Lars Edghill og Morten72 kigger tilbage på Citys norske islæt i start 1990'erne:

Den 8. Januar 1994 er nok ikke en dato, som nogle  forbinder med noget som helst. Det samme gælder vel sagtens for de 22.613 tilskuere, som befandt sig på Maine Road denne lørdag til F.A Cup 3. runde kampen imod Leicester, som dengang spillede på niveau 2 i det engelske ligasystem*. Men for en bestemt spiller er det helt sikkert en dag, som han husker tilbage på som højdepunktet i sin tid for Manchester City.

Norske Kåre Ingebrigtsen,(født 11.11 1965) havde ikke nogen stor karriere i City, det kan alle nok blive enige om. Men denne lørdag tilhørte i den grad nordmanden, som med et hattrick blev den store helt, da City vandt kampen sikkert 4-1.  Det sidste City mål blev scoret af den daværende irske landsholdsspiller Alan Kernaghan.

Kåre Ingebrigtsen blev hentet til Manchester City fra Rosenborg da manageren hed Peter Reid. Den dengang 28 år gamle midtbanespiller fik sin debut, da han blev skiftet ind i 3-2 sejren sidst i januar 1993, imod et af 90’ernes store hold i Premier League, Blackburn Rovers som et par år senere skulle hente mesterskabet - i 1994/95. 

Kåre Ingebrigtsen, spillede sin sidste City kamp en dag før han ville have været i klubben i et år. Hans sidste optræden i lyseblåt var også en F.A Cup kamp- denne gang imod Cardiff i 4.Runde. City tabte med 1-0 . Det var den 29.januar 1994. 

Men kampen imod Leicester tilhørte City - og altså i særdeleshed nordmanden. Han scorede i den kamp de tre mål, der blev hans eneste scoringer for City. Mere blev det ikke til, men retfærdigvis skal det også siges, at Ingebrigtsen kun fik 15 kampe for de lyseblå.

Hvis Kåre Ingebrigtsen, havde scoret tre mål mere i 1993/94, så var han sluttet som delt topscorer for City. For med 6 mål hver blev Mike Sheron og Niall Quinn delte topscorere -  ganske godt gået af 2 angribere at score 6 mål hver!

Kåre Ingebrigtsen’s tre mål og efterfølgende skifte til Lillestrøm i hjemlandet, var ikke nok til, at han blev en del af den norske landstræner Egil ’Drillo’ Olsen’s udvalgte til landsholdet, der skulle repræsentere Norge ved VM i USA i sommeren 1994. Men hans tre mål imod Leicester kan ingen tage fra ham.

Efterskrift:Kåre Ingebrigtsen er i dag en succesfuld træner for den norske storklub, Rosenborg BK. Man kan på den måde sige, at ringen er sluttet. Det var som sagt netop i Rosenborg, at Kåres karriere tog fart i 1980'erne, og altså tog ham til Manchester - i det der blev Ingebrigtsens eneste udlandsophold i hans aktive karriere. 

Kåre Ingebrigtsen er egentlig Manchester United fan i det nærmest anglofile norske fodboldmiljø. Det er han stadig den dag i dag (2017). Men til trods for hans mindre vellykkede ophold i den blå halvdel af Manchester, så har han i dag alligevel stor sympati for klubben. Han har sidenhen fortalt den norske journalist, Frode Lia: 

"Min tid i Manchester City er nok den der har været med til at forme mig mest som træner. De købte mig uden at have en plan om hvordan de ville bruge mig. Det ene øjeblik spillede jeg angriber, det næste kantspiller. Det var fuldstændigt planløst. Jeg anede ikke hvad de forventede af mig, og det var en forfærdelig følelse".

Ingebrigtsen tog efterfølgende tilbage til norsk fodbold, hvor han spillede en håndfuld år for klubber som Strømsgodset, Lillestrøm og igen Rosenborg. Han lagde støvlerne på hylden i 1997 som følge af et benbrud. Sidenhen har han opbygget en solid managerkarriere, og han regnes i dag for en af Norges absolutte toptrænere.

F.A cup, 3. runde 8. januar 1994:

Manchester City v Leicester 4-1
Målscorere: Ingebrigtsen 3, Kernaghan 1- Leicester: David Oldfield*

Citys hold den dag: Coton, Edghill, Rocastle, Phelan, Foster, D Brightwell, Griffiths, Gronendijk, Kernaghan, Ingebrigtsen, Vonk – Indskiftet: Sheron, Lomas – Ej brugt: Dibble

Tilskuertal: 22.613

*For Leicester scorede ingen andre end David Oldfield, som 4 år tidligere havde skrevet sig ind i Citys historiebøger, da han blev dobbeltmålscorer i det berømte derby, Maine Road demolition, hvor City slog Manchester U med 5-1.

Artikelbillede: Manager Peter Reid med sin nye signing, Kåre Ingebrigtsen i sæsonen 1992/93. Peter Reid var en af gamets sidste spillende managere, og man kunne godt være af den opfattelse, at grunden til at Ingebrigtsen ikke blev en succes i City var, at Reid faktisk foretrak sig selv på midtbanen - fremfor sit eget indkøb.

*Leicester rykkede op i Premier League i den sæson via en Play off finale sejr over lokalrivalerne fra Derby County