Den langstrakte saga er slut. Belgiske Kevin De Bruyne joiner nu endelig Manchester City fra tyske Wolfsburg, det er ganske sikkert og vist.

Den 24 år gamle offensive midt/kant har skrevet en 6 år lang kontrakt med Manchester City, i en aftale som koster City omkring 55 millioner pund, et beløb der gør De Bruyne til klubbens dyreste spillerhandel nogensinde - og det kun godt en måned efter at Raheem Sterlings ankomst fra Liverpool brød den klub-transferrekord på 38 mill. (Sergio Aguero) med det ligeledes svimlende beløb på 44 millioner pund. De Bruyne handlen er Premier Leagues næstdyreste handel nogensinde, kun overgået af Uniteds satsning fra Real Madrid, Angel Di Maria, der kostede 59 mill. pund. Lad os håbe, at Kevin bliver noget mere succesfuld end den argentinske fuser.

Kevin De Bruyne kender til engelsk fodbold fra et mindre vellykket ophold i Chelsea, hvorfra han blev solgt til Wolfsburg i januar 2014 for omkring 17 millioner pund.

Efter en lidt beskeden start for ham i det tyske tog klub-karrieren dog endelig fart, og det blev på godt et år til 20 mål og 35 assists, hvilket var kraftigt medvirkende til, at Wolfsburg fik en 2. plads i Bundesligaen - og vandt den tyske pokaltitel. Det der dog måske er vigtigst at nævne omkring De Bruyne er, at han er en rigtig chanceskaber. På sine godt 18 måneder Wolfsburg skabte han ikke mindre end 254 scoringsmuligheder! Tænk hvad det ikke kan blive til af mål i Manchester City, når afslutteren hedder Aguero og ikke Bendtner!

Et rigtig spændende køb, som vi er mange Cityfans der glæder os til at opleve. Bekymringen kan være om han falder tilbage til sit niveau i Chelsea, hvor det gik helt galt. Det skal dog nok mest tilskrives et ekstremt dårligt forhold til kong Mourinho. Fakta er, at De Bruyne blomstrede kraftigt op da han fik luftforandring i Tyskland - det viser nedenstående statistik fra BBC:

De Bruyne har fået tildelt nummer 17, et nummer som blev ledigt, da Jack Rodwell sidste år forlod City til fordel for Sunderland. Nummeret er dog også tidligere blevet båret af City-koryfæer som Michael Brown, Martin Petrov og ikke mindst Sun Jihai.