Colin Bell (født 26. februar 1946 i Hesleden, Durham)gik bort tirsdag den 5 januar 2021 efter kort tids sygdom, 74 år gammel.

Mange betragter Colin Bell som den bedste spiller, der nogensinde har spillet for Manchester City. Alene det faktum, at han i 2004 - over 25 år efter sin sidste kamp for klubben- fik en tribune på Eastlands opkaldt efter sig, siger meget om den status og position, som han har blandt City-fans.

"Kongen af ​​Kippax", som Bell blev kaldt blandt City-fans, refererende til den legendariske tribune på Maine Road, spillede i alt 501 kampe for City og scorede 152 mål i årene mellem 1966 og 1979. Han er stadig den dag i dag nummer 5 på listen med flest kampe for City, samt nummer 4 på alle tiders City topscorer liste.

Bell vandt med Manchester City igennem en 10 årig periode alt hvad der var værd at vinde. Det engelske mesterskab i 1967/68 sæsonen, FA Cup i 1969, League Cup i 1970 og 76 samt ikke mindst Cup Winners 'Cup i 1970. Det blev også til 48 landskampe for England. Skal man til yngre fans drage en sammenligning med en af de spillere, som City råder over i dag, er Colin Bell nærliggende at sammenligne med Kevin De Bruyne. Lidt de samme løb og bevægelser - foretaget med den samme ærgerrighed, vilje og kontrolleret vildskab.  

Desværre satte en grim skade i 1975, Bell ud af spil i lang tid, og han blev aldrig helt den samme spiller igen. I 1979 stoppede han i Manchester City, og rejste til USA, hvor han forsøgte at genrejse sin karriere med San Josè Earthquakes. Det lykkedes desværre ikke, Bentøjet havde lidt uoprettelig skade. Bell vendte hjem til Manchester, hvor han blev en populær og skattet ungdomstræner i Manchester City. Sidenhen blev han klub-ambassadør. 

Et beskedent menneske

Udenfor banen var Colin Bell et beskedent og ydmygt menneske. Han brød sig ikke om rampelys og at være centrum for begivenheder. Alene, at titlen på hans selvbiografi hedder "A Reluctant Hero" (En tilbageholdende helt) fortæller alt om dette karaktertræk.

Da den triste nyhed om Colin Bells død kom ud tirsdag aften, flød internettet og sociale medier over med kondolencer og mindeord i en grad, som jeg aldrig har set. Vi har i de seneste år set andre store City-koryfæer gå bort, og de har naturligvis afstedkommet masser af opmærksomhed og tristesse.Men Colin Bells bortgang stikker dybere og favner bredere ud i fodboldkredse. Jeg er ikke den rigtige til at skrive en nekrolog over den vel bedste spiller, som har trukket den lyseblå trøje over hovedet, for jeg er lige ung nok til at kunne huske ham. I stedet vil jeg for evige nogle af de reaktioner som Colin Bell's død udløste. Man er slet ikke tvivl om, at Colin Bell var en spiller, der betød noget helt specielt for mange - også ud over klub-skel.

Må han hvile i fred. Drink a drink a drink a drink - for Colin the King.. The Leader of Man City. 

Sådan mindes Colin Bell

I aftenens Ligacup semifinale imod Manchester United vil der før kampen blive afholdt et minuts stilhed til ære for en af byens helt store fodboldspillere, Colin Bell. Manchester Citys svar på Uniteds George Best. Cityspillerne vil endvidere varme op til kampen, alle iført spillertrøjer med Colin Bells nummer 8. 

Reaktioner

Vi har samlet et ganske mikroskopisk udpluk af reaktioner ude på det store Internet. Ironisk nok tror jeg ikke, at Colin Bell ville have brudt sig om det. Men de er fortjente, alle de flotte ord.

Henry Winther, chefredaktør på The Times Sport:

For those who first fell in love with football in the 70s, Colin Bell was one of the main reasons. He just oozed class, skill and glamour, in that great mcfc kit, flowing across rutted pitches, taking people on, creating and scoring. An all-action hero.

Gary Lineker, fodboldkommentator og England legende:

Saddened to hear that Colin Bell has passed away. One of my favourite players when I was growing up. Terrific box to box midfielder. A real gem for
Man City

Svea, Journalist- og Æresmedlem af Supporterklubben i sin nekrolog

Det blir et minutts stillhet på Old Trafford onsdag kveld. Det burde vært en time. Så god var han – Colin Bell.

Phil McNulty, Chefredaktør på BBC football:

There have been many greats at Manchester City, in the past and in the present, but Bell is the player those supporters will always call "the King

Simon Hattenstone, journalist på The Guardian:

For 35 years during which City won no trophies, Colin was pretty much all we had; all we talked about, all we sang about. Even the kids who never saw him.

Dagens forside på Manchester Evening News:

Manchester United på Twitter:

ENGLAND F.A

FIFA 

Bury, Colin Bells klub før City

Mike Summerbee, holdkammerat og ven til Colin Bell