Selv om Manchester City har været dygtige til at købe spillere ind i de seneste 10 år, så har der været fejlskud. I den grad. Jeg forsøger her at sætte et Manchester City XI  2010-2019 fejlcast. Holdet er sat ud fra et personligt perspektiv. Spilleren skal være købt efter 1.1 2010 for at komme i betragtning.

MÅLMAND:

CLAUDIO BRAVO - Ca. £  15 mill. Barcelona - i 2016 (Guardiola)
Det piner mig lidt, at sætte den chilenske keeper på, men alt i alt må man sige, at her var der tale om et gedigent fejlkøb. På keeper-posten er der ikke så mange at vælge imellem, så Bravo ender med at løbe med udtagelsen. Hart sad tungt på posten i det meste af 2010'erne. Bravo var i sin første sæson decideret ringe. Efter en hæderlig debut - en 2-1 sejr over United på Old Trafford i 2016, gik det hurtigt ned af bakke.
Det stod hurtigt klart, at han ikke var en god erstatning for føromtalte Joe Hart. En stående joke var, at skulle man score imod City, så var det nok at ramme indenfor målrammen, fordi Bravos redningsprocent nærmest var = 0. 
Bravo har siden fået lidt oprejsning. I Ligacup triumfen i 2017/18 blev han en nøglespiller med flere fabelagtige og afgørende redninger. 

Skadet i hele 2018/19, men er nu tilbage som 2. målmand efter Ederson. Kontraktudløb i 2020. -Eftermæglet Fint. Sympatisk fyr som havde en off sæson, og tilpasningsproblemer, og da han endelig viste klassen var det for sent, da var Ederson hentet ind

FORSVAR

ELIAQUIM MANGALA - Ca. £35 mill i Porto - i 2014 (Pellegrini)
Her er der tale om et af årtiets ringeste indkøb. Den kolossale franske forsvarsspiller ankom i 2014 til Manchester efter en lang transfersaga. Da underskriften endelig var i hus, troede vi, at City havde sikret sig en gedigen stopper for mange år. Det viste sig dog hurtigt, at det ikke var tilfældet. Et totalt "fejlcast". Selvmål, børnefejl og røde kort så ud til at være normen med Mangala. Er netop skibet afsted til Valencia for et spotbeløb af de omkring £35 mill, som City betalte for ham. Mangala udgør hermed Citys største økonomiske tab på transferfronten nogensinde.

Eftermægle - En spiller der utvivlsomt aldrig skulle have forladt Porto, hvor han havde toppet. En sympatisk og dygtig spiller, der dog aldrig kommer på tophylden. Det er jo ikke ligefrem fordi top-top klubber har jagtet ham efter det stod klart, at han ikke kunne bruges i Manchester

STEFAN SAVIC  - Ca. £6 mill fra Partizan i 2011 (Mancini)
Jeg var lige ved, at ikke udtage montegrineren. Dels fordi han ikke var ret dyr, dels fordi han ikke spillede ret mange kampe. Blot 14, - heraf fem ligakampe fra start-  i mesterskabs-sæsonen 2011/12. Savic blev købt i Partizan i sommeren 2011 af Roberto Mancini. Den dengang blot 20 årige var udset til en fremtidens mand, og skulle "stå i lære" ved Kolo Tourè og Vincent Kompany. Da de to pludselig var væk fra holdet, grundet Africa Nations Cup og karantæne, blev Savic kastet for løverne og skulle dirigere Citys forsvar. Det gik helt galt. Fejlafleveringer og graverende fejl havde nær kostet mesterskabet. Savic lignede bestemt ikke det kæmpetalent, som han var skreget ud til, og han blev hurtigt solgt videre - til Fiorentina.

Eftermægle: En spiller der i dag har opnået kolossal succes hos Atletico Madrid. Han har i flere sæsoner spillet med i toppen af La Liga samt deltaget i en Champions League finale, og betragtes som en profil i den spanske liga. Set i bakspejlet hentede City Savic alt for tidligt, og gav ham alt for meget ansvar. Savic kunne have blomstret i City - havde man haft tålmodigheden....

JEROME BOATENG - ca £10 mill fra Hamburg SV - i 2010 (Mancini)
Måske ikke helt fortjent, at jeg udtager den tyske forsvarer til City-flopholdet af 2010'erne, For egentlig gjorde han det ikke skidt. Hans karriere i Manchester blev bare tragikomisk. Den dengang 22 årige spiller fik en elendig start på sin tid i Manchester City. På vej hjem fra en landskamp (imod Danmark) kolliderede han med en drinks-trolley på flyveren. Boateng beskadigede derved sit knæ så meget, at han måtte holde en måneds pause, og først debuterede for City i slut september - en 1-0 sejr over Chelsea. Igennem det næste halve år blev det til 24 kampe for City, men skader og hjemvè gjorde det ikke nemt for Boateng i Manchester, og han forlangte i foråret 2011 at komme hjem til Tyskland. Det kom han, da Bayern hentede ham hjem for nogenlunde det samme beløb som City havde betalt HSV

Eftermæglet: En parentes og ligegyldighed i City. Han spillede tre kampe for City i F.A cuppen, og er dermed en af Citys F.A Cup vindere fra 2011, men ellers gør han sig ikke specielt bemærket. Ligesom Savic er Boateng en der har fået enorm succes, med adskillige Bundesliga titler med Bayern Munchen - og en VM titel med Tyskland.

BENJAMIN MENDY -  50 mill- fra Monaco- i 2017 (Guardiola)
Her er jeg måske tidligt ude. Den franske back er trods alt stadig kun 25 år, og har kontakt til 2022. Mendy startede som lyn og torden, da han ankom i 2017. Det så ud til, at City endelig havde fundet en solid løsning på venstre back plads. En alvorlig skade kort inde i sæsonen satte uheldigvis Mendy på langtids-skadeslisten, og selv om han kom igen hen imod slutningen af 2017/18 og kvalificerede sig til at få en Premier League medalje, så havde han ikke den store andel i mesterskabet. I 2018/19 tilbragte backen igen det meste af tiden på skadeslisten, og når han var klar, så satte dårlig form en stopper for hans udtagelse. Jeg tvivler på, at City nogensinde får valuta for de 50 millioner pund, og Mendy er i fare for at blive husket mere som en sjov mand på de sociale medier end et medlem af et historisk godt Manchester City fodboldhold. Muligt eftermægle: Kan risikere at blive husket som fransk klovn og ikke fodboldspiller

MIDTBANE

FERNANDO REGES - Ca £ 12 mill fra Porto  - i 2014 (Pellegrini)
Jeg forstod aldrig dette indkøb. I forvejen var City på denne plads garderet med kvalificerede folk som Yaya Tourè og Fernandinho så det virkede som rent "overkill" at indlemme den dengang 27 årige brasilianer i truppen.Den defensive midtbanespiller​ havde helt åbenlyst heller ikke de samme kvaliteter som Yaya og Ferner til at spille på dette Manchester City hold, der netop havde vundet Premier League under manager Pellegrins ledelse. Eftermæglet: Glemt. 

JACK RODWELL - Ca £ 12 mill fra Everton - i 2012 (Mancini)
Jack Rodwell er bare en nærmest tragisk historie. Købt af Mancini i Everton i dagene efter at City havde vundet sit første engelske mesterskab i 44 år. Den dengang blot 21 år gamle englænder kom på alt for dybt vand i Manchester og kunne slet ikke konkurrere med den midtbane som City rådede over på daværende tidspunkt. Skader - og en måske for vattet indstilling - gjorde at Rodwell aldrig kom til at slå til i City. Blev i 2014 solgt til Sunderland, hvor han floppede stort. Sunderland opløste hans kontrakt i 2018. I 2018/19 forsøgte Rodwell sig i Blackburn, men også her blev han vejet og fundet for let. Er i dag (2019) klubløs i en alder af blot 28. Vildt, at et så stor talent med flere ungdoms-landskampe er endt i så massive problemer. Eftermæglet: En tragisk historie om hvordan man kan ødelægge det for sig selv ved at ikke have hovedet skuet ordentligt på.

SCOTT SINCLAIR - Ca £ 8 mill fra Swansea - i 2012 (Mancini)
Scott Sinclair indkøbet i Swansea er og bliver et mysterium. Nuvel, han var et stort et engelsk talent, men at den dengang 23 år gamle fløj ligefrem skulle have niveau til Champions League og toppen af Premier League? Nej vel? Det kunne selv os sofa-fans have regnet ud, at han ikke havde. Sinclair blev utvivlsomt købt fordi blot han er engelsk, og besad et muligt potentiale, som City dog aldrig gjorde det store for at forløse. Det blev også blot til 17 kampe for City - heraf blot TRE fra start. Udlån til West Bromwich og Aston Villa gennem sine knap tre år hos City. I 2015 kom han permanent til Villa. Nyder i dag en fin karriere hos Celtic, hvor han har spillet siden 2016. Eftermægle: Et stort HVORFOR? 

NOLITO - Ca £ 14 mill fra Celta Vigo  - i 2016 (Guardiola)
Nolito kom i 2016 til Manchester City med et fantastisk CV. Han havde spillet for Barcelona, Benfica og det spanske landshold og havde før skiftet til City hamret mål ind for Celta Vigo.  Nolito fik det dog svært i Manchester, og trods en god start i det engelske blev tilværelsen i takt med efterårets komme mere og mere træls for den dengang 30 årige offensive spiller. Han sled med at komme på hold, og livet i det engelske var efter hans eget udsagn ikke noget for ham. Nolito havde svært ved sproget, klimaet og maden, og bad efter bare 6 måneder i lyseblåt om at blive løst fra sin kontrakt. Det blev han, da Sevilla købte ham fri sommeren 2017.

Eftermæglet:Han spillede så lidt, at det svært at bedømme, men han levede afgjort ikke op til de forventninger der var til ham. 

ANGREB

STEVAN JOVETIC - Ca. £ 22 millioner fra Fiorentina- i 2013 (Pellegrini)
Forventningerne var store til den dengang 24 år gamle montegriner, da City hentede ham i Fiorentina. Med rette. Jovetic havde hamret masser af mål ind for Serie A klubben, og var hypet som en kommende "verdensstjerne". Det blev dog ikke noget vellykket ophold. Han var skadet det meste af tiden, og når han var fit og fik spilletid, gjorde han ikke det store væsen af sig. Jovetic var en del af den trup der vandt Premier League 2013/14, men han stod i skyggen af Aguero, Dzeko og Negredo. Blev i 2015 lånt ud til Inter, og det blev gjort permanent året efter. I City fik han ialt 44 kampe med 11 mål til følge. Har efter tiden i Manchester aldrig rigtig fået gang i karrieren. En skadesplaget spiller der samtidig slider med en dårlig moral og ikke eksisterende selvkritik.

Eftermægle: Spildte penge. Jovetic havde været bedre tjent med at blive i Fioretina

WILFRIED BONY - £ 28 mill fra Swansea - i 2015 (Pellegrini)
Et forfærdeligt indkøb. En forfærdelig historie. 
Ja, Ivorianeren var en fantastisk angriber i Sparta Prag, Vitesse og siden i Swansea, som City købte ham fra efter han havde scoret 26 mål i 54 kampe. I Manchester stod det hurtigt klart, at den 27 årige ikke var en angriber, der kunne begå sig på højeste niveau, og hans tilnavn Beast kunne derfor virke en anelse komisk. Hvis man kun havde set Bony spille for City, ville man nok konkludere, at der måtte være tale om et slags kæle-beast. I alt scorede Bony 10 mål for City i 46 kampe (heraf var de 26 som indhopper). Da Guardiola blev manager i 2016, udlejede han straks Bony til Stoke, hvor det heller ikke blev til succes. i 2017 røg han retur til Swansea. Det blev dog ikke noget dejligt gensyn. Bony var åbenlyst ødelagt af de sidste sæsoners fiaskoer, og i 2019 blev hans kontrakt ophævet. Siden har han forsøgt at spille  sig til kontrakt i kuriøse klubber såsom Newport og Rosenborg. Leder i skrivende stund stadig efter en ny klub...

Eftermægle: Måske årtiets dårligste indkøb- Det vil jeg hævde. Men også ganske synd for Bony der jo havde en fin karriere kørende inden sit skifte til City,
--

Dette var mit bud på et 2010-2019 Manchester City FLOP XI - Skulle du have kommentarer, ris eller ros så brug kommentarfeltet herunder. PÅ forhånd tak.

MANCHESTER CITY FLOP XI 2010-2019