Vi har her på Cityfans.dk "anmeldt" de seneste sæsoners tredjedragter, og selv om vi i år (2017) er blevet lidt forsinket med at tilkendegive vores mening om trøjen, så skal i år ingen undtagelse være.

Lad det være sagt med det samme, at denne sæsons tredjetrøje byder på et markant løft i forhold til de sidste par sæsoners rædsler. 
For to år siden oplevede vi den gule dragt, som vi her på siden døbte Vej og park uniformen, og sidste år skulle vi trækkes med den Cillit Bang inspirerede blå/orange ting. De var bestemt ikke nogle designs, som vi kunne være stolte af, og derfor er det rigtig fint, at Nike nu har besindet sig, og skabt en mere afdæmpet spilletrøje, som er mere enkel - dog uden at blive kedelig. Den er vel sådan lidt camouflage-agtig, farven må vel beskrives som grå eller mørkegrøn. 

Så ja, jeg blev meget positivt overrasket over 2017/18's dragt. Men det var desværre kun lige indtil jeg erfarede, at sportstøj-giganterne fra Nike simpelt hen bare har skabt et design, og så derpå copy/pastet det ud til stort set alle de klubber, som de er trøjesponsorer for - se bare herunder:

Billedet herover afslører med alt tydelighed hvor selvfede - eller bare slet og ret dovne - Nike er blevet.

Ni fuldstændigt identiske trøjer. Come on! Det skuffer i den grad, at man denne gang har tænkt så kommercielt - og det trækker ned  i min karakter.

Meget kunne man som sagt sige om de sidste to års third kits, men disse prøvede da i det mindste, at være lidt unikke, samt trække tråde tilbage til Manchester City. Den gule fra 15/16 skulle minde os om Play off finale sejren i 1999, mens sidste års blå/orange skulle symbolisere selve byens kreativitet. Det kunne man så mene om hvad man ville, begge argumenter for disse trøjers design var efter min smag lidt søgte, men der var i det mindste prøvet på at være fantasifulde.

Det er ikke tilfældet i år, og man kan jo håbe, at der er hold i rygterne om, at denne bliver den sidste Manchester City spilletrøje, som Nike leverer. Vedvarende rygter hævder, at ligeledes amerikanske "Under Armour" erstatter Nike som kit sponsor fra sommeren 2018. I en ideel verden gik vi tilbage til gode gamle Manchester-baserede Umbro, som dog i dag også er på amerikanske hænder.

Så dette bliver måske en sidste karakter til en Nike Manchester City trøje? Man kan jo håbe. 

2017/18 udgaven er en absolut fin og pæn spilletrøje, som jeg gerne ville have givet 4 stjerner, hvis man havde tænkt lidt mere "unika-agtigt" og fantasifuldt,- noget man som regel plejer at gøre med disse tredjetrøjer. I år lugter det for meget af dovenskab og det trækker ned på 3 stjerner