Med januar kommer det 'lille' transfervindue og rygterne har pr. definition rullet derudaf på de sociale medier - Twitter i særdeleshed. Midtvejs transferperioden er sjældent tiden hvor kæmpe ændringer foretages, men dette vindue er alligevel værd at tage et nærmere kig på, da Pep Guardiola har luftet visse ideer på det seneste.

Jeg vil her prøve at skabe et overblik over hvad der kunne komme til at ske i Manchester City. Det skal understreges, at jeg skriver ud fra hvad Pep selv har udtalt, samt de rygter som er de mest vedholdende.

Det sædvanlige problem i City (fristes man til at sige) er midterforsvaret. Problemet er ikke længere at man ikke råder over de rigtige spillere, men derimod er skader det udslagsgivende. John Stones og Nicolas Otamendi har set rigtig stærke ud, men skader til Stones og Kompany (for Gud ved hvilken gang) har efterladt Pep med Mangala, der trods fine præstationer nok aldrig bliver en decideret Pep-spiller. Ligeledes tror jeg også, at Mangala bliver brugt af nød og ikke skal betragtes som en langvarig løsning i City forsvaret. Dermed er muligheden for at spille med et tremands forsvar med de aktuelle skader altså heller ikke en mulighed.

I sommerens transfervindue sagde vedholdende rygter, at City havde været i samtaler med Southampton om et muligt køb af deres forsvars styrmand, hollænderen Virgil Van Dijk. Et prisskilt på små 700 mio. kr. fik dog City til at trække følehornene til sig igen. Forsvarsspilleren blev derefter rygtet heftigt til Liverpool FC, men den handel skete aldrig, og nu skulle Van Dijk så være Peps fortrukne forstærkelse af forsvarslinjen hos de lyseblå. Van Dijk har haft et rodet efterår pga. skader, hvilket har betydet, at han ikke har været førstevalg hos holdet fra Sydkysten. Dette kunne betyde, at de måske denne gang er mere samarbejdsvillige i forhold til at finde en passende overgangssum.

Skulle hollænderen vise sig at blive for dyr, så har man efter sigende også andre spillere i kikkerten. Den ene af dem er West Bromwich Albions Johnny Evans. En spiller som Pep skulle have vist interesse for i sommers også. Evans er en rutineret herre, men samtidig en transfer som fansene undrer sig over qua hans fortid hos naboerne fra Manchester United.

En anden forsvarsspiller som City sættes i forbindelse med er Iñigo Martinez fra Real Sociedad. Ligeledes en spiller der var i søgelyset i sommer. Jeg har ikke det store kendskab til Martinez, men han har flere landskampe på forskellige spanske U-landshold samt 4 A-landskampe. Ydermere kan han også bruges som venstre back, hvilket han også mange gange har spillet på klubholdet. Helt klart et stort plus.

Fælles for Evans og Martinez er at deres respektive salgspriser helt sikkert er betydeligt lavere end prisen på Virgil Van Dijk.

Et andet stort spørgsmål er, om City endelig vil slå til og hente Alexis Sanchez i Arsenal. Skal London-klubben tjene noget på chileneren, så er de tvunget til at sælge i januar, ellers kan Sanchez smutte som free agent til sommer, hvor hans kontrakt med The Gunners udløber. Rygter siger, at City ønsker at vente til sommer for ikke at skabe unødig uro i truppen. Paris Saint Germain bliver også nævnt som en mulig destination for Sanchez, så City skal vel nok også passe på med at udskyde en eventuel transfer for længe.

Ligeledes nævnes en arvtager for den aldrende Yaya Toure - og på sigt Fernandinho, men det menes, at denne position venter til sommerens transfervindue. Netop Fernandinho har for ganske nyligt forlænget sin kontrakt sommeren 2019, med option på yderligere forlængelse, så det haster ikke her.

Selvom januars transfervindue plejer at gå lidt stille for sig og ofte ender med at blive lidt af en fuser, så tegner det måske lidt til, at vi Cityfans godt kan se frem til lidt spænding alligevel.

God jul og rigtig godt lyseblåt nytår.

Claus