Så lukkede transfervinduet, og som jeg hele tiden havde på fornemmelsen, lykkedes det ikke at bringe Alexis Sanchez ind - og Jonny Evans kunne City også kigge langt efter. Vi må dog nok forvente, at Pep ikke har opgivet Sanchez, og det forlyder allerede nu, at City vil gå efter chileneren igen til januar. Vi får se.

En trøst på en lidt skuffende transfer-deadlineday var dog, at det i 11. time lykkedes at få sendt Wilfried Bony retur til Swansea. Den walisiske klub købte på sidstedagen af vinduet ivorianeren tilbage for £12 mill, hvilket er under det halve af, hvad City betalte for ham i januar 2015. Dengang betalte City med stor tiltro til angriberen hele £28 mill. Det blev som bekendt aldrig en succes, og nu er Bony så tilbage i Swansea. Man kan i den forbindelse spørge sig selv, hvorfor der på transfermarkedet endnu ikke er en klausul, der hedder "fuld tilfredshed eller pengene tilbage".

Til trods for, at selve deadline-day blev relativt stille for City, ændrer det ikke ved, at det faktisk har været et ret godt vindue for klubben.  Der er altså på 5 nye spillere brugt over £200 millioner - og det er iflg BBC det højeste beløb nogensinde for en klub i et enkeltstående transfervindue - her indkøbene, hvis du skulle have glemt dem:

Benjamin Mendy - Monaco (£49 mill)
Kyle Walker - Tottenham (£48 mill)
Bernardo Silva Monaco (£43 mill)
Danilo - Real Madrid (£26 mill)
Ederson - Benfica (£34 mill)

City har dog til gengæld også skilt sig af med mange. Udover dem der havde kontraktudløb, Zabaleta, Navas, Clichy, Sagna og Caballero, så blev det faktisk også til salg af nogle ret så signifikante navne, bl.a.:

Kelechi Iheanacho - Leicester (£25 mill)* (artikelbillede)
Wilfried Bony - Swansea (£12 mill)
Enes Unal - Villareal (£12 mill)
Samir Nasri - Antalyaspor (angiveligt £8 mill)
Aaron Mooy - Huddersfield (£8 mill)
Nolito - Sevilla (£8 mill)
Jadon Sancho - Dortmund (£8 mill)
Aleksandar Kolarov - Roma (£4.5 mil)
Fernando Reges Galatasaray (£4.75 mill)

*Kelechi Iheanachos salg til Leicester på £ 25 mill. gør ham faktisk til Citys dyreste spillersalg nogensinde. De nigerianske landsholdsspiler overhaler prominente navne som Alvaro Negredo, Mario Balotelli og Shaun Wright-Phillips.

Så overordnet set har vindues-åbningen unægteligt givet en stor udluftning. Eneste skuffelse var det vel reelt, at det ikke lykkedes at komme af med Mangala og Delph. Mangala takkede nej til Crystal Palace, mens Delph ikke kunne blive enige med Stoke. Man kan også diskuttere om salget til Dortmund af det 17 årige stortalent, Jadon Sancho, var klogt. Men efter vores oplysninger skulle engelske Sancho været raget så uklar med klubbens ledelse, at der ikke var andre udveje end at vejene måtte skilles.

Og så har City også et hav af udlånte spillere: 

Girona
Pablo Maffeo 
Aleix Garcia 
Marlos Moreno
NAC Breda
Paolo Fernandes
Thierry Ambrose
Manu Garcia
Angelino
Pablo Mari
Andre
Joe Hart (West Ham)
Patrick Roberts (Celtic) 
Jason Denayer (Galatasaray) 
Angus Gunn (Norwich)
Ashley Smith-Brown (Hearts)
Aaron Nemane (Rangers)
Bersant Celina (Ipswich)
Kjetil Haug (CF Peralada) 
Brandon Barker (Hibernian)
Isaac Buckley-Ricketts (Twente)
Kean Bryan (Oldham),
Rodney Kongolo (Doncaster)

Spændende hvor mange af de her udlånte, der nogensinde bliver faste spillere i City. Mit tip er umiddelbart 0. Desværre. Der er måske nogle af enkelte af ovennævnte der med den rette tålmodighed og dosering af spilletid kunne udvikle sig til en stor City-profil, men det er der desværre ikke tid at vente på i moderne fodbold. I stedet køber man mere eller mindre færdige spillere.
Det er en anden diskussion. Den må og skal vi tage en gang, for jeg synes, at det er en meget vigtig diskussion.