STB nummer 34, September 1997

Redaktør: Atle Grotmol

Jeg har altid synes, at selve forsiden af STB , vores ærværdige medlemsblad, giver et fantastisk øjebliksbillede af Manchester Citys situation på bladets udgivelsestidspunkt. De tre redaktører som STB har haft igennem tiden, har alle været dygtige til at skabe nogle utroligt maleriske forsider, som helt sikkert ville være rene kioskbaskere, hvis de blev solgt ved avishandlere, købmænd og så videre.

Ved nedenstående forside er vi tilbage i 1997  - og alt så alt ud til igen ånde nogenlunde fred og idyl i Manchester City. Det var efter en ellers decideret rædselsfuld sæson 1996/97, hvor City efter nedrykningen fra Premier League i 1996, havde haft meget svært ved at finde fodfæste med både problemer på og udenfor banen. City havde mere end flirtet med nedrykning til Division Two allerede i 1996/97. Katastrofen blev dog afværget gennem et nogenlunde stabilt forår, og de var sluttet som nummer 14 i divisionen.

Nu så det således endelig ud til, at City var tilbage på skinner, og med Frank Clark ansat som manager gik de ind til sæson 1997/98 blandt favoritterne til oprykning. Men allerede i sæsonens første håndfuld kampe, kunne alle se, at City overhovedet ikke havde niveau til at spille med i toppen - Sølle 6 points blev det til i de første 7 kampe   + plus et pinligt Liga cup exit i 1. runde til Blackpool fra niveau 3...

City-folket begyndte at drømme stort- midt i dette gryende mareridt (som faktisk kun lige var begyndt) - og danske David Lavrsens Martin Luther Kings inspirerede City-digt prydede derfor dette STB's forside - et digt der sat op imod øjeblikstillingen i Nationwide First division nærmest blev tragikomisk.... I dag - 20 år efter - er nogle af David's drømme gået i opfyldelse.

Bagsiden kan også været meget sjov at se, specielt her i eftertidens lidt klarere lys! Her en vision om det dengang endnu ikke byggede Etihad:

Det kuriøse indslag i bladet er i mine øjne denne anprisning af Citys daværende rekord-indkøb (£3 mill), Lee Bradbury, som blev en gedigen fiasko.... 

Sæsonen endte som bekendt af de fleste, med et historisk lavpunkt. Manchester City røg ned i 2. division.  Det er en anden historie.