Manchester Citys damer kunne søndag eftermiddag lade sig krone som engelske mestre for første gang nogensinde, og det kunne ikke gøres på nogen flottere måde.

De Lyseblå kvinder har nemlig haft en helt suveræn sæson, hvor de foreløbigt er ubesejrede. City havde inden deres afgørende mesterskabs-kamp søndag vundet 12 ud af 14 kampe, og havde en score på 33-3 (tre!)

Med denne yderst solide form kunne City faktisk nøjes med uafgjort hjemme imod de regerende mestre fra Chelsea for at sikre sig titlen - allerede i næstsidste spillerunde. Og de skuffede ikke. Chelsea damerne blev foran et rekordstort publikum på 4.096 tilskuere (her i blandt Vincent Kompany) på Academy Stadium sendt hjem til London med et 2-0 nederlag på mål fra Jill Scott og Tony Duggan.

City er nu dermed 10 points foran Chelsea, og da de nu tidligere mestre kun kan hente 6 points, må titlen sige at være vundet på ganske suveræn vis.

Mesterskabet er kronen på værket for Manchester City damerne. Man skal blot tilbage til 2014 før genopbygningen og investeringen i Manchester City Ladies tog sin begyndelse. Siden er det gået stødt og stabilt fremad for manager Nick Cushing's gæve quinder:
I den første sæson i 2014 blev de nummer tre, og vandt oven i pokalturneringen. I 2015 blev det til yderligere fremgang med en 2.plads - hvilket betød Champions League kvalifikation, og her i 2016 blev det altså til et totalt overlegent vundet mesterskab- og for at toppe det hele op, så kan Citydamerne tage "the double", idet de på lørdag spiller Cupfinale imod Birmingham, som pt. er nummer 4 i Womens Super League.  

Selv om City nu i denne sæson har vundet mesterskabet, venter der stadig store opgaver for dem. På lørdag har de som sagt cupfinale, og torsdag den 6. oktober debuterer de i Champions League med en hjemmekamp imod russiske Zvezda. Og så mangler de en enkelt ligakamp, som de nok også gerne vil vinde, så de kan kan sig invincibles.

For øvrigt: Noget meget signifkant ved Citys storsatsende damer er, at holdet primært består af engelske kvinder, det er så krydret med et par skotter og en enkelt irer. Faktisk er der kun tre deciderede udlændinge i i truppen: En amerikaner, en hollænder samt en svensker

Manchester City vil meget gerne være med til at promovere damefodbolden, og er med dette hold en fornem repræsentant for sporten. Måske vi kan være heldige at opleve dem i Danmark, skulle de gå videre i Champions League og trække en af de danske deltagere i turneringen, Hjørring eller Brøndby.

Og til jer der siger "f..ck damefodbold, det betyder jo ingenting", så vil jeg da lige slutteligt vise dig mandagens forside fra en af Englands største aviser, The Guardian: