Manchester City er klar til sin fjerde Ligacup finale i træk- og sin 9. i alt. Det efter en flot 2-0 sejr på Old Trafford over lokalrivalerne fra Manchester United.

En særdeles passende hyldest til klublegenden Colin Bell, som vi mistede tirsdag, og som derfor smukt blev mindet med et minuts stilhed før kampen. Det var et gribende minut, hvor selv den mest hårdkogte Cityfan må have fået en klump i halsen, da kameraet panorerede til Bells gamle holdkammerat og vennen, Mike Summerbee, der tørrede en tåre væk fra øjenkrogen. Meget rørende.

Tak til Manchester United for at bidrage til, at gøre det til et mindeværdigt og smukt øjeblik, som Colin Bell fortjener.
Kampen

1. halvleg blev spillemæssigt ikke den store oplevelse, selv om den bød på 3 (tre) annullerede VAR mål (2 til City - 1 til United), et brag af et skud stolpen fra Kevin De Bruyne, samt en fremragende redning fra reservekeeper Zach Steffen på Fernandes skud. Kampen var ikke decideret uvelspillet eller kedelig, men ingen af holdene var helt på toppen af deres spil.  Man sad i pausen med fornemmelsen af, at de første der scorede, ville vinde. Det havde været meget jævnbyrdigt. 

Heldigvis kom City ud til 2. omgang med en større autoritet, og satte sig i den grad på sagerne. Og allerede fem minutter inde kom forløsningen, da United lod et frispark passere hele vejen igennem deres felt, hvor ingen andre end John Stones drejede bolden ind med hoften fra tæt hold. Et klimaks for den revitaliserede John Stones: At score på Old Trafford i en semifinale. Det fås ikke meget bedre.

Herfra gav City sig ikke. Selv om United prøvede og havde momentvise overtag, så blev det ikke til det store neglebideri fra Cityfans. Hertil var forsvars-duoen Stones/Dias simpelthen for gode til Uniteds offensiv. I det 83. minut afgjorde en anden stor profil fra kampen, Fernandinho semifinalen med et drøn af en flugter fra kanten af feltet. Fernas landsmand, Fred headede et City-indlæg direkte ud i fødderne på den 35 årige brasilianer, som uimodståeligt hamrede bold ind til 2-0 - og det var game over.

En virkelig flot og koncentreret indsats, med autoritet, vilje og en stålsathed til at vinde. 

Stones er sæsonens solstrålehistorie

Cityfans.dk's "kampens spiller" er John Stones, men det kunne ligeså godt have været Ruben Dias eller Fernandinho. Virkelig en stærk defensiv kamp fra den trio. At valget falder på John Stones skyldes, at han har været meget igennem, været afskrevet og kasseret - og nu står han lige pludselig - få måneder efter at have været 5. valg i Citys centerforsvar - til at være en af ligaens bedste forsvarsspillere. Hvis Stones' landsholdskollega i den anden ende af banen, Maguire, skal koste 80 millioner pund, så bør Stones koste det dobbelte. Den 26 årige englænder er i dag blevet kåret til månedens Manchester City spiller. Fortjent! De engelske aviser er også vilde med Stones og han pryder en del sports-forsider i dag. Herunder er det Mirrors

Reaktioner

Pep Guardiola:
"Vi dedikerer sejren til Colin Bell, hans familie og Manchester City-fans, der savner ham meget. Vi har ikke så mange pokaler i skabet sammenlignet med nogle hold i England og Europa, så det er fantastisk at slå rivalerne United på Old Trafford - og samtidig spille utrolig god fodbold, vinde og komme til Wembley igen"

Ole Gunnar Solskjær
"I aften handlede det om mangel på kvalitet. Manchester City spillede godt, og vi blev nødt til at være på toppen af vores spil. Men der manglede den der sidste aflevering"

Fun facts

-Fernandinho blev den ældste målscorer i turneringen med sine 35 år og 247 dage, siden Frank Lampard der i 2014 scorede imod Sheffield W i en alder af 36 år og 96 dage.

-City har siden 6-1 sejren på Old Trafford i 2011 kun tabt tre gange på Old Trafford - (13 kampe)

-Med sejren er City i sin 9. Ligacup finale. Kun Liverpool har været i finalen ligeså mange gange. City har 7 ligacup titler, Liverpool 8.  

-I det hele taget slås Liverpool og City om at være ligacup konger. City er i sin 4. finale i træk, men det har Liverpool også præsteret. de var i finalen fra 1981-84

-City møder Tottenham i finalen. De to klubber mødtes sidst i en finale i 1981. De legendariske F.A cup finaler- der måtte afgøres over to kampe. Tottenham endte som bekendt med at vinde på Ricardo Villas berømte solomål. Så nu her - 40 år efter - kan City få sin hævn. Finalen plejer at blive spillet sidste søndag i februar, er i år flyttet april. Det i håb om, at man kan få fans ind til slutkampen.