Intro til det legendariske program "Sportslørdag"  som den tog sig ud i 1980'erne

Sikken fantastisk weekend vi lige har overstået. En 1-0 sejr over Charlton på the Valley var vist mere, end de fleste havde turde drømme om! En anden ting jeg aldrig har turde håbe på var, at jeg en dag skulle sidde som gæst i Sportslørdag. Men som mange af jer jo nok så, sad jeg der - sammen med Tommy, Brian og ikke mindst Ulrik, som var skyld i at det hele kunne lade sig gøre. En kanon oplevelse, som endda blev krydret med en City sejr i topopgøret.
Lad mig dele den oplevelse med jer Blå.

Fredag morgen  -lige inden jeg tog på arbejde, blev jeg ringet op ad vores goe' formand, Brian. Han lød som om, at han var ved at skide i bukserne, da han fortalte mig hvad der var på vej: En tur til TV byen- 2860 Søborg, på live Tv! Sportlørdag ville gerne bruge nogle Cityfans som "eksperter" og underholdning i forbindelse med deres transmission fra topopgøret i 1. division mellem Charlton og Manchester City.
Og selvfølgelig ville jeg da med. Jeg var godt nok ikke meget for det, tanken om mig selv på live tv, var ikke just tillokkende- men måske får man aldrig sådan et tilbud igen. Jeg vidste, at jeg ville fortryde det senere, hvis jeg sagde nej. 

Så lørdag morgen klokken 10.00 mødtes vi fire i Tommys bil på Århus Banegårds Plads. Stemningen i bilen var en blanding af spænding og nervøsitet, og det første Ulrik sagde var, at han havde "siddet på tønden" hele morgenen! Men begejstringen over at skulle ind og promovere Manchester City, live på Danmarks "nationale" kanal DR1, kunne ikke holdes nede, og humøret var derfor højt.

Snakken gik lystigt om hvad for nogle spørgsmål vi ville få, og hvad vi som følge ville svare. Både Brian og Ulrik havde haft telefonsamtaler med Gorm (foto) Sportslørdag, og vidste derfor nogenlunde hvad vi ville komme ud for!

Efterhånden som vi lagde afstand til Århus aftog nervøsiteten sig lidt, og vi blev noget mere afslappede, og samtalen gik nu på andet end dagens forestående oplevelse. Fire - fem tissepauser senere var vi i København-. Turen gik først ud på Vesterbro, hvor Tommy lige skulle erhverve sig en City trøje, så var vi jo også ens!

Klokken 14.25 ankom vi til TV byen, hvor vi blev modtaget og budt på sodavand og lignende. Fem minutter efter kom Gorm ud og hilste på os. Han var meget afslappet og man mærkede med det samme, at man var i trygge hænder, alligevel kunne det ikke hjælpe på en stigende nervøsitet! Turen gik nu ind i Studiet, og det var da lidt stort, at komme derind. Derinde fik vi mikrofoner på, og fik anvist vores faste plads, det var vigtigt for ellers kunne produceren ikke finde ud af hvem der var hvem! Jeg og en kameramand hang vores efterhånden godt berejste dannebrog op. Da der var noget tid til vi skulle på, blev vi også vist rundt i producer og lydrum, og fik hilst på folkene bag Sportslørdag. Tiden var nu ved at være inde, og derfor måtte vi lige tage en ekstra toilet tur inden sminkningen.

Efter sminkningen som bare bestod i at få kastet pudder i hovedet af en flot pige, kunne vi begynde at forberede os at til komme på! Vi satte os op til Gorm, sammen med ham så vi indslaget om City, herlige billeder, men ikke til at nyde lige på dette tidspunkt. Pludselig var det slut, og Gorm var i fuld gang med at interviewe os. Jeg selv sørgede for at se på Gorm hele tiden , da jeg ikke ville kigge over på skærmen med os på, det ville bare gøre mig endnu mere nervøs! Turen kom til mig, og det var jo ikke så slemt, som jeg troede det ville blive, før vi nåede at se os om var det hele overstået, og kampen i gang. Alle folkene derinde syntes, at vi havde været gode.

Under kampen var det svært at følge med som man plejer, det hele var sådan lidt uvirkeligt, og Gorm spurgte os om alt muligt hele tiden, men det gjorde nu ikke noget. Jeg må dog indrømme at jeg savnede en pilsner eller to.

Pause og på live igen. Denne gang var vi ikke så nervøse, nu var vi jo garvede Tv folk. Eller noget.... Vi havde på forhåndt aftalt med Gorm, at Ulrik skulle konkludere første Halvlegs forløb. Vi havde som sagt også fået lidt mere blod på tanden, og vi turde nu tale mere frit, end da vi var på inden kampen. Jørgen Herberts spørgsmål om Beckham var listigt - (Hvad ville I sige til David Beckham som Cityspiller. red.) og vakte en del opstandelse i os. Ulrik fik også fyret en go' svada af mod Ragsene! Merchandise butik!

2. Halvleg, mål og sejr, prikken over i'et. Producerne ville gerne have os til at sidde stille så de kunne fange vores reaktioner med kameraet, når der skete noget i kampen. Det viste sig som en umulig opgave, vi vandrede hvileløse rundt og kunne og absolut ikke sidde stille! Brian var i øvrigt på toilet da Goater scorede kampens eneste mål i begyndelsen af 2. halvleg.

Goater

Foto: Goater scorer igen imod Charlton

Kamp slut -  og afrunding med Gorm. Vi var lidt kry nu, og det var ærgerligt, at der skulle gøres plads til Fjernsyn for dig, vi ville promovere City endnu mere. Men det var slut, og det samme var en stor stor oplevelse. Vi tog afsked med Gorm og Co. Og begav os hjemover.

Stemningen i bilen var høj. Vi var superglade - og nok også meget lettede. Et Manchester City scarf i bagruden, og en stolthed over at vide, at vi nu havde givet den bedste reklame for vores klub. Også tak til holdet, der forstod at vinde på en dag hvor det virkelig betød noget ekstra.