Vincent Kompany satte efter Liga Cup finale triumfen imod Liverpool ord på hvor frustrerende og irriterende det er, at alt for mange betragter Manchester City som en ny klub, fordi de fejlagtigt  sætter lighedstegn imellem historie og antal titler:

"Folk i Manchester, ved, at vores klub har en utrolig rig historie. For mig handler fodbold handler ikke kun om at fejre succes. Det handler også om håndtering af skuffelser- og jeg tror ikke, at der er mange klubber derude der har haft sådan en varieret fortid som Manchester City".

Kompany har bestemt en pointe. Alt for mange ser desværre på fodbold, som noget der åbenbart kun er blevet spillet siden Premier og Champions Leagues indførelse i starten af 1990'erne. Det var dengang, for altså godt 25 år siden, at fodbolden for alvor stak af med de helt store transfersummer, Sky Sports aftaler, Champions League honorarer etc. På det tidspunkt var Manchester City en klub i krise, som kun blev dybere og dybere som 1990'erne buldrede derudaf.

Men sandheden er, at trods alle de moderne turnerings-strukturer der blev grundlagt dengang, så kan det alligevel ikke lave om på, at Manchester City i mere end et århundrede har været en af Englands mest supportede klubber.

Manchester City vandt som den første Manchester klub et trofæ, da de i 1904 hjemførte F.A cuppen. De lyseblå kom dengang hjem til et jublende Manchester på den anden ende, og de blev modtaget med en kæmpestolthed. Og selv da fodboldforbundet få år efter prøvede at knække City med anklager om korruption, lykkedes det ikke. Fanbasen - og dermed støtten - var for stor.

Da Maine Road åbnede godt 15 år efter korruptions-dommen - i 1923- var det blandt andet fordi den gamle hjemmebane, Hyde Road igennem flere sæsoner ikke havde kunne kapere tilstrømningen til Citys hjemmekampe. Næsten 60.000 mødte op til åbningskampen på Maine Road imod Sheffield U.  
11 år senere-  i 1934 - satte Manchester City tilskuer-rekord for en kamp spillet uden for London, da hele 84.569  overværede City slå Stoke med 1-0 på Maine Road. En rekord der stadig står den dag i dag.

Da City tilbage i 1998/99 sæsonen efter flere års klovnerier i både Premier League samt i næstbedste række var rykket helt ned på niveau 3, kom der alligevel ofte over 30.000 tilskuere. City till I die var i høj grad mantraet dengang, illustreret ved, at jo dårligere City spillede, jo større blev hengivenheden og støtten til de lyseblå.

Så vi kan roligt konkludere, at Citys fans altid trofast har været der - uagtet om modstanderne har heddet Manchester United eller Macclesfield. I 35 år, fra 1976-2011 -vandt City ingenting, men vi fans oplevede alligevel mange intense dramaer i form af adskillige op- og nedrykninger. Så selv om vi ikke ligefrem slåssede om mesterskaber, cups og Champions League trofæer, var det bestemt ikke kedeligt at være Manchester City fan. Det var faktisk skide-sjovt, og jeg elsker at fortælle de mange historier som vi dengang var vidner til.