"Jeg synes, at det var spændende, at der eksisterede en anden stor klub i Manchester i en tid, hvor alle talte om United. En rigtig arbejderklub, som i højere grad var "Byens Hold," og hvis fans virkede langt mere jordnære" Jesper Kamp

1. Navn, alder, hjemby?
Jesper Kamp, 34 år, København Ø.

2. Hvornår, hvorfor og hvordan kom du til at holde med City?
Det startede omkring slut halvfemserne. Jeg blev opmærksom på City gennem mit favoritband dengang, Oasis. Jeg synes det var spændende, at der eksisterede en anden stor klub i Manchester i en tid, hvor alle talte om United. En rigtig arbejderklub, som i højere grad var "Byens Hold," og hvis fans virkede langt mere jordnære. Så jeg læste en masse om klubben og spejdede altid efter Citys resultater i morgenavisen. De to oprykninger i streg fra 1998-2000 sæsonen gjorde især indtryk, og i 2001/2002-sæsonen kunne man så se Kevin Keegans sprudlende City-mandskab med Goater, Huckerby, Berkovic, SWP, Benarbia, Horlock mfl. på DR i den daværende 1. Division, og så tog det for alvor fart for mig.

3. Har du set City spille live - eller har du planer om det?
Ja, jeg var på Etihad til en 0-0 kamp mod Birmingham i 2010 tror jeg. Typisk City. Ellers har jeg set dem i Parken mod FCK og i Herning mod FC Midtjylland. Vil gerne se mange flere kampe live, men det er svært at finde tid/muligheder.

4. Hvor ser du Citys kampe, og hvorfor er det et godt sted at se kampene?
Mest hjemme eller på farten (Twitter, Stream), da weekenderne ofte er bookede for mig. Sjovest er det dog at se City sammen med den gamle Cityfan-skare i Århus :)

5.Har du et særligt kært City-minde?
Uha, jeg har flere. Men få ting slår vel mesterskabskampen mod QPR i 2012. Det var den mest sindsoprivende kamp at se som fan. Fra cruise control i 1. halvleg, til den uforklarligt dramatiske 2. halvleg med Citys kollaps, Bartons røde kort, samt den ulideligt lange serie af frugtesløse hjørnespark, der til sidst førte til Dzekos udligning og endelig euforien ved Agueros scoring i 93:20. Har sjældent været så mentalt færdig efter en kamp, der føltes som et år at gennemleve.

Det var også et kært minde for mig at møde alle de hærdede, danske City-fans i Herning for første gang i 2008. Det var en rigtig møgkamp, hvor vi gik videre på de yderste marginaler, men hvilken herlig dag før og efter kampen. I øvrigt den sidste dag med det "gamle City." I timerne inden kampen blev det annonceret, at en vis Sheikh Mansour havde investeret stort i klubben.

6. Yndlingsspiller - både all time og på det nuværende hold? Begrund gerne!
Jeg har flere, men der er jo stor forskel på City dengang, jeg begyndte at holde med dem, og så i dag. Grundlaget for at vælge en yndlingsspiller har ligesom rykket sig lidt. På de gamle City-hold kunne jeg vældigt godt lide Shaun Wright-Phillips, en spiller af egen avl, der altid kunne skabe noget og afgøre kampe på egen hånd. Flere af hans mål var utrolige. Af andre var der Nicolas Anelka. Han delte ofte vandene med sin facon, men han scorede bare så mange vitale mål for City dengang, vi ikke var så gode, så jeg kunne godt lide ham.

På det nuværende hold, må det være Vincent Kompany. Jeg elsker hans attitude både på og udenfor banen, og når han er 100% klar, er han et defensivt monster og en fantastisk anfører. Håber Guardiola har plads til ham i sin City-revolution. Af andre spillere holder jeg meget af Zabaleta, Hart, Aguero og Kevin de Bruyne kunne meget vel blive min næste favorit. City har fået en lysende stjerne i ham.

7. Hvis du kunne gå tilbage i tiden og hente en spiller tilbage til City hvem skulle det så være?
Så skulle det være en Shaun Wright-Phillips i sine velmagtsdage. Måske Nigel de Jong, som jeg var vældig ked af, forlod os.

8. Skriv tre ord du forbinder med Manchester City!
Loyalitet, en god portion selvironi og en tendens til altid at gøre det svært for sig selv.

9. Når vi siger Manchester United - hvad siger du så?
Lige nu, en klub, der ikke vil indse, at dens storhedstid er forbi efter en lang årrække med en unik manager i Alex Ferguson. Succesen i 90-00'erne har lullet United-fans til at tro, at klubben automatisk hører til blandt Europas bedste, men det bliver de ikke igen, før de får en bedre træner og investerer stort i de rigtige spillere. Ligesom de gjorde forud for og under deres seneste succesperiode. Og når jeg skriver dette indser jeg, at vi faktisk tabte begge kampe til dem i denne sæson. Det er immervæk skidt, for de har det tyndeste hold længe. (City tabte ikke begge kampe til Utd i 15/16 - 0-0 på Old Trafford og 0-1 på Etihad red.)

10. Sig hvad du vil!
Den næste tid i City med Guardiola bliver rigtig spændende. For første gang føler jeg, at det nye Manchester City får en vaskeægte toptræner efter 8 år med Hughes, Mancini og Pellegrini, som bestemt er gode managers på hver sin måde, men ikke tilhører eliten. Kommer City til at blive det europæiske storhold, som alle forudså feje konkurrenterne af banen, da Sheikh Mansour kom med pengene i 2008? Vi får i hvert fald ikke en bedre chance.