1. Navn, alder, hjemby?
Lukas Jepsen, født i 1997 og bor i Odder (20 km syd for Århus red.)

2. Hvornår, hvorfor og hvordan kom du til at holde med City?
Mit forhold til City begyndte hos min Far. Han blev Cityfan gennem 60’erne. Samtidig var han træner for mit fodboldhold, så kærligheden for sporten kom helt af sig selv meget tidligt. Vi havde ikke sportskanalerne, så den eneste måde at følge City på, var ved at lytte til kampene var via klubbens hjemmeside. Noget der er svært, hvis man ikke forstår engelsk. Så først da jeg blev 8-9 år, blev det for alvor interessant at lytte til kampene, da jeg nu forstod noget af hvad der foregik. Min far fik desværre i en tidlig alder konstateret alzheimers. Som han langsomt blev mere og mere syg, var fodbold, og specielt City, noget af det sidste vi kunne nyde sammen. Det har uden tvivl forstærket mine følelser til klubben, ikke mindst fordi det for mig er en måde at mindes ham, og den tid han stadig var hos mig.

Det startede hos min far, men jeg blev også hurtigt forelsket i klubben, ikke mindst klubbens fans og klubbens historie. Den smukke og sørgmodige “Blue Moon”, der i så mange år passede perfekt til vores klub, og et rungende “BLUE MOON” er for mig, den smukkeste lyd i verden.

3. Har du set City spille live - eller har du planer om det?
Jeg har været så heldig at opleve City et par gange. Første gang, var da vi slog FC Midtjylland på straffespark i Europa League i 2008 (UEFA Cup dengang red.), og anden gang var 10 år senere, på Metlife Stadium i New Jersey, USA i sommeren 2018. En preseason-kamp mod Liverpool, som vi desværre tabte 2-1. Jeg har aldrig været i Manchester, hvilket for mig er en mindre katastrofe, og jeg planlægger derfor en rejse i løbet af foråret 2019. Og det bliver ikke sidste!

4. Hvor ser du Citys kampe, og hvorfor er det et godt sted at se kampe?
Jeg ser sjældent City-kampe uden for hjemmet. Mest af alt fordi transport fra hvor jeg bor, specielt i weekenden, mildest talt er besværligt. Hvis jeg får muligheden, tager jeg sammen med en ven, (der desværre er Liverpoolfan), på Tir na nÓg i Århus. Der er sjældent andre Cityfans, men det er en hyggelig og autentisk irsk bar. Tit fyldt med Unitedfans, men det stopper mig ikke fra at tage min lyseblå trøje på. Og specielt i disse tider, er der rig mulighed for at få sig et godt grin over deres åbenlyse og ofte højrøstede frustrationer.

5.Har du et særligt City minde?
Selvfølgelig! Ikke særligt kreativt eller overraskende, så må yndlings øjeblikket være “93:20”. Derudover må jeg sige 1-6 på Old Trafford, for mig var en af de største City-oplevelser. Jeg må dog også nævne Capital One Cup finalen mod Liverpool. Den så jeg på Tir na nÓg, sammen med min førnævnte kammerat. Stedet var proppet med Liverpoolfans, og jeg var en af kun to der bar lyseblåt. Da det hele var overstået, og jeg ikke anede hvor jeg skulle gøre af min glæde i et hav af rødt, mødtes jeg, og den anden blå i midten af baren. Aldrig før har jeg fået så intenst en krammer af en totalt fremmed. Og som vi stod der og holdte om hinanden, som kun fodboldfans kan, nærmest hviskede han med “manc-accent”, “There will always be more of them, but we will always be better”. På den måde at dele glæden, uden ellers at have noget tilhørsforhold, var for mig stort.

6. Yndlingsspiller - både all time og nuværende hold?Goaters Bog
Min all time yndlingsspiller, er stadig på holdet. El Kún! Den første mand der lærte mig at jeg kunne elske mænd. Alt det han har gjort, 93:20 og nu Citys all time topscorer. Det kan for mig ikke slås. Dog skal en anden måltyv dog nævnes. Eller skal man måske sige “målged”? Shaun Goater (billede), lidt før min tid, men jeg har brugt endeløse timer på at se vidoer og klip af ham, med højdepunktet i 3-1 sejren over United på Main Road, hvor han scorede mål nummer 99 og 100 for klubben. 
Vi har så mange fantastiske spillere nu, og selvfølgelig fortjener David Silva også et mention, såvel som vores kaptajn og klublegende Vincent.

7. Hvis du kunne gå tilbage i tiden og hente en City spiller tilbage til City anno 2018, hvem skulle det så være?
Spørgsmålet er, om nogle tidligere Cityspillere ville kunne komme i nærheden af vores nuværende hold?
Om det er tilfældet eller ej, er måske ikke så vigtigt, men for mig må det næsten være “Den irske David Silva” - Stephen Ireland. En spiller der på nogle måder var forud for sin tid. Hans teknik og overblik var tryldebindende. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det kunne være endt, hvis Ireland var en ung spiller i City nu, under Guardiola. Det tror jeg havde været et yderst interessant samarbejde.

8. Skriv tre ord du forbinder med Manchester City.
Passion, gråd og glæde.

 9. Når vi siger Manchester United - Hvad siger du så?
Magtskifte Man kan i min optik ikke andet end at respektere og forbløffes over Uniteds historie. Det bliver så også det eneste.som de kan glæde sig over de næste mange år.

10. Sig hvad du vil…
Det har sjældent været nemt at være Cityfan. Før 2008 blev man med jævne mellemrum hånet med Citys mangel på succes, og et Manchester-derby var en bagatel for de røde. Efter 2008 var det først købe-klub, og siden mangel på historie der var problemet. Plastic-fan og glory hunter. Hvad man ikke skal finde sig i… Personligt mener jeg ikke, at du skal have fulgt dit hold i årtier for at være fan. Du behøver ikke at have set et eller andet bestemt antal kampe. Hvorfor man som City-fan altid skal retfærdiggøre sin kærlighed til klubben, er for mig en gåde. Jeg er ligeglad med hvad folk kalder mig, eller min klub. Jeg har vænnet mig til det.

Hvem kan definere en “rigtig fan”? Skal man have 15 år og 150 kampe under bæltet? Eller, er man fan, når man mærker nervøsiteten og spændingen flere timer, dage inden kampen? Når man glemmer ikke bare verden, men nærmest sin egen eksistens i 90 minutter, fordi man føler sig som en del af noget større? Er man fan, når weekendens kamp, har direkte indflydelse på den kommende uges humør? Hvor mange tårer skal fældes, for at få diplomet? Vi får sandsynligvis mange nye medlemmer, over de næste år. og jeg byder hver og en velkommen.
For City er, og har altid været et sted hvor alle er velkomne. Om vi vinder Champions League eller en play off finale imod Gillingham! 

Du kan kan læse flere fanportrætter her . Fanportrætarkivet