Titlen på denne bog fortæller meget godt, hvad den handler om. Steve Worthington, eller Worthy, som han kaldes blandt venner, har skrevet en bog om hans liv i Manchester. Worthy, som jeg vil kalde ham, da jeg efter at have læst bogen, føler jeg kender, er født og opvokset I Manchester. Han fortæller med humor og selvironi om hans liv, venner og hans kærlighed til Manchester City og det engelske fodboldlandshold. Og vi City-fans ved jo, selvironi er en vigtig egenskab at have.

Worthy er født i starten af 60'erne, og hvis man ser bort fra en god periode omkring 1970, så har der ikke været meget at råbe hurra for omkring Manchester City i hans liv (bogen er skrevet i 2010). Hans familie var blå, så Worthy blev det selvfølgelig også.

Worthy blev en meget stor fan. Flere sæsoner i træk har han set alle Citys kampe i en sæson, ude som hjemme - inklusive pre-season friendlies. Worthy beskriver i bogen meget fint, hvordan det har været for ham at være City-fan:

”Being a Blue was traditional in my family, therefore it was my natural birthright to follow suit and suffer a life of misery and despair.”

Bogen er god, fordi den viser, hvordan det var at være City-fan i en tid uden den succes, som vi oplever i dag. Jeg synes, at det er spændende at følge dette gennem Worthy, der som sagt er født og opvokset i Manchester. Derudover fortæller han også, hvordan det var at være ung i England i 70'erne og 80'erne med hvad det nu indebar. Der var en god musikkultur i Manchester i denne periode med bla. Joy Division og The Smits, som Worthy også er stor fan af. Ydermere fortæller han selvfølgelig om famile, venner, arbejde, kærester og hvad der ellers har været i hans liv. En anden af Worthys kærligheder er Lee Athletic. En serieklub opkald efter Francis Lee – naturligvis! Der bliver fortalt mange gode historier fra hans tid som aktiv spiller og manager i denne klub.

Worthy skriver godt og medlevende, og han fortæller bla. også om den hooliganisme, som florerede i England i 70erne og 80erne. Han skriver om det, som var det ganske naturligt, at man kunne risikere at få tæv bare fordi man skulle til fodbold. Når man er fra England er denne hooliganisme sikkert naturlig, men jeg kunne godt have ønsket, han var gået lidt dybere ind i dette emne udover hans beskrivelser. Hvorfor var denne kultur alment accepteret blandt fans og hvordan kunne den opstå - og hvorfor skulle der dø så mange mennesker, før det engelske fodboldforbund gjorde noget ved problemet?

Worthy er gift og har 2 børn, og han har netop skrevet bogen til sine 2 børn, så de altid på skrift kan læse om deres fars liv inden de kom ind i billedet.

Bogen er på engelsk men ganske let læst med mit engelsk på gymnasie-niveau. Der er selvfølgelig noget slang, man ikke forstår med det samme, og han skriver også indforstået om steder i Manchester, som jeg ikke har den fjerneste ide om hvad er.

Man skal være City-fan for at synes denne bog er god. Er man det, så er den et godt stykke læsestof. Worthy er en glimrende fortæller, og da han f.eks. beretter om en af hans venner, der dør i en alder af 32, så er det så velskrevet, ligesom resten af bogen, at man ikke kan lade være med at fælde en lille tåre.

Som en lille sjov ting kan det nævnes, at vores egen billetmand (Supporterklubbens red.) i Manchester, Alan Potter, er en del af Worthys omgangskreds.

KARAKTER - 4/5