32 årige Nicolas Otamendi forlader Manchester City efter 5 år i lyseblåt for at gøre plads til unge Ruben Dias i Citys midterforsvar. Argentineren drager til Benfica i Portugal som et led i en byttehandel mellem de to klubber.

Den argentinske "general" har ofte været genstand som syndebuk fra sure og frustrerede fans, når tingene gik skævt, hvilket jeg altid blot har kunne smile af. Fakta er, at forsvarsspilleren har været en meget vigtig spiller for City igennem en håndfuld sæsoner. Jeg anerkender, at Ota's sidste års tid ikke har været hans bedste, men overordnet set har han absolut været alle sine penge værd, da City i 2015 betalte Valencia £38 millioner for ham. Det vidner 2 Premier League Titler, 4 Liga Cup, 1 F. A Cup samt 2 Community Shield om.
Udover det har Otamendi udmærket sig ved i sin Citykarriere:

  • Været nøglespiller, da City spillede sig i Champions League semifinalen i 2016
  • Kom på årets PFA hold, da City vandt sit suveræne mesterskab i 2017/18
  • Spillet i fem Wembley finaler
  • Scoret afgørende mål imod Manchester United

Så afgjort: Det var et fantastisk fund, som daværende City-manager Manuel Pellegrini gjorde i 2015, da han hentede generalen ind ved siden af Kompany. Flere var prøvet før Otamendi, blandt andet Mangala, Nastasi og Savic - men kun generalen fra Argentina gjorde jobbet.

Nu er missionen i Manchester udført, og Otamendi drager til Benfica, hvor han forhåbentlig får en god afslutning på sin udlandskarriere. Det fortjener han.

For Manchester City blev det til 210 kampe for General Otamendi (ligeså mange som Richard Edghill) . Han scorede 11 mål  fra sin position som centerforsvarer - det er meget godt. Det er ligeså mange som for eksempel Lee Bradbury