Da kampprogrammet for sæson 2018/19 udkom i slutningen af juni, var vi flere Cityfans, som blev lidt irriteret og bekymret over, at det blev til en forholdsvis svær åbning på titelforsvaret, da en udekamp imod Arsenal kom op af hatten.

Det viste sig dog, at vi med sarte nerver ikke havde den store grund til at bekymre os. For det blev til en relativt overbevisende 2-0 sejr over et Arsenal-hold, der for første gang siden 1996, ikke havde Arsene Wenger siddende på trænerbænken. Unay Emery har i sommer erstattet legendariske Wenger, men det gav altså i første omgang ikke noget boost til "The Gunners". (Gad vide om Arsenal får lige så store kvaler med at finde en ny manager som Manchester United?)

Sterling og Bernardo Silva scorede for City, begge mål sat op af Mendy.

Og det var en fortjent sejr til City. Pep havde sat sine udvalgte godt op til kampen, og der var reelt klasseforskel. Eneste lidt bekymrende var, hvis man skal være lidt kritisk, at der var en del sjuskefejl, fejl som kunne have kostet scoringer imod os, og hvem ved - det kunne måske have givet en anden kamp. 

Pep var naturligvis tilfreds med begyndelsen på sæsonen: Vi har mange spillere der mangler noget kondition og fysik, men vi har været sammen i to år nu, og alle ved hvad de skal gøre. Vi spillede en god kamp, og vi vil blive bedre dag for dag. 

City-manageren udtrykte også tilfredshed med sommerens eneste reelle indkøb, algierske Riyadh Mahrez, som startede inde og fik en time på banen, inden han blev erstattet af De Bruyne. Og Mahrez viste også noget af sit potentiale med flere gode aktioner. Ingen tvivl om, at han på sigt bliver endnu en streng til en i forvejen meget dygtig offensiv.

Raheem Sterling skal også fremhæves. Han spillede en fantastisk god kamp, og var en konstant trussel imod Arsenals defensiv. Han er klart min "man of the match". Sterling udtrykte efter kampen nærmest en slags længsel efter at spille for Manchester City: Jeg kunne ikke vente med at komme tilbage og spille, og jeg er virkelig glad for at være involveret i kampen, for jeg ville virkelig gerne spille.

Mon ikke, at Sterlings motivation var, at lukke munden på alle de kritikere han har? Under sommerens VM skulle han endnu en gang finde sig i, at blive udpeget som syndebuk, i et ellers bestemt mere end godkendt VM for England. Personligt mener jeg, at Sterling var fremragende for englænderne, og det var tydeligt, at de uden ham på banen, mistede en del brod i deres angreb.

Nå men nok om det. En sejr der giver løfter om, at Manchester City ikke har tænkt sig at hvile på laurbærene efter sidste sæsons suveræne mesterskab. Holdet virkede tændt, koncentreret og motiveret. Den eneste City-spiller, som jeg vil skælde lidt ud på, er målmand Ederson, der lavede nogle tåbelige og unødvendige fejl. I mine øjne fordi han blev for modig i sit spil med fødderne. Det vil man huske ham for i denne kamp, for han havde vel reelt ikke brug for at lave en redning i hele kampen. 

Manchester City har nu ikke en tabt en åbningskamp i Premier League siden 2008 (4-2 ude til Aston Villa). I de sidste 10 sæsoners åbningskampe hedder statistikken 9-1-0.... 

Næste opgave er sæsonens første hjemmekamp, når Huddersfield kommer på besøg på søndag. Kan "Terriers" for anden gang i træk drille os, og holde nullet, som de gjorde tilbage i maj? Forhåbentligt ikke.