Jeg ønsker med denne klumme at fortælle om hvorfor Manchester Citys Supporterklub i sin tid blev grundlagt. For der er ved at opstå den vildfarelse, at vi først og fremmest er et serviceorgan, som er sat i verden for at tilbyde City-supportere goder og fordele. Sådan forholder det sig imidlertid bare ikke. 

Selvfølgelig skal vi som Manchester City forening tilbyde kontingent-betalende medlemmer nogle fortrin, når det gælder Manchester City anliggender. Det er klart og forventeligt. Dog er det sekundært. Når det kommer til Supporterklubben, så kommer jeg til at tænke på præsident John F. Kennedys berømte ord: "Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country".

"Spørg ikke hvad Supporterklubben kan gøre for dig - spørg hvad du kan gøre for Supporterklubben"

Værdier 

Manchester City OSC (Official Supporters Club) blev grundlagt i Manchester tilbage i 1949. Tanken var, at forene alle Manchester City Supportere på tværs af sociale, religiøse og race skel,  således at man sammen i et stort fællesskab kunne støtte Manchester City F.C - men så sandelig også være en hjælp for hinanden i et stort netværk.

Manchester City OSC har gennem tiden udviklet sig til en paraplyorganisation med omkring 300 underafdelinger rundt i Storbritannien og resten af verden. Os i den Skandinaviske Supporterklub kom med i 1974, og vi er i dag den største afdeling i OSC regi med omkring 2.500 medlemmer.

Meget i fodboldens verden har ændret sig siden 1949 og 1974, men værdierne er stadig de samme: Vi skal være der for fodboldklubben, Manchester by og ikke mindst de Cityfans, der har en svær hverdag. Og det er desværre ikke så få.

Derfor går der ca. 50 kroner til velgørende arbejde fra hver eneste medlems årlige kontingent. Vi bidrager særligt til City in Community, hvor vi hjælper mindrebemidlede lokale med at få gode oplevelser i en ellers hård tilværelse. City in the Community er stiftet af den tidligere City målmand, Alex Williams. Udover bidrager vi til velgørende indsamlinger, og så sponserer vi den lokale amatørfodboldklub, Maine Road City F.C.

Udenfor England støtter og hjælper vi vores afdeling i Sierra Leone, hvor projektet Sierra Leone MCFC har sin gang. Dette er er en lokal Supporterklub/ støttehold til Manchester City, der skal give unge mænd i hovedstaden Freetown noget positivt i en tilværelse, der ellers leves i svære vilkår. 

For nyligt slog vi to fluer med et smæk ved at købe 16 Maine Road F.C spilletrøjer, og derpå straks donere dem videre til netop Sierra Leone MCFC. På billedet ses Alex Williams med en af trøjerne. Dette var for øvrigt en handling, som vi den Skandinaviske Supporterklub fik en enorm anerkendelse for af flere andre afdelinger i OSC.

Og hvorfor gør vi så det her?

Ja - hvorfor egentlig ikke bare være selvstændige og tage alle kontingent-pengene til brug for os selv? Så kunne jo vi lave meget mere, der kunne komme vores medlemmer til gode. Her kommer svaret: 

Fordi det vil stride imod alle de værdier, der er bygget op over årtier. Det ville melde os ud af fællesskabet i Manchester - og vi ville slet ikke have den samme agtelse og respekt, som Skandinaviske Manchester City supportere i dag har optjent blandt Citysupportere i Manchester. Uden vores indblanding i OSC, ville vi i deres øjne bare være udenlandske fans, der "nassede" på deres fodboldklub. Vi viser med vores engagement i lokalmiljøet, at vi er oprigtige fans, som er andet end blot medløbere. We care! 

Udover det, så ville vores glimrende billetordning også falde til jorden uden vores engagement.

Grunden til at jeg skriver det her er, at jeg i de senere år har oplevet, at flere tydeligvis bare kommer for at få adgang til vores billetordning, og som tror, at et medlemskab giver en masse fordele. Det store billede misses, hvilket jeg naturligvis må tage ansvaret for. Jeg har været for dårlig til at fortælle om, hvad vores Supporterklub går ud på. 

Det håber jeg, at jeg har gjort nu. Kogt ned til et par korte sætninger kan det siges sådan her:

Vi er en Supporterklub - hvilket groft oversat betyder "Støtteklub". Her giver man - før man tager. Og bidrager alle lidt - så er der mere til fællesskabet. Ligeledes kan man tilføje, at vi er en forening . ikke en servicevirksomhed.

P:S Jo - du får masser af goder ved at være medlem hos os. Supporterklubben har givet mig livslange venskaber og masser af oplevelser, som jeg ikke havde fået, hvis jeg bare havde været på egen hånd. Et medlemskab handler ikke kun om billetkøb - det er så meget andet - og vigtigere end det.