Manchester City er ved at gøre kar til sæsonen 2017/18, og som led i disse i forberedelser, tog gutterne mandag afsted til International Champions Cup i USA, hvor de skal spille tre træningskampe.

Den højest profilerede kamp er jo nok den indledende imod vores rivaler fra United - en kamp som bliver markedsført som "det første Manchester derby udenfor England".... læs lige det igen, og hør hvor dumt det lyder.... Det er altså stadig bare en træningskamp, og det gør den altså ikke til noget specielt, at den spilles i Houston. 

Herunder kan du lige se hvordan du kan følge de lyseblå. Du skal stå meget tidligt op et par gange.... :)

*Kampprogram, danske tider:

Fredag den 21. juli, klokken 04.00: Manchester United, NRG Stadium Houston, TV 3 sport 1/Viaplay

Torsdag den 27. juli, klokken 05.00: Real Madrid, Memorial Coliseum; Los Angeles, TV 3 Sport 2/Viaplay

Søndag den 30. juli, klokken 00.00: Tottenham, Nissan Stadium, Nashville, TV 3 sport 1/Viaplay

*Kilde Sofabold.dk

Fra en Manchester City fans øjne er det mest spændende ved turen hvem der er med, og måske - paradoksalt nok - mere hvem der IKKE er med.

Manchester City har ikke oplyst nogen officiel spillertrup, men altid forholdsvist velinformerede Manchester Evening News var til stede i lufthavnen, da delegationen tog afsted Mandag formiddag. De kom frem til en trup, der må se således ud:

Målmænd : Ederson, Grimshaw, Muric.
Forsvarer : Walker, Stones, Kompany, Otamendi, Kolarov, Denayer, Mangala, Adarabioyo. 
Midtbane: Zinchenko, Nasri, Roberts, Sterling, Gundogan, De Bruyne, D. Silva, Foden, Diaz, Fernandinho, Toure, Sane.
Angreb: Jesus, Aguero.

Som den opmærksomme læser kan registrere, er der nogle overraskelser blandt Citys rejsende.

Mest iøjnefaldende er det nok, at Samir Nasri og Eliaquim Mangala boardede flyet til Houston. De to profiler har tilbragt den forgangne sæson på lejeaftaler i henholdsvis Sevilla og Valencia. Det er svært at forestille sig, at Pep pludselig skulle have fundet plads til de to franskmænd i sine planer for den kommende sæson. Et meget kvalificeret gæt er, at de er med som rent fyld.

Som sagt er det mest interessante hvem der ikke var at finde blandt Citys rejsende:, Joe Hart, Wilfried Bony, Fabian Delph, Fernando og måske mest signifikant - Kelechi Iheanacho, blev ikke set i Manchester lufthavn. 

Iheanacho har længe været sat i forbindelse med et £25 mill. skifte til Leicester, et salg der kan gøre ham til Citys dyreste spiller nogensinde - foran Balotelli og Negredo.

Fernando hævdes at være i gang med et skifte til Galatasaray. Delphs fravær er helt sikkert også et vink med en vognstang om, at englænderens to-årige ophold i City er slut. Stoke og Newcastle slås ifølge de mest pålidelige kilder om den 27 år gamle midtbanespillers signatur. City har sat et prisskilt på Delph, der lyder på omkring de £12 mill. 

Bony tiltrækker sig interesse fra franske Lille, men faktisk også fra Swansea, som City købte ham fra i 2015. City håber på £8 mill. for den ivorianske angriber, som de i januar 2015 gjorde til Afrikas dyreste fodboldspiller nogensinde, da de betalte heftige £25 mill!
Det er billigt for en spiller, der har kontrakt til 2019... Det siger vel desværre lidt om, hvor lidt succes han har haft i City.

Joe Hart forventes at skrive under på endnu en lejekontrakt. Målmanden har allerede bestået et lægetjek i West Ham, og forventes præsententeret som en "Hammer" i denne uge. City ville gerne have solgt Hart, men Citys prisvurdering af den 30 årige keeper på omkring de £ 25 mill er åbenbart mere end de fleste både kan og vil betale.

Bernardo Silva, Cludio Bravo Otamendi, Yaya, Bravo og Sane var heller ikke til at spotte.

Bravo og Bernardo Silva har fået forlænget deres ferie på grund af deres deltagelse i Confederations Cup.

Yaya og Sane støder til senere af grunde vi ikke har kunne finde. Men svært at forestille sig de to er på vej nogle steder.... ! 

Otamendi er i skrivende stund selv på vej til Houston. Pressen var ellers hurtige til at konkludere, at argentineren var udset til at erstatte Pepe i Real Madrid, og derfor ikke var med City. Det er afkræftet af Otamendi selv via sociale medier.

Slutteligt skal det med, at flere gætter på, at Bernard Mendy vil slutte sig til turen inden den slutter den 30. juli. 

Herefter venter en træningskamp imod West Ham - med Zabaleta,og som sagt muligvis også Joe Hart. Denne kamp spilles på Island, Fredag den 4. august.