Manchester City offentliggjorde torsdag regnskabet for sæson 2017/18, og den positive tendens som vi har set i de seneste 4-5 år, fortsætter.

City omsatte i regnskabs-perioden, som løber fra d. 1. juli 2017 til d.30. juni 2018, for lige over £500 millioner (ca. 4.2 milliarder kroner). Det er en 6 % stigning i forhold til året før, og genererede et overskud på godt £10 millioner.

Det er fjerde år i træk, at City kan fremvise et overskud, og den høje omsætning gør dem til den 5. mest omsættende fodboldklub i verden. For 10 år siden - i sæson 2007/08 - året før de nye ejere kom ind, omsatte City for godt 100 millioner pund, hvilket var mindre end eksempelvis tyrkiske Fenerbahce. I dag er det kun Real Madrid, Barcelona,  Bayern München og vores naboer fra den anden ende af byen, der kan fremvise en højere omsætning.

City er i det hele taget på et sundt finansielt spor, idet de i regnskabsåret har bogført et rekordbeløb i spillersalg på næsten £ 40 mill - og så er lønudgifterne samtidig faldende.

Formand Khaldoon Al- Mubarak fortæller at tallene er resultatet af en nøje strategisk planlægning, men tilføjer, at rejsen langt fra er slut.

Vil du se nøjere på regnskabet, så kan du læse det på Manchester Citys officielle side

Vis for øvrigt gerne dette til dine anti City-venner. For til trods for, at City nu for fjerde år i træk fremviser overskud, og i det hele taget er økonomisk bæredygtige, så er den store fordom stadig, at Manchester City er helt uansvarlige,hælder penge ud til højre og venstre og er en dundrende underskudsforretning uden retning.