Da Manchester City i lørdags tog de tre points med hjem fra Crystal Palace og Selhurst Park med en 2-1 sejr, var det ikke det som skabte overskrifterne - nej det var selvfølgelig, at det var tilbagevendte Yaya Tourè, som sørgede for, at City kunne vende hjem til Manchester som vindere.

Det kan godt være, at det var særdeles overraskende at overhovedet se Yaya i startsopstillingen efter tre måneders fravær, men det var intet imod hvad der ventede os i de 90 minutter. Med to mål blev 33 årige Yaya uden tvivl min man of the match. Han var i en ellers middelmådig indsats af Manchester City, den talisman, som han så mange gange har været det før.

Som de fleste nok ved, så har det bestemt ikke været en nem tid for Yaya Tourè siden Pep Guardiola tog over efter Pellegrini. Mange betragtede Yaya som et decideret fejl cast i Pep Guardiolas spillestil, hvilket jo er helt legitimt at mene, da det jo netop var Pep der i sin tid som Barcelona-manager solgte Yaya til Manchester City.

Da Pep kort efter sin tiltrædelse i Manchester City fik nok af Yaya's agent Seluks underlige og ofte fornedrende udtalelser om både ham og Manchester City, gav han Tourè en intern karantæne indtil en undskyldning var faldet. Så var det i hvert fald helt sikkert, at man ikke ville komme til at se noget til Tourè i et stykke tid. Også her mente mange, at dette simpelt hen måtte være slutningen på Yaya's City karriere. Men undskyldningen, som helt ærligt også var på sin plads, kom allerede her i begyndelsen af november - personligt troede jeg aldrig, at den ville komme, Den lød sådan her:

En god melding, og forhåbentlig det første tegn på, at Yaya er ved at kappe båndende til sin totalt forskruede såkaldte 'agent'.

Og Pep har nu holdt sit ord. Blot 14 dage efter undskyldningen var Yaya for første gang i startopstillingen til en Premier League kamp under Pep Guardiolas ledelse. Det honorerede han med en indsats af høj klasse - og altså oven i købet med to typiske Yaya scoringer- tørre præcise første-gangs inderside afslutninger. Personligt var jeg på en måde efter sejren faktisk gladere på Yaya's vegne end på Manchester Citys. Jeg synes virkelig, at Tourè med dette 'come back' sender et signal om, at han så langt fra er færdig. 

Der har, som Manchester Evening News skriver, været tre fraktioner blandt Manchester City fans når snakken faldt på Yaya Tourè:

  • Den første - og nok største gruppering, er dem der anerkender Yaya som en 'City great', men nu mener, at han har toppet, og at det derfor er på tide at sige tak for denne gang. 
  • Den anden fraktion er dem, som nærmest har en personlig vendetta imod Yaya. Disse har ment, at han skulle sparkes ud af klubben - dels på grund af hans (indrømmet) til tider anonyme indsatser,  samt hans agents konstante evne til at sætte Manchester City i forlegenhed med besynderlige udtalelser.  Jeg giver dem helt ret i hvad angår Seluk's udtalelser, men mener helt bestemt ikke, at man kan bebrejde Yaya for en bleg sæson 2015/16. Det falder tilbage på daværende manager Pellegrini, som blev ved med at bruge en småskadet og tydeligvis u-fit Yaya Tourè.
  • Den tredje gruppe er dem som lige nu nok hoverende siger " Hvad sagde vi". Det er naturligvis dem som hele tiden har været af den opfattelse, at Yaya skal og bør være en af nøglespillerne for Manchester Citys.

Jeg tilhører selv den første gruppering, og jeg er ikke tvivl om, at det er den mest korrekte opfattelse af Yaya's situation i Manchester City. Dog vil jeg nok vente med at skibe ham afsted:

For en spiller af Yaya's kaliber fortjener om nogle en god og værdig afsked. Han har været en af de største og mest indflydelsesige City-spillere i nyere tid, og var den helt store hovedperson, da Manchester City i 2011 brød 35 års trofætørke med F.A cup triumfen. Først afgjorde han semifinalen imod Manchester United, og dernæst gentog han kunststykket imod Stoke i finalen. Sæsonen efter var han en ekstrem vigtig spiller, da City vandt sit første mesterskab i 44 år. Tydeligt i erindringen står den svære udekamp i næstsidste runde imod Newcastle, hvor Yaya tog sagen i egen hånd og scorede begge mål i en 2-0 sejr. Dette gav City matchbold imod QPR i mesterskabs-tvekampen med United. Da City to år senere igen vandt mesterskabet scorede Yaya over 20 mål fra sin midtbane position. Det er nærmest uhørt.
I  de to ligacup finaler i henholdvis 2014 og 2016 spillede han også hovedroller med vigtige scoringer.

Jeg mener ærligt talt, at det er temmeligt "u-City'sk" at hver gang det ikke går helt efter bogen, så skal nogle partout hænges ud

Yaya Tourè er en kæmpe talisman for os, og vi står i en kæmpe taknemmelighedsgæld til ham. Jeg bliver derfor personligt så forbandet, når jeg har set fans hænge Touré ud som syndebuk. Jeg mener ærligt talt, at det er temmeligt "u-City'sk" at hver gang det ikke går helt efter bogen, så skal nogle partout hænges ud. Det bliver så endnu mere bizart, når det er en, som har haft så enorm positiv betydning for klubben. Sådan en legende som Yaya er, burde have langt mere snor. Men måske det er tidsånden, som jeg bare ikke forstår. I moderne fodbold er hukommelsen i de seneste år blevet særdeles dårlig. En klassespiller skal vel bare levere en 3-4 dårlige kampe i træk, så er han færdig og skal sælges til først bydende.
Nå nu stak det lidt af for mig- Tilbage på sporet.

Jeg er af den opfattelse, at City stadig kan og bør bruge Yaya Tourè. Han har det stadig i sig- det så vi jo med egne øjne på Selhurst Park i lørdags. Men det er klart, at han snart 34 år gammel år ikke har den samme power længere. Derfor skal hans kampe doseres noget mere. For den spillestil som Yaya kører på med er fysisk krævende, og derfor ikke længere en, som han kan byde ind med en ellerendsige to gange om ugen. Men vi så i lørdags i Crystal Palace, at sulten og lysten til at spille for Manchester City stadig er til stede, og det er vigtigt. Han gider stadig!

Kan Pep og Yaya finde ud af at udvælge de rigtige kampe, så er jeg sikker på, at vi fans har mange gode Yaya-moments tilgode endnu. Som for eksempel det herunder, fra maj 2014, hvor Yaya helt uimodståeligt sprinter fra Aston Villa over en halv banelængde og scorer. Det er absolut et klip der indkapsler alt  hvad Yaya er i stand til, når han er på sit allerhøjeste niveau. 

Jeg elsker Yaya Tourè, og jeg er sikker på, at han om 10- 20-30 år er en spiller, som vi vil tænke tilbage på som en af de allerstørste.

/så 

 'En spiller af Yaya's kaliber fortjener om nogle en god og værdig afsked med Manchester City. Han har været en af de største og mest indflydelsesige City-spillere i nyere tid' Morten72-november 2016