Der er blevet oprettet en blog, der skal samle alle de gode fortællinger om Manchester City, og forhåbentlig bidrage til at afkræfte de mange løgnehistorier, som er opstået om Manchester City i kølvandet på begivenhederne i 2008. Bloggen hedder "Historier om Manchester City" 

Her får du lidt af tankerne bag projektet, som jeg håber folk derude vil tage godt imod.

Baggrund

Jeg har været Manchester City fan i stort set hele mit liv. Et liv, som tog sin begyndelse, da sort/hvid fjernsynet stadig ikke var ualmindeligt i de danske hjem, og hvor "Sportslørdag" var ugens TV-højdepunkt. Igennem dette legendariske TV-program, fik jeg som mange andre i min generation passionen for engelsk fodbold.

Som skrevet, så var det særligt Manchester City, der fascinerede mig. Det var en tabt F.A cup finale til Tottenham i 1981, der endegyldigt kastede min sympati over på de lyseblå. Jeg synes, at Citys dragter var noget af det flotteste. Og navnet "Manchester City" lød også sejt. 

Hovedet på sømmet blev det dybt uretfærdige i, at Manchester City endte med at tabe F.A Cuppen hen over to meget medrivende finaler, som stadig regnes for at være nogle af de mest spændende og underholdende i turneringens historie. Jeg var harm og vred. Det var første gang jeg oplevede, at være skuffet efter at have set en fodboldkamp. En skuffelse, der skulle definere en stor del af mit liv. Og den første af mange med Manchester City.
Det vidste jeg bare ikke dengang. Herregud, jeg var kun 8 år.

Op igennem 1980'erne fulgte jeg City på avisernes resultatsider. Det var stort set eneste mulighed. City blev nemlig sjældent vist på dansk TV i de år. Det var for det meste blot et resultat og en aktuel stilling, man kunne få at vide om klubben- men det var nok til at fastholde min interesse.

I 1990'erne blev det mere tilgængeligt at følge City med internettets ankomst, men det var mere et ophold i England end IT-udviklingen, der fik min kærlighed til City til at blive en stor del af min tilværelse. Under et godt 8 måneder langt ophold i London havde jeg fornøjelsen, at komme ud at se City spille nogle gange, selv om pengene var små. En KÆMPE oplevelse - selv om City dengang var rykket ned i den næstbedste række.

Da jeg kom hjem i 1997/98 rykkede City ned i den tredje-bedste række, hvilket var et chok, men det gjorde mig faktisk bare mere stædig og nysgerrig på den store, men dengang mere ukendte klub, fra Manchester.

Jeg har nu fulgt, studeret og jævnligt rejst over til Manchester City i over 20 år, og har derfor været med på den rutsjebane-tur, som klubben har været på hen over de sidste mange sæsoner. Det er fantastisk, at have "gate crashet" det monopol på Premier League, som nogle få store klubber sad på i mange år - det trængte ligaen i den grad til.

At jeg holder med Manchester City, betyder ikke, at jeg er fan af købeklubber, at jeg har et lemfældigt forhold menneskerettigheder eller støtter diktaturer. Jeg er fan af Manchester City fodboldklub, og de mange gode mennesker, som jeg har mødt i - og omkring klubben igennem de sidste to årtier. Når jeg kigger på og besøger Manchester City i dag, så ser jeg stadig de samme værdier og den kultur, som jeg lærte at kende for mange år siden.

Så hvorfor "Historier om Manchester City"?

Først og fremmest skriver jeg på bloggen, fordi jeg er fascineret af fodboldhistorie, og her naturligvis særligt Manchester Citys.

Det der også drev mig til at oprette bloggen, er at siden ejerskiftet i 2008, er Manchester City og os fans blevet kaldt grimme og nedsættende ting af rivaliserende klubbers supportere.

Udsagn såsom at Manchester City er en sjæleløs plastikklub uden historie, uden loyale fans," er stiftet i 2008, skal vi finde os i - og det bliver til tider for groft og ikke mindst unuanceret. Beskydningerne, som tydeligvis er fyret af fra hoften, kommer fra alle sider, og er derfor umulige at forsvare sig imod. Og uimodsagt bliver løgne til sandheder. "Historier om Manchester City" skal fungere som et sted der kan henvises til, når folk kommer med deres "Bull shit"

Med den viden jeg efterhånden har om Manchester Citys lange historie, vil jeg med mine indlæg her på siden afvise de påstande. De er ingenting - udover ondskabsfulde. De bunder i misundelse. For sjovt nok fik man før 2008 masser af kredit for at holde med Manchester C.

Det er således på indignationen over de løgne som nogle mennesker kaster på "min" klub som "Historier om Manchester City" er sat i verden for at bekæmpe. Mange af artiklerne er udgivet tidligere her på denne hjemmeside, Cityfans.dk, men de er ofte druknet i nyhedsstrømmen, og er derfor ikke blevet læst af så mange, som ønsket. Jeg har derfor taget den beslutning, at de historisk vinklede og mere tidsløse artikler nu bliver samlet på en blog

Jeg vil med jævne mellemrum, når tiden tillader det, skrive nye blogindlæg om historiske begivenheder, oplevelser, spillere eller milepæle i Manchester City historie, som har rødder helt tilbage til 1880 - altså 128 år længere end mange tror.

Det er mit håb, at mine læsere vil blive fascineret af historierne. Det vil være en stor bonus, hvis nogle af jer derude måske endda vil erkende, at de tog fejl i jeres ytringer om Manchester City.

Så surf rundt derinde - og bliv klogere på de lyseblå fra Manchester.

Du er meget velkommen til at kommentere eller spørge på artiklerne via kommentarfeltet under dem. Har du lyst til at bidrage, er du også meget velkommen.

Link

Til sidst skal du naturligvis have et Link til bloggen . cityfansdk.blogspot.com