I 2003 gik den engelske Manchester City fan, Tony Griffiths tur på stranden i Sierra Leones hovedstad, Freetown i det vestlige Afrika.

Her mødte han helt tilfældigt solbrille-sælgeren Armani Kamara. De to mænd faldt i snak om deres fælles passion; engelsk fodbold. Det blev begyndelsen på et venskab, som skulle få stor betydning for mange unge mænd i et af verdens fattigste land. Borgerkrige, Ebola og andre dårligdomme hærger ofte, og er skyld i, at mange mennesker i Sierra Leone ikke oplever at fylde 40 år. 

Tony gav under sit ophold Armani en Manchester City trøje. Den gestus gav den unge afrikaner ideen til at grundlægge en spillende Supporter-fodboldklub til Manchester City i Freetown. Den var Tony med på. Snart var fodboldklubben Manchester City Sierra Leone Branch født. Hjemme i Manchester fortalte Tony Griffith om ideen til andre Manchester City fans, og raskt væltede donationerne ind i form af spilledragter og andet udstyr fra Manchester City supportere. 

Manchester City Sierra Leone blev hurtigt et projekt, som kom ind under den officielle Supporters Club (OSC), en organisation som vi også her i Skandinaviske Supporterklub er en del af. OSC består tilsammen af 300 officielle City-Supporterklubber med i alt omkring 19.000 medlemmer rundt i verden. Noget af dit OSC kontingent går derfor til at støtte til klubben i Freetown, som består af et ungdomshold og et seniorhold. Eksempelvis har vi i OSC været med til at donere en brugt spillerbus, således at Sierra Leone drengene også kan spille deres udekampe, noget som faktisk har været en reel udfordring for dem.

Spillerne er naturligvis ikke professionelle eller aflønnet på nogen måde. Primært består holdene af hjemløse, som med deres deltagelse kommer væk fra gaden, bliver en del af et fællesskab og ikke mindst får noget mening med tilværelsen Pt. er Manchester City Sierra Leone placeret i landets næstbedste række. Klubbens foreløbige højdepunkt var i 2008, da ungdomsholdet vandt pokalturneringen.

I den Skandinaviske Supporterklub har vi for nyligt købt 16 spilledragter af amatør-fodboldklubben, Maine Road FC, som vi også er medsponsorer af. Derfor kunne vi slå to fluer med et smæk, da vi efterfølgende sendte dragterne til vores venner i Freetown. Dette fik stående applaus ved et Supportermøde i Reddish Branch, som stod for forsendelsen af dragterne til Vestafrika. Sådanne tiltag er med til at give Skandinaviske Manchester City Supportere et godt ry, hvilket er medvirkende til, at vi har fået mange venner i lokalsamfundet derovre.

Sierra Leone er sportsligt ikke nogen stor fodboldnation. Dertil er landet for uroligt og fattigt. Landet er i skrivende stund nummer 108 på FIFAs verdensrangliste. Passionen for spillet er dog kæmpestor - og udfører en altså vigtig rolle i et fattigt samfund.