Manchester City og Nike afslørede tirsdag sæsonens 3. dragt, der  således erstatter sidste sæsons sådan nærmest lidt vej og park agtige tredjeuniform. 

Og lad mig sige med det samme, at vi igen er udsat for en yderst bizar trøje, som med sine orange og blå striber mest af alt ligner en flaske Cillt Bang.

Om designerne på Nike i Oregon of the USA virkelig har ladet sig inspirere af rengøringsfirmaets Limescale & Shine spray  er naturligvis tvivlsomt (det kan selvfølgeligt være de har sniffet den)men man må da nok konstatere, at sammenligningen lægger lige for. Se bare her:

Leroy Sane

Manchester City har dog ligesom ved sidste sæsons afsløring af Vej og Park dragten været hurtigt ude og argumentere for det igen noget løjerlige look til en tredje trøje.

Sidste år forlød forklaringen på det bizarre look, at den gule farve refererede til Wembley triumfen i 1999. Til trods for den gul/sorte farve var det alligevel nu ret så svært at spotte nogen form for sammenhæng med den idag ikoniske Umbro designede dragt, som City spillede deres livs vigtigste kamp i, da Gillingham med det yderste af neglene blev besejret i Division Two's play off finale.

I år har Nike og City som sagt endnu en gang været hurtigt ude for at imødekomme den sikkert forventede kritik- hør bare: 

"Trøjens design skal symbolisere Manchester by's store kreativitet"-

ar'men okay så.... så kan vi da bedre forstå det - eller sådan noget...Helt ærligt. Man kunne ligeså godt sige, at dragten skal symbolisere hvor snavset og beskidt Manchester er mange steder, og man derfor gerne vil hentyde til, at Manchester trænger "et Bang - og snavset er væk"

Når alt dette er sagt, så deler trøjen vandene. Der er egentlig kun to meninger om den. Grim eller mega-fed.

Facebooksiden skriver bl.a. Jens W: 

Måske vil jeg overveje det - hvis vi vinder CL i den. Og den kommer på tilbud. Imponerende som Nikes design-afdeling igen og igen slipper afsted med de rædsler.

Omvendt skriver Emil Lydersen:

Den fedeste trøje i PL i år efter min mening! Den bliver da helt sikkert også bestilt en af de nærmeste dage!

Og sådan er stort set samtlige kommentarer  - enten er man helt for   - eller komplet imod. Der er ingen der skriver at "den er da okay og jeg vil overveje at købe den". Det typiske billede er, at de "ældre" Cityfans synes den er grim, mens de yngre falder på halen over den

Og det må det indrømmes, at det er trods alt er meget fedt, når noget deler vandene. Mainstream er jo noget kedeligt noget, som vi med Manchester City support under huden har det særdeles stramt med.

Og lad mig minde om, at tredje/udebane trøjer som oftest er en make or break: Enten er de superfede - eller supergrimme.

Den absolut grimmeste trøje, som City nogensinde har båret er efter min mening den sølvfarvede away-dragt fra 2000/01 (se den til højre herfor). Med sådan en dragt fortjente vi jo nærmest at rykke ned, hvilket vi for øvrigt også gjorde....

Nå, men tilbage til årets tredje-dragt. Dette er jo en anmeldelse af designet, og derfor bliver sådan noget jo yderst subjektivt - det skal det være.

Hvis vi nu tager terninge-skala fra 1-6, hvor 2000/01 udetrøjen herover er en klar low-scorer på 1, så bevæger denne Cillit Bang trøje sig i nogenlunde de samme luftlag. Jeg vil dog give den en Terningekast : 2

Til sidst en lille svada imod hele konceptet 3. trøjer. Hvad skal det til for? Altså ud over at vride penge ud af supportere? Jeg mener, det må da være nok med en hjemme og så en udedragt.  Jeg kan ikke mindes, at der nogensinde har været en situation, hvor både hjemmedragt og udedragt har clashet med en modstanders ditto.

Hvad mener du om Citys nye 3. dragt? Har du en yndlings-trøje? Eller hvad mener du om konceptet 3. dragt? Skriv din kommentar i FB kommentarfeltet under artiklen her.