Tottenhams Kyle Walker  er pt. det varmeste og mest seriøse bud på at udfylde tomrummet efter de to højre backer, Pablo Zabaleta og Bacary Sagna har pakket deres kufferter og rejst fra Manchester.

Og nu melder altid forholdsvist troværdige Sky Sports, at forhandlinger mellem parterne er på vej. Der er dog ingen tvivl om, at der er en del knaster der skal overvindes før et køb af den 27 årige back kan gennemføres. For det første, så forlængede Walker tilbage i efteråret 2016 sin kontrakt med Spurs - og det vel at mærke helt til 2021. For det andet, så værdisætter Londonklubben landsholdsspilleren (26 landskampe) til en pris på op imod de nærmest ekstreme £50 mill, en pris som City ikke lige umiddelbart er villig til at betale. 

Måske nok så væsentligt er det, at Walker ikke umiddelbart har nogen grund til at forlade den klub, som han har spillet for de sidste 8 år. Englænderen får rigeligt med spilletid, også selv om han hen imod slutningen af sidste sæson blev roteret med den jævnaldrende Kieran Trippier, som for øvrigt ironisk nok er et Manchester City academy produkt. 

Udover det, så kan Tottenham jo i den kommede sæson 2017/18 ligesom Manchester City byde på Champions League gruppespil.

Med ovenstående in mente er det altså svært for undertegnede at se hvorfor i alverden Walker skulle forlade Tottenham til fordel for de lyseblå. City har intet som Tottenham ikke har, så det skulle da blot være for luftforandringen at Kyle skulle rejse til Manchester. 

Dog er jeg klart af den opfattelse, at Pep vil strække sig meget langt for at fylde tomrummet efter 'Zab' og Sagna, og at han derfor er villig til at betale en klækkelig pris for spilleren - angiveligt omkring de £40 mill.  

Sandsynligheds-vurdering: 50/50