Den Argentinske centerforsvarer, Nicolas Otamendi har nu som ventet skiftet Valencia ud med Manchester City. Rygterne har jo svirret længe - så ikke den helt store overraskelse.

Den 27 årige forsvarsspiller har skrevet en 5 årig kontrakt med de Lyseblå, som betaler spanierne hele 28.5 millioner pund, et beløb som gør ham til Citys 6. dyreste indkøb nogensinde (Kilde Mancity.dk). Transfersummen kan dog stige helt til 32 mill pund - afhængig af Otamendis sportslige succes i Manchester.

Nicolas Otamendi (født den 12. februar 1988) kommer med et fremragende CV. Han begyndte sin karriere hjemme i Argentina for klubben Velez Sarsfield, som han blev national mester med i 2009. I 2010 hentede Porto ham til Europa, hvor han blev en central figur på det hold, der vandt tre portugisiske mesterskaber, en pokaltitel samt Europa League.

i 2014 blev han solgt til Valencia, som lånte ham til brasilianske Miniero. I 2014/15 sæsonen var Otamendi tilbage i Valencia, hvor han skulle blive en særdeles central figur på det hold, der blev nummer 4 LA Liga. Otamendi blev udtaget til årets hold, og er i idag betragtet som en af de bedste forsvarspillere i verden. 

På det argentinske landshold er det blevet til 25 kampe siden debuten i 2009. Han var med ved VM i 2010 i Sydafrika, men blev vraget til 2014 i Brasilien. I dette års Copa America var tilbage og blev en vigtig brik på det Argentina hold, der kom hele vejen til finalen, men der tabte til Chile.

Det forventes, at vores nye mand falder hurtigt til i Manchester City. Han kender allerede de andre andre argentinere på i Citys trup, og han har flere gange spillet sammen landsmændene Cabalero, Zabaleta, Demichelis og Aguero. Oven i købet har Otamendi været holdkammerat med Fernandinho i Porto, så der vil være mange familiære ansigter til at byde velkommen.

Som om det ikke skulle være nok, så er Otamendi også blevet et instant hit i ved Cityfansene. Længe var han sat sammen med et skifte til Manchester United, men han kom til fornuft, og valgte vores naboer fra til fordel for byens hold, en beslutning som ikke gik stille af, da Twitter reagerede :) 

Nicolas Otamendi har fået tildelt nummer 30, (som tidligere blandt andet har tilhørt City-legender som Bernardo Corradi og Christian Negouai) og ventes at få debut imod Watford. '

Indkøbet betyder sandsynligvis også, at unge Jason Denayer endnu en gang bliver lånt ud. Belgieren havde sidste sæson kæmpesucces i Celtic. Det forlyder, at den 20 årige forsvarer sendes til tyrkiske Galatasaray på sæsonlån. Det er bestemt bagsiden ved alle de indkøb. Vores unge talenter får aldrig en seriøs chancen for at vise sit værd. 

Det er en helt anden diskussion, så hvor om alting er, så skal der lyde et stort #WelcomeOtamendi30