Cityfans.dk/Supporterklubben deltog endnu en gang (5. gang i alt) i den traditionsrige Fancup, en 7 mands-fodboldturnering der hvert år afholdes i Vanløse Idrætspark imellem fanklubber af udenlandske fodboldklubber.

Lad det være sagt med det samme, at fordi vores moderklub hvert år har ambitioner om at vinde titler, er det ikke ens betydende med, at vi Citysupportere  har det sådan, når det gælder vores årlige dyst imod de andre klubbers supportere. Naturligvis vil vi da gerne vinde, men det vigtigste for os er, at få vist os positivt frem - og det gjorde vi endnu en gang rigtig fint i år.

Her et lille referat fra 2018 udgaven: 

Humøret var højt og vejret rigtig fint, da Manchester City fans igen i år troppede håbefulde op til Fancuppen. På holdet havde vi flere gengange fra tidligere år: Målmand Rasmus Becker, anfører og indpisker Morten Andersen, den målfarlige Jonathan Toftemann, bundsolide Daniel Westermann, samt de to unge fynske kæmpetalenter Mikkel Fuglekilde og Johannes Seerup. Debutanter i år var Philip Bjergvang, Kevin Arentoft samt Mehmet Zeki, som alle løftede holdet yderligere et hak. 

Manchester City drengene lagde ud med en stærk 1-0 sejr over Fulham og dermed var vi jo godt igang! Sidste år vandt vi dog også vores åbningskamp (1-0 over de senere samlede videre fra Leeds red.) men det udmøntede sig dengang alligevel ikke i et gruppe-avancement til kvartfinalen.
Og historien skulle desværre gentage sig. Ganske ligesom i 2017 udgaven var vi meget svære at score imod, men også ligesom sidste år, kneb det med at score på vores chancer, illustreret ved, at vores næste to kampe - begge med spansk modstand -  Real Madrid og Real Betis, endte med to gange 0-0.

Med 5 points for tre kampe levede håbet om avancement til kvartfinalen dog stadig inden sidste gruppekamp, som var imod vores evige rivaler fra Manchester United, der i år stillede op med to hold. Cityfans skulle møde det klart stærkeste af dem, men vi kunne tåle at tabe med to, og stadig avancere fra gruppen, det på bekostning af Real Madrid. Desværre så endte det netop med et bittert 2-0 nederlag, og selvfølgelig scorede United deres sidste mål i Fergietime. Den scoring betød, at Real Madrid lige nøjagtig tog 2.pladsen i puljen og henviste City til den ingenting givende 3. plads.

Dermed var vi altså igen ude inden knald eller fald kampene. Æv.  Vi kunne dog senere på dagen se netop de hold fra vores Gruppe D spille finalen. Her vandt Real Madrid en overraskende sejr over Manchester United, som inden finalen ikke havde lukket et eneste mål ind i turneringen. Et lille plaster på såret, var det bestemt, at netop de to hold fra vores pulje blev dem der skulle kæmpe om trofæet (og selvfølgelig også at United ikke vandt Fancuppen)

Vi må prøve igen til næste år om vi kan tangere vores hidtil bedste præstation, som er en semifinale - helt tilbage fra år 2000... 

Som sagt er det vigtigste dog for os at deltage. Jeg vil gerne sige et stort tak til holdet og de medrejsende supportere: 

Holdfoto: Øverst fra venstre: Johannes Seerup, Morten Andersen, Jonathan Toftemann, Daniel Strandby Westermann, Mehmet Zeki Dogru, 
Nederst fra Venstre: Mikkel Fuglekilde, Sven Kromann (Supporter), Kevin A. Simonsen, Philip Bjergvang. 

Det skal med, at vi deltog i Premier League podcasten "De Falske 9'ere" - lyt med her fra 1:04:00

Til allersidst skal der lyde en kæmpetak til årets arrangører fra Leeds United samt vært, Vanløse Idrætspark

STORT TILLYKKE TIL REAL MADRID MED TITLEN. Vi ser frem til jeres arrangement i 2019.