Bogen "Peps City - Historien om et Superteam" udkom i efteråret, og er skrevet af de to spanske journalister, Pol Ballus og Lu Martin, der igennem tre år har haft fuld adgang til Manchester Citys træningsanlæg, hvor de har skabt sig mange kontakter blandt både spillere og trænerstab.
Oven i købet bosatte de to journalister sig i Manchester for at kunne hellige sig helt at skrive denne bog. Det er dedikation - og forfatterne er bestemt også sluppet godt fra bogen. Endda ifølge hovedpersonen selv, som på forsiden kalder den for "En rigtig god bog". 

Kort efter udgivelsen i England blev værket oversat til dansk af Per H. Jacobsen, således at man nu kan gå ned i sin lokale Bog & Idè og købe noget så enestående, som en Manchester City bog på DANSK. Alene derfor bør man købe den.

Bogen er på godt 250 sider og beskriver Pep Guardiolas første tre år i Manchester City - fra ankomsten i 2016 til og med afslutningen på den drabelige mesterskabskamp, der som bekendt fandt sin rigtige vinder i maj 2019.

Holder hvad den lover

Og Peps City holder hvad den lover fra forlag og forfatter. Den fortæller fint om hvem Pep Guardiola er. Om hans tankegange, om hans arbejdsmetoder- og om hvordan han både er et varmt omsorgs-og tankefuldt familie menneske samtidig med, at han er en dybt seriøs fodboldtræner, der tænker på fodbold 24 timer i døgnet. 

Samtidig med vi kommer tæt på Guardiola, så portrætteres også det store klub-apparat bag ham. Lige fra den sportslige ledelse i Txiki Begiristan og Ferran Soriano til hele Peps stab af medarbejdere i trænerteamet omkring holdet. 

Det der dog gør bogen særlig stærk -og mest læseværdig - er helt afgjort de fortællinger, som der er om spillerne. Vi får bl.a historier om hvordan Leroy Sanè havde store tilpasningsproblemer i England, at Otamendi egentlig var på vej til en prof. boksekarriere inden det blev til fodbold, og om hvorfor Sergio Agüero affarvede sit hår!

For de mange Phil Foden fans, at er der også noget at hente. Der bliver ikke lagt skjul på, at Pep er meget begejstret for det unge talent. Lad os håbe, at det snart kommer til udtryk ved en fast plads i startopstillingen.

Der er naturligvis også en ganske alvorlig beskrivelse af hvordan Pep og hans familie kom ganske tæt på terror-angrebet i Manchester Arena i 2017. Det havde også været forkert, at ikke komme ind på det alvorlige anslag. Det påvirkede alle i hele byen. Bogen er for øvrigt blevet tilegnet ofrene og pårørende til terrorhandlingen.

Manglende kritisk tilgang

Når det er sagt, så mangler jeg en mere kritisk tilgang til Pep. For eksempel om hvordan han med sin store dedikation helt afgjort også må påvirke negativt, og derved slide folk omkring sig op. Det er som om, at bogen ind imellem bliver til Amazon serien om Citys Centurion sæson 2017/18 -   "All or Nothing" - bare på bogform.

Den serie er fænomenalt velfortalt og flot filmet - men der bliver trods de små bump på vejen ikke stillet et eneste kritisk spørgsmål, hvilket gør at man sidder og får fornemmelsen af, at det det officielle Manchester er lidt for kraftigt inde over manuskriptet.

All or Nothing kunne ligeså godt være en DVD der var produceret til at blive solgt i den officielle Supportershop ude ved Etihad Og sådan sidder jeg også og tænker med bogen "Peps City - Historien om et Superteam" (den bliver vist nok også solgt der).

Men det er nok prisen for at blive lukket helt ind i maskinrummets hjerte: Du må gerne se og høre alt hvad vi laver, men så må du heller ikke stille for mange spørgsmål  - eller skrive noget negativt om os.

Dom

Men - alt i alt er der som sagt kommet en god informativ og læseværdig bog ud af Pol Ballus og Lu Martins tre år i Manchester. Jeg var fint underholdt og fik mange gode historier fortalt. Vigtigst af alt synes jeg også, at jeg blev en smule klogere på Peps City efter at have læst bogen. Derfor vil jeg gerne anbefale at smide knap 200 kroner på den, som du pt. kan erhverve bogen for. Hvis du er Manchester City fan, vil jeg gå så langt som til at sige, at "Peps City- Historien om et Superteam" er pligtlæsning.

Jeg giver"Peps City - Historien om et Superteam" terningkast 4