Ruben Dias er blevet Manchester Citys næstdyreste indkøb nogensinde med Benficas prisskilt på 62 millioner pund. Til trods for den ret høje pris, er det alligevel nok de færreste, som har et indgående til hvem Citys nyeste centerforsvarer er. Vi ridser derfor kort op.

Ruben Dias er født den 23. maj 1997, i Amadora, Portugal (23 år gammel). Han har fået sin fodboldopdragelse på Benficas akademi, ganske ligesom Bernardo Silva og Cancello. Han fik sin debut for Benfica i 2017, og imponerede med det samme, hvilket resulterede i at han blev kåret til årets unge spiller i sin første sæson, Siden debuten er det blevet til over 100 kampe for Benfica, og i 2018/19 var han en vigtig spiller, da klubben vandt det portugisiske mesterskab. Han var trods sine blot 23 år anfører for Benfica i sin sidste tid for klubben.

På landsholdet har Dias repræsenteret samtlige ungdomslandshold, inden debuten for A-landsholdet i 2018. Han var med Portugal til VM slutrunden i 2018, men fik dog ikke spilletid ved den lejlighed. Det er det dog blevet til efterfølgende, hvor Dias har markeret sig meget positivt. Blandt andet blev han kåret til man of the match, da Portugal slog Holland i Nations League finalen - og han blev siden udtaget til turneringens hold. Dias har pt. spillet 19 A-landskampe for Portugal

Med sine 187 cm er Ruben Dias en fyr der indgyder respekt. Han er trods sine blot 23 år set som en god leder - og en velanset holdkammerat. Han er en fantastisk kommunikator, og forstår spillet bedre end de fleste. Umiddelbart en spiller, som passer perfekt ind i Guardiolas spillestil, og som man kunne håbe kan blive den leder, som City har skreget på, siden Vincent Kompany stoppede i sommeren 2019. 

Ruben Dias har fået nummer 3 i Manchester City og har kontrakt til 2026.