Sæsonevalueringen er nået til angrebet

Karakteren 1 gives for den helt håbløse nærmest ikke-eksisterende præstation, mens 10 modsat gives for en sublim fejlfri overmenneskelig præstation. Spillere listet op via deres rygnummer. Husk, at dette er vores mening, og at den IKKE er et facit. Føl dig fri til at rise og rose. 

10. Sergio Agüero: Endnu en stærk sæson fra vores 28 årige argentiner - og vel absolut største stjerne.
29 mål blev det til i denne sæson hvilket sender Sergio op på en 8.plads over alle tiders mest scorende Manchester City spillere -  med ialt 136 mål siden sin ankomst til Manchester tilbage i 2011. Fortsætter "Kun" denne tendens er der ingen tvivl om, at han vil gå hen og blive alle tiders topscorer for Manchester City F.C. Men alligevel: Til trods for, at Sergio påny har leveret flotte præstationer, har jeg savnet noget stabilitet. Hans mål kommer ofte i  "klynger" - i denne sæson huskes specielt de 5 (fem) mål i hjemmekampen imod Newcastle, samt de tre kasser i 3-0 sejren over Chelsea på Stamford Bridge. Men der kan så gå flere kampe hvor Aguero forsvinder helt ud - eller slet og ret ikke er med fordi han er skadet. Konklusionen må derfor være, at når Sergio er helt på toppen er han "out of this world" og helt på niveau med kammerat og landsmand Messi. Tiil gengæld er han nærmest ordinær, når det ikke kører på skinner for ham. Derfor ender hans karakter på 8.

14. Wilfried Bony: Sæsonens store skuffelse. Mere og mere tyder desværre på, at den 27 år gamle ivorianer slet og ret ikke er dygtig nok til at begå sig på absolut topniveau. Da Bony skrev kontrakt med City i januar 2015 kunne de fleste nok acceptere en vis tilvænningsperiode, og det var vel derfor forståeligt, at det blot blev til to mål fra ham i Citytrøjen i den første halv-sæson.
Men 2015/16 skulle så også bare være sæsonen, hvor Bony skulle vise,  at han er en fuldgod erstatning for semi-legenden, Dzeko. Det er han ikke, det kan vi roligt konstatere. Otte mål er altså lige i underkant for førstereserven til Aguero. Men faktisk er det værste at se hvordan Bony agerer ude på banen, Han ligner den berømte hund i keglespillet, hvor det er tydeligt for enhver, at han ikke passer ind i Citys spillestil. Bony er simpelt hen bare en fejlcasting til Manchester City,  og det er synd for ham. Derfor har jeg det faktisk rigtig skidt med, at nogle Cityfans i flere kampe i foråret buhede af Bony. Simpelt hen så dårlig stil. Han har jo ikke gjort klubben eller nogle andre noget ondt. Det er jo ikke hans skyld, at han ikke er god nok. Jeg er sikker på, at Bony gør alt hvad han kan, men det er desværre bare ikke godt nok. Synd eller ej. Karakteren til Bony lander på 4.

Havde Kelechi været englænder, så var Uniteds Rashford ikke blevet omtalt med mange linjer

72. Kelechi Iheanacho: Den 19 år gamle nigerianer er sæsonens absolutte solstrålehistorie. Angriberen viste allerede stort potentiale på en pre-season tur i sommeren 2014, men trods flere forsøg kunne Manchester City ikke få en arbejdstilladelse til Iheanacho før i maj 2015. Den unge Kelechi må have opbygget en kæmpe sult for at spille bold på højeste niveau i den periode hvor han på grund af lovgivning ikke måtte spille, for han viste fra start af et stort engagement. Iheanacho scorede sit første mål for City, da han i sidste minut af udekampen imod Crystal Palace gjorde det til 1-0 til de lyseblå.  Siden fulgte flere yderst bemærkelsesværdige optrædener fra nigerianeren, blandt andet et hattrick i F.A Cup avancementet over Aston Villa, samt en man of the match titel i hjemmekampen mod Stoke, hvor Kelechi scorede to og stod bag en assist i en sikker 4-0 sejr. I alt blev det til 14 mål i for Iheanacho, hvilket er særdeles flot for en ung spillers debutsæson i en stærk liga som Premier League. Havde Kelechi været englænder, så var Uniteds Rashford ikke blevet omtalt med mange linjer. Kelechi Iheanacho får 9.

Gennemsnittet for angrebet slutter dermed på 7. Der er grund til optimisme når det gælder vores frontkæde. Der er ingen tvivl om, at Bony skal sælges til højest bydende, og så skal der hentes en angriber ind, der har erfaring med at præstere og score på øverste niveau.