Selv om Manchester City stadig har sin første europæiske titel til gode siden 1970, så må man alligevel betegne holdet som 2010'ernes bedste engelske hold. F.A cup triumfen, der i 2011 brød 35 års trofætørke, blev startskuddet til en national dominans, der indtil videre har strukket sig over 8 år, og ikke ser ud til at slutte foreløbig. 

På de godt 10 år der nu er gået, har City brugt 4 managere (Mark Hughes, Roberto Mancini, Manuel Pellegrini og Pep Guardiola) samt over 100 spillere til at sikre sig denne status som årtiets hold. Jeg har her forsøgt at sætte et alle tiders 2010'er Manchester City hold - set ud fra nogle mine egne personlige betragtninger. Jeg håber, at du vil læse med - og måske sætte dit eget, når du har læst mit til ende.... Jeg går med en slags 4-4-3

MÅLMAND:

JOE HART. Mange ville nok have valgt Ederson, men jeg går altså med Hart. Englænderen var mere eller mindre første-målmand i en periode på over 6 år, og var grundstammen på det Cityhold, der for alvor brød igennem i 2011. Udover det, så var Hart næsten en af vores egne, da han som bare 19 årig tilbage i 2006 kom til City fra Shrewsbury, som en til fremtiden. Det skal jeg love for han blev. Det blev til næsten 300 kampe for City, med to mesterskaber, en F.A Cup titel samt en Ligacup. Udover det, så blev det til 75 landskampe for England. Ingen kommer på siden af Hart, som vandt flere Golden Gloves. Han havde også mere at lave end Ederson... 

CENTERFORSVAR

Ingen tvivl: VINCENT KOMPANY. Det sikreste kort på mit hold. Belgieren har været den store ledestjerne i over 10 år, og har haft en en ubeskrivelig betydning i transformationen af Manchester City fra middelmådighed til storklub. Jeg er ikke sikker på, at City havde været hvor de er i dag uden Kompany. Særligt huskes hans mål i 1-0 sejren over Manchester United på Etihad i 2012, samt ikke mindst hans afskeds-drøn imod Leicester i 2019. En leder og et eksempel til efterfølgelse. Ingen er uerstattelig, men Kompany må være undtagelsen fra den regel. Og ja, Kompany var meget skadet, men han var en spiller der var så karismatisk, at hans blotte tilstedeværelse var nok til at løfte holdet. 

Men hvem der skal være makker med Kompany er mere åbent. Det var i mange år været en en udfordring at finde en god partner til Kompany. Joleon Lescott gjorde det fint i sæsonen 2011/12, men viste sig ikke at være en langtidsholdbar løsning. Mange blev sidenhen afprøvet. Mangala og Savic var katastrofer, Nastasic og Demichelis fungerede som ok lappeløsninger, men var heller ikke løsninger på den lange bane. Siden har vi haft Stones og Otamendi, som har gjort det fint, men begge har haft for mange udfald til at ramme mine udvalgte. 

Derfor har jeg brudt med mine principper, og givet pladsen til en spiller, som ikke har været i klubben ret længe, nemlig AYMERIC LAPORTE. Den franske stopper har på blot halvanden sæson vist så høj klasse, at det er nok til at overbevise mig om, at han skal på årtiets Cityhold. Sikken ro og overblik han har givet. For mig et godt bud på en kommende anfører. Endeliglykkedes det at finde en klasse centerforsvarer- 

HØJRE BACK. Det kan kun blive PABLO ZABALETA. En spiller der igennem næsten 10 år spillede 333 kampe for City, og altid gav sig 110 %, hvilket alle hans skrammer vidner om. En rigtig klubmand, man altid kunne regne med gik forrest. En sjælden gang kunne han spille forfærdeligt, men det opvejes så rigeligt af hans attitude og mange fine præstationer. Vel sammen med Kompany den spiller, der vil gå længst for Manchester City. 

VENSTRE BACK . Jeg har valgt GAËL CLICHY. En spiller, som har sneget sig under radaren, og er glemt af mange, selv om han faktisk spillede over 200 kampe for klubben. I mine øjne er franske Gaël den mest professionelle og stabile løsning, som vi har haft på venstre back i 2010'erne. Kolarov kunne være en konkurrent, men jeg mener, at serberen havde for mange helt uantageligt dårlige præstationer. Generelt har venstre back været en problem plads for City. Bare tænk på Mendy's skadeshistorik, hvor Delph og Zinchencko har måtte tage over som nødløsninger.

MIDTBANE

YAYA TOURÈ. Et af de vigtigste indkøb, som City har gjort i hele sin historie. En vinder, en ener, en mand til de helt store begivenheder - og som gør forskellen på sejr og nederlag. En ekstrem central spiller for Citys opstigning. Vandt nærmest ene mand F.A cuppen til City i 2011, spillede City til matchbold i mesterskabskampen i 2012, scorede et et drømmemål i Ligacup finalen i 2014, da han vendte et truende nederlag til Sunderland. I samme sæson (2013/14) var han sammen med manager Pellegrini en nøgleperson, da City vandt Premier League. En absolut ener. Yaya er en, der vil blive husket i årtier. Det kan kagegate og en mærkelig agent ikke lave om på. 

DAVID SILVA. Endnu en spiller der har været med på hele turen. Silva er den, som har spiller flest kampe for Manchester City siden 2010, nemlig 396. Og han har været instrumentalt vigtig for City. Silva har været dirigenten og svinget taktstokken i hele Citys offensiv - og har selv budt ind med mange scoringer. David Silva er af mange anerkendt for at være Manchester Citys bedste spiller - nogensinde. Jeg giver dem ret. 

KEVIN DE BRUYNE. Når Kevin de Bruyne er i topform, så er han en af verdens bedste fodboldspillere. Utvivlsomt. Når Kevin spiller godt så tikker hele Manchester City, og hans blik for spillet, hans fænomenale lange skift og ikke mindst målfarlighed gør ham til en, som ingen modstander kan holde nede. Selv om De Bruyne var meget skadet i 2018/19, så er han så god, at han er selvskrevet til 2010'ernes City-hold.

HØJRE KANT: RAHEEM STERLING. Den spiller der i sin tid hos Manchester City har haft den mest lodret opstigende formkurve. Alle vidste, at englænderen er i besiddelse af et enormt potentiale, men jeg tror ikke, at nogle havde forudset, at han i en alder af bare 24 allerede skulle være så dygtig, som han er nu. Han både scorer og assisterer i stor stil, og er en af de første, som Pep skriver på holdkortet. Sterling får skyld for at misbruge for mange chancer, og det er ikke helt forkert. Kan han rette op på det, så ser jeg ham som en fremtidig kandidat til Balon d'Or.

VENSTRE KANT, LEROY SANÉ. Igen en af de unge fra det nuværende hold. Den unge tysker kommer på mit hold, fordi han er helt vild usædvanlig. Aldrig har jeg set så dygtig en teknisk spiller og en med så meget gå på mod som Sanè. Han forsøger de vildeste ting - og slipper ofte godt fra det. Sané er den spiller som har fået mig til at måbe af vantro (på den gode måde) allerflest gange. Det er helt vildt hvad han kan. Det absolut største fodboldtalent City har haft i stalden i de knap 25 år, hvor jeg har fulgt dem tæt. Jeg bliver virkelig skuffet, hvis han bliver solgt. 

ANGRIBER - Det sikreste kort på holdet, sammen med Kompany - SERGIO AGÜERO. Utvivlsomt Manchester Citys bedste angriber i sin 125 årige historie. Argentineren har scoret 231 mål for City siden hans ankomst i 2011, hvilket gør ham til alle tiders suveræne topscorer for Manchester City. Bedst huskes et af de mest berømte og ikoniske mål i moderne fodboldhistorie, nemlig den 3-2 mesterskabs-givende scoring i 2012. Et vildt øjeblik. Men Aguero er meget mere end det. Han er en af de mest målfarlige angriber i tiden med Premier League fodbold, hvor han pt. er nummer 6 på alle tiders Premier League topscorer liste. På sine nu otte sæsoner i Premier League har han passeret 20 + mål i de 6.  Jeg kan ikke se nogen angriber komme i nærheden af Aguero, og han bliver enorm svært at erstatte, når han rejser

Her er holdet på tavlen:

BÆNKEN:
Ederson
Nicolas Otamendi
Fernandinho
Samir Nasri
Carlos Tevez