Sent lørdag aften blev det offentliggjort, at en af de helt store publikums-favoritter blandt City's fans, Pablo Zabaleta vil forlade Manchester, når hans kontrakt udløber efter sæsonen. Dermed slutter et 9 sæsoner langt forhold mellem den nu 32 år gamle argentiner og Manchester City.

Så afgjort en trist dag - specielt for de rigtig mange Cityfans (inklusive mig selv) der har den iltre back som favoritspiller. "Zab" er så afgjort en af de mest populære City-spillere i nyere tid, og har ganske fortjent været en favorit blandt Citys tilhængere, der alle har elsket hans store lidenskab, hjerte og jernvilje til at bogstaveligt sætte sit fysiske helbred på spil i Manchester Citys tjeneste.

Hele 332 gange har Pablo Zabaleta tørnet ud for City siden hans skifte for bare £6.5 mill fra spanske Espanyol i august 2008. Dengang havde ikke mange hørt om den argentinske back, og da klubben blot dagen efter Zabaletas ankomst blev opkøbt af Sheik Mansour spåede de fleste, at han ville blive solgt videre og erstattet af et mere "prominent" navn. 

Sådan er det bestemt ikke gået. Pablo Zabaleta har været en vigtig del af "the rise of Manchester City". Argentineren har spillet en vigtig rolle i alle fem titler, som klubben har vundet siden 2011; En F.A cup, to Ligacups samt ikke mindst to engelske mesterskaber.

Til trods for alle de fine titler, som Pablo har sin store andel i, har det alligevel nærmest været en større oplevelse, at opleve Zabaletas dedikation og altopofrende stil for vores klub.

I en tid hvor mange taler om, at fodboldspillere - specielt i Premier League - tjener for mange penge og at de samtidig er for langt væk og utilgængelige for de fans der i bund og grund betaler for gildet, er netop Pablo Zabaleta en af dem som supporterne føler tager dem alvorligt.

I bund og grund er det jo ikke titler og pokaler der gør os fans stolte af vores klub, det ville også være for fattigt. Det der gør os stolte og glade for vores klub hænger i høj grad sammen med de mennesker der repræsenterer den, fans, managere og spillere. Som spiller har Pablo Zabaleta været en meget fornem og elskelig forgrundsfigur for Manchester City. 

Mange Cityfans sammenligner Zabaletas betydning med andre højt agtede Cityspillere fra nyere Cityhistorie - såsom bl.a. Andy Morrison og Richard Dunne, og det er vel nok ikke skudt helt forbi. Zabaleta har været en klippe for os, en spiller vi altid kunne stole på ville gå gennem ild og vand for at levere et godt resultat.

Hvor Pablo fortsætter (afslutter) karrieren er endnu ukendt, men en ting er sikkert, og det er at han altid vil være velkommen i Manchester. Zabaleta har tidligere udtalt, at han til trods for sit argentinske pas, føler sig som halvt "mancunian" efter de mange år i Manchester Citys tjeneste. 

  • Pablo Zabaleta, 332 kampe for Manchester City - 12 mål
  • Scorede det første mål i den legendariske 3-2 kamp den 13. maj 2012 imod QPR.
  • Årets Manchester City spiller 2012/13
  • Fik rødt kort i F.A finalen i 2013 imod Wigan -som kun den tredje spiller i historien
  • På årets PFA hold 2012/13
  • Har flere gange vikarieret som anfører for Manchester City i Vincent Kompanys fravær
  • Vandt Copa del Rey med Espanyol inden han kom til Manchester

Pablo Zabaleta sagde i 2008 om skiftet til City :

"Juventus also wanted me but I wanted to come to England, and to Manchester. The Premier League is a paradise for players and that is why I want to play here. I hope to fulfil all their expectations and I'm looking forward to playing in the Uefa Cup - it's a great competition."

Well, Pablo, du overgik vores vildeste forventninger, tak for denne gang - og forhåbentlig på gensyn!