Blue Blood er den sandfærdige og barske bog om Mike Doyles 14 år i hans elskede barndomsklub Manchester City, og årene der fulgte den glorværdige karriere i Citys storhedstid for alt for længe siden.

Mike Doyle spillede 558 kampe for de lyseblå, og var kendt for sit store fighterhjerte, der har givet ham titlen som klubbens "hardest ever player". Hans enorme had til United er også velkendt, et had som i dag stadigvæk er intakt.

- If ever there was a footballer whose blood ran blue it was Mike Doyle's.

I bogen kommer du tæt på personligheder og begivenheder i en tid, hvor det var City, der var storebror i Manchester. Læs blandt andet om det sindssyge titelræs i 68, hvor vi kæmper om mesterskabet mod United, og det hele først afgøres i sidste spillerunde.

Det var en tid, hvor City-spillerne altid regnede United-kampene for "4 sikre". Vi havde et godt tag på de røde, og det gav en overflod af selvtillid i den lyseblå trup - og en vis portion arrogance! Hvor mange mål tror du for eksempel, at George Best scorede i sine 14 kampe mod City? Få svaret i bogen

Læs om Cup triumfer, europæiske triumfer, Mercer/Allison æraen, men også om mindre heldige trænere og Chairmen. Læs om slåskampe, drukture, venskaber, fjendskaber, fantrusler, …... Doyle lægger ikke fingre i mellem, når sandheden og historierne skal frem – for eksempel historien om hans skifte til hadeklubben, der var så tæt på at ske, at Doyle selv i dag ikke ved, hvorfor det ikke skete.

Mike Doyle har spilllet sammen med prominente navne som Colin Bell, Mike Summerbee, Asa Hartford, Joe Royle, Kevin Keegan, Dennis Tueart, Francis Lee, Joe Corrigan ja jeg kunne næsten blive ved, og alene det, at få et indblik i disse store stjernes triumfer er hele bogen værd.

Da Mike Doyle løftede Ligacup trofæet i 1976 skulle han blive den sidste City anfører der løftede et betydningsfuldt trofæ i 35 år. Du kan se mål og pokalløft i denne video.

Blue Blood er på små 200 sider, og bogen fangede mig fuldstændig med de mange personlige fortællinger fra en hudløst ærlig City-anfører, der har prøvet livets søde, men så sandelig også svære og barske sider.

Du kan købe bogen hos Amazon

Peter Arndal