'Dette bliver mit måske mest upopulære indlæg på Cityfan nogensinde. For jeg kommer til at gå i kødet på os selv, Citys fans'. Ulrik Forsom November 2016

Klumme af Ulrik Forsom

Jeg burde have skrevet indlægget for længe siden, eller i hvert fald for to uger siden, da det hele kammede over for visse af Citys ellers så loyale supportere. Da vi for et par uger siden tabte til Manchester United i EFL-Cuppen, så var der rigtigt mange mishagsytringer om både spillere og trænerstaben på de sociale medier som Twitter og Facebook.

Folk skulle tro, at det var en kamp som City tabte med vilje. Intet kunne dog være længere væk fra sandheden. Men nogle må tænke på, at Pep - som jeg  - anser for at være den bedste træner på planeten, jo udmærket ved hvad der sker, hvis man driver rovdrift på en Sergio Agüero og en David Silva igennem en hel sæson. Det har vi jo set de seneste to sæsoner; så render de ind i langvarige skades-pauser og vi kommer ind i pokaltørke.
Med tanke på, at vi møder et United-hold der bare skulle vinde den kamp for at holde sig inde i kampen om bare et trofæ i år, ja så anser jeg det for fremragende taktisk snilde af Pep at stille med en række unge talenter. Derved ville en sejr til os have betydet at Mourinho ville få svært ved at forklare sig, mere end han allerede har, og en sejr til dem ville ikke betyde en skid, da vi jo helt tydeligt nedprioriterede kampen.

Og hvad skete der? Ja vi vandt med 0-4 over West Bromwich Albion - og derefter tævede vi FC Barcelona i Champions League. Hvem scorede? Agüero og Gündogan, de to spillere der har mest brug for skånekost, men som samtidigt vil sikre os mesterskabet til maj. Et enkelt uheldigt pointtab til Middlesbrough får mig heller ikke til at ryste på hånden. Det her kommer til at tage tid.

Vi skal, som Cityfans, tænke på, at vi har fået en ny træner, der kommer med et helt nyt taktisk koncept, og som er ansat til at sikre os succes i Champions League, ikke i EFL-Cuppen som jo er de små holds turnering (og ja her sigter jeg mod naboerne).
Vi har brug for tid, og det værste der kunne ske for Pep var vel nærmest at vi vandt de første otte kampe i streg. For så glemmer vi at huske på, at det her er en proces der vil tage tid. Vi kommer til at spille meget meget bedre næste sæson.

Og vi skal også huske på, ikke at lytte til alle de mediefolk der bliver ved med at tæske rundt i Joe Harts skifte til Torino. Er Claudio Bravo en god målmand? Se det spørgsmål er så dumt så det ikke værdiges et svar. Manden har spillet for FC Barcelona, og det siger vist alt. At han har svært ved at vænne sig til Premier League og til at spille for os er uden tvivl rigtigt. Men han er en god målmand og har allerede reddet os i flere omgange, så ro på.

Hvis man har set La Liga de seneste sæsoner, så er man heller ikke i tvivl om, at han har de kvaliteter der skal til. Hvem tænker i øvrigt på at Joe Hart allerede har kostet Torino et par mål i sæsonen, ligesom hans EM ikke var noget at prale med. Nuvel, det her er ikke for at hænge Hart ud, han er stadig en fin fyr. Men vi bliver nødt til at acceptere, at Pep er manden vi har ønsket os siden han stoppede i FC Barcelona. Vi bliver dermed også nødt til at acceptere at han gør ting, som vi ikke forventer, endsige forstår. Der er ingen tvivl hos mig om, at Guardiola er den bedste træner i europæisk fodbold i øjeblikket, måske med undtagelse af Carlo Ancelotti. Og jeg tror på Guardiola indtil det modsatte er bevist.

Jeg ved godt, at jeg kun har 16-17 år på bagen som Cityfan, men jeg må indrømme, at jeg i den periode ikke kan huske at vi har stået overfor en mere udfordrende og ikke mindst spændende periode. Der kommer til at ske rokeringer til vinter og igen til sommer, men for første gang siden ADUG overtog Manchester City, ja så har vi en træner som spillere kommer langvejs fra for at arbejde sammen med. Det vil sige, at vi her har en fordel foran klubber som United, Chelsea, Arsenal og Liverpool. Vi har penge og vi har Pep. Nu skal vi fans bare væbne os med tålmod.

Disse var ordene.

Ulrik