"Jeg havde inden kampen gjort det vanvittige, at jeg havde oddset 1 £ på at min City favorit spiller Richard Edghill ville blive første målscorer. City backen havde ikke scoret i 197 kampe…Men en gang skal jo være den første" - Lars Edghill

Fankultur: Lars Edghill ser tilbage på sin første Manchester-rejse

Tilbageblik af Lars Edghill Larsen

Fredag den 22.Oktober 1999, landede jeg for første gang i Manchester Airport.Anledningen var noget så simpelt/vanvittigt som en fodbold kamp i Division One. Altså ikke Premier League, men en Division længere nede

Det var mine helte fra Manchester City, det lyseblå hold.
Dette var anden gang jeg skulle se en live kamp med dem, siden jeg blev fan en mærkværdig December dag i 1994.

Min første City kamp var på min 19 års fødselsdag, som så må have været 30. Maj 1999... City var blevet nummer 3 i 2.Division og skulle derfor spille Play Off semifinale imod Wigan for at komme til finalen på det gamle Wembley. City vandt samlet 2-1 og skulle i finalen op imod Gillingham. Gillingham var et hold som vore dages City kun ville komme i nærheden af i en sommer kamp, men ikke dengang tilbage i 1999.

City var bagud med 2-0 med tre minutter igen, så det så ikke bare skidt ud men rigtig skidt ud.  Men en vanvittig slutspurt reddede 2-2 inden kampen blev fløjtet af, City ville ikke stå tilbage for naboerne fra Manchester United som 6 dage forinden havde vundet Champions League efter to mål i overtiden over Bayern München. City vandt den efterfølgende straffesparks konkurrence, og rykkede op i Division One. Hele den følgende nat, var der ellers dømt lyseblå fest på Trafalgar Square.

Nå, men tilbage til Oktober 1999, hvor jeg skulle se i Manchester City imod Premier League nedrykkerne fra Blackburn.
City vandt 2-0 og jeg havde inden kampen gjort det vanvittige, at jeg havde oddset 1 £ på at min City favorit spiller Richard Edghill ville blive første målscorer. City backen havde ikke scoret i 197 kampe…Men en gang skal jo være den første, og det blev så i kampen imod Blackburn. Stor var min tilfredsstillelse da jeg efter kampen kunne hæve ca. 40 £, så var nattens fest ellers reddet :)

Om søndagen, skulle vi i fanklubben deltage i en stor turnering på kunstgræs på City’s daværende træningsanlæg Platt Lane.I denne turnering var der deltagende hold fra hele England og mener faktisk også der var fra Australien og USA. Os i Skandinavien var repræsenteret med to hold mener jeg.
Der var nogle ret gode spillere med i den turnering, og der blev også gået til den, som om det var et verdensmesterskab, det var det ikke, det var meget vigtigere..;) Som dagen skrev frem og de indledende runder var overstået, var vi gået videre, herefter var der endnu mere intens og fight i kampene, vi fik mere blod på tanden - og med et stod vi i finalen!

Dette var bestemt ikke noget vi havde regnet med, men super fedt var det. Jeg må indrømme, at jeg kan ikke huske hvad finalen endte, udover at vi vandt. Vi havde vundet turneringen og som en ekstra bonus, fik vi lov at spille en kamp imod et udvalgt City hold, der bestod af tidligere spillere. Der var bla. Alex Williams(Keeper) Poul Power, Willie Donachie og Ken Barnes osv. Ganske imponerende at se disse ældre spillere, selv om de var oppe i alderen, så var teknikken bestemt ikke rusten.

En speciel weekend for mig personligt: Første kamp på Maine Road, vandt 40 £ og ikke mindst vigtigst af alt: Manchester City vandt - og så det efterfølgende at være med til at vinde en ganske fed turnering.

Artikel billedet herover, er vinder holdet. Undertegnede sidder i den lyse/grå trøje i midten på første række, det er mere hvis nogen er i tvivl, det er jo trods alt nogen år siden ;)

Første række yderst til højre, mener jeg er Thomas Hansen fra København- over ham er det Lars-Henrik Lindberg, og til venstre for ham Espen Heggelund. Espen omkom 2 år efter dette billede blev taget, blot 29 år gammel, i den tragiske flyulykke i Milano. Udover at Espen var utroligt vellidt i fanklubben for sit gode humør og lune væsen, besad han i høj grad en stor viden om engelsk fodbold.  Jeg husker især en aften/nat i Hotellets bar i Manchester i forbindelse med en Chelsea kamp, hvor vi talte engelsk fodbold. (Espen var i det hele taget en meget alsidig mand, og havde også en stor interesse for opera. Han er i dag æresmedlem af den Skandinaviske Manchester City Supporters Club red.)

Billedet red- øverste række fra venstre : John Helge Moe (Nor), Jon Rype (Nor), Espen Heggelund (Nor), Lars-Henrik Lindberg (Dan), 
Nederste række, fra venstre: Rune Setsaas (Nor), Lars "Edghill" Larsen (Dan), Steinar Gravdal (Nor), Thomas Hansen (Dan)