsk fodbold. Arteta var midtbanegeneralen på Arsenals midtbane i perioden 2011 - 2016, hvor han spillede 100 kampe for 'The Gunners' - før det havde han været en profil i Everton, hvor han spillede i perioden 2005 - 2011.

Da Arteta i 2016 besluttede sig for at hænge støvlerne på hylden, var Pep og Manchester City hurtige til at tilbyde ham en plads i trænerteamet. Ingen tvivl om at han havde overbevist Pep om sin fodboldfaglighed, og efter Domenec Torrent (Tidligere assistent) forlod klubben for at blive cheftræner i søsterklubben, New York City FC, steg Arteta for alvor i graderne. Pep har flere gange rost Arteta for hans taktiske snilde og hans arbejde med Raheem Sterling er det tydeligste eksempel på dette. Arteta arbejdede tæt sammen med Sterling for at forøge hans farlighed foran mål, hvilket må siges, at være lykkes. Arteta blev så højt profileret, at han, efter Wengers tilbagetræden, blev vurderet som favorit til at få cheftrænerposten hos Arsenal FC. Han fik som bekendt ikke jobbet og det skal vi 'Cityzens' være glade for. I Arteta har vi en mulig arvetager for Guardiola, når han engang forlader posten.

 
Domenec Torrent (Tidligere assistent), Mikel Arteta og Xabi Mancisidor 

En anden spanier, som er yderst vigtig for Guardiola er Rodolfo Borrell. Den 47-årige spanier er tidligere akademi-træner hos Barcelona på La Masia, hvor han var Lionel Messis første træner, imens han eftersigende også skulle have haft en stor indflydelse på udviklingen af spillere, som Andres Iniesta og Cesc Fabregas. I 2009 flyttede han til England, da han blev ansat af Rafa Benitez som 'Head of Coaching for Liverpool Academy' og her stødte han på en ung spiller ved navn Raheem Sterling. Han kom til City i 2014, hvor han havde ansvaret for at forbinde akademiet med seniortruppen. Da Guardiola blev ansat i 2016 blev han en fast bestanddel af trænerteamet, hvor han især hjælper unge spillere som Phil Foden, Eric Garcia og Taylor Harwood-Bellis med at vænne sig til senior fodbold.  

Modsat de to tidligere har vi en lidt ubekendt trænerskikkelse i form af Manel Estiarte. Estiarte er chef for spillersupport og det er i høj grad ham, som hjælper vores stjerner med at håndtere livet som professionel fodboldspiller. Estiarte var også en del af Peps trænerteam i Bayern München, hvor han havde en lignende stilling. Estiarte var i sine unge dage en yderst kompetent vandpolo-spiller, som fik over 550 landskampe for Spanien, hvor han endda formåede at vinde OL-guld med sit hjemland. Estiartes vigtigste funktion er at være der for spillerne og trænerne. Han hjælper dem med det enorme pres, som hører til at være fodboldspiller i den moderne verden. 


Manel Estiarte og Guardiola forbereder sig mentalt til kamp

Udover den psykiske del, skal spillerne selvfølgelig også have det fysiske med. Chefen for den fysiske træning i Manchester City hedder Lorenzo Buenaventura. Buenaventura er en trofast ven og trænerkollega for Pep Guardiola. Buenaventura var en del af Guardiolas trænerteam i både Barcelona og Bayern München. Buenaventura er også yderst ansvarlig og vigtig i processen i at få skadede spillere tilbage i kampform hurtigst muligt - hvilket er noget vi virkelig får brug for i denne sæson. Buenaventura og Guardiola deler spillefilosofi og derfor er der ikke meget som foregår uden bold. Men Buenaventura sætter flid over alt andet og han forventer at alle arbejder stenhårdt for klubben. 

Naturligvis er der også en som står for at træne ham mellem stængerne, nemlig Xabi Mancisidor. Endnu en spanier, som i tidernes morgen var målmandsprofil hos Mallorca og senere hen blev målmandstræner i Malaga under en vis træner, nemlig Manuel Pellegrini. Det var også Pellegrini, som tog ham med til Manchester City, men han blev da Guardiola overtog jobbet. Udover ham træner Richard Wright også Ederson og co. 


Xabi Mancisidor og City legenden, Joe Hart. 

Udover at sætte kegler op og planlægge øvelser, så er der også en mand, som analyserer hvordan de forskellige spillere præsterer - både i kamp og til træning - Carles Panchart hedder han. Panchart har arbejdet sammen med Pep siden 2007 og han har fulgt ham helt tilbage fra Barcelona B tiden. Panchart arbejder med den enkelte spiller, hvor han forsøger at gøre spilleren bedre og mere værdigfuld for holdet.

Til sidst er der en mand, som har været en fast bestanddel af Manchester City i snart et årti. I 2009 kom Brian Kidd til klubben fra lokalrivalerne Manchester United, hvor han var assistenttræner under Sir Alex Ferguson. Kidd har arbejdet under vores 3 managere, Mancini, Pellegrini og Guardiola. I tidernes morgen var Kidd en topangriber, hvor han dominerede for både Manchester City og United. Kidd er uvurderlig for City, men han har ikke nødvendigvis én speciel ting, som gør ham unik. Han hjælper rundt i hele klubben og er en utrolig elsket træner i førsteholdstruppen. Kidd hjælper hvor han kan og han har tidligere også udtalt, at der er intet job, som er for småt til ham. Han er førsteholdets 'Handy-man". Kidd blev fik også den prestigefyldte ære, at blive vurdere til at være den 42. vigtigste spiller for Manchester City igennem historien af Svea i vores medlemsblad.  

 
Brian Kidd sammen med vores tidligere Cheftræner Manuel Pellegrini og Ruben Cousillas


Det succesfulde trænerteam (venstre - højre): Guardiola, Mancisido, Wright, Borrell, Arteta, Panchart, Kidd og Buenaventura 


Trænerteamet efter vi sikrede os mesterskabet i 18/19 sæsonen.