Vi har sat os for at finde frem til de spillere ved slutrunden i Rusland, som har spillet i den lyseblå trøje. Vi kan jo nok nævne alle de nuværende Cityfolk, der er til VM, men for en god ordens skyld, så er de her:

 • Argentina
  Agüero, Otamendi
 • Brasilien:
  Danilo, Ederson, Fernandinho, Jesus
 • Belgien:
  Kevin De Bryune, Vincent Kompany
 • England:
  Raheem Sterling, John Stones, Fabian Delph, Kyle Walker
 • Frankrig
  Mendy
 • Portugal
  Bernardo Silva
 • Spanien:
  David Silva
 • Tyskland
  Ilkay Gündogan

Men hvem har ellers relationer til Manchester City ved dette VM? Herunder hvem vi kunne finde: 

Australien har Aaron Mooy. City hentede i sommeren 2016 den i dag 27 år gamle midtbanespiller i søsterklubben, Melbourne City. Men han blev straks lånt ud til Huddersfield Town, hvor han blev en nøglespiller i deres sensationelle oprykning. City solgte Mooy permantent til Huddersfield i sommeren 2017. 

Danmark har Kasper Schmeichel som i 00'erne var en del af Manchester City academy, og i 2007 debuterede for klubben i en 2-0 sejr over West Ham. Det blev til 8 kampe i lyseblåt for den dengang unge danske målmand. Blandt andet spillede han i en 1-0 sejr over Manchester United. 
Vi skal heller ikke glemme, at landstræner Aage Hareide som aktiv spillede 24 kampe for Manchester City i sæsonen 1981/82.

Argentina har Willy Caballero, der agerede reservemålmand for Joe Hart i årene 2014-2017. Opnåede legendestatus da han i Liga Cup finalen i 2016, tog pynten af Liverpools straffesparksskytter, og nærmest egenhændigt sikrede City det lille cup trofæ.

Kroatien har Vedran Corluka der i årene 2007- 2008 spillede 38 kampe for City. En lovende forsvars-spiller, som kunne have spillet en rolle på det mester-City hold der fulgte i årene efter hans afgang fra klubben. Men han fik et bud fra Tottenham på transferdeadline dag i 2008, og han valgte at skifte. Scorede imod FC Midtjylland i straffeparkskonkurrencen i 2008 UEFA Cuppen. (Billedet Herunder)

Nigeria har Kelechi Iheanacho, et produkt fra Citys academy der faktisk slog igennem. Den unge angriber stod desværre i skyggen af Aguero og Gabriel Jesus, og trods lovende takter og flere scoringer, valgte han at skifte til Leicester i sommeren 17 for at få mere spilletid. Han blev Citys til dato dyreste salg nogensinde med sit pris-skilt på £ 25 mill. Har stadig ikke fået sit gennembrud i Leicester.

Schweiz har Gelson Fernandes. Hentet til Manchester i 2007 fra FC Sion, blot 21 år. Han viste glimtvis potentiale på Citys midtbane, men var generelt for umoden og ufærdig til Premier League. En af de spillere der blev vejet og fundet for let, da de nye ejere kom ind i 2008, og blev derfor i 2009 solgt til St. Etienne.

Serbien har Aleksandar Kolarov. Her er en nærmere præsentation ikke nødvendig. Serberen var en uhyre vigtig spiller i the rise of Manchester City. Signet i 2010 fra Lazio, og han skulle med City vinde F.A Cup, to Premier League titler samt to Liga cups. Blev ofret i 2017, da Pep Guardiola ville have nogle mere bevægelige backs. En næsten legende for City.

Mexico har ingen spillere, men deres manager, Juan Carlos Osorio var assistent for Kevin Keegans Manchester City i årene 2001-2005. Lidt af en hård hund, siger hans rygte.

Sverige har John Guidetti. Den svenske angriber blev hentet til Citys academy i 2007, og var en spændende spiller, som City forventede sig en del af. Specielt efter en sæsonudleje i 2011/12 til Feyenoord, hvor han scorede 20 mål i 23 kampe i Æresdivisionen. Men ligesom Kelechi Iheanacho blev Guidettis muligheder begrænset af Citys mange verdensklasse angribere. Han manglede lige det sidste i at rigtig kunne tage kampen op med folk som Aguero, Dzeko, Tevez, og hvad de ellers hed. Har en ok karriere i dag i LA Liga - og er stadig kun 26 år.

Tyskland har Jerome Boateng. Han blev hentet til City i 2010 på en 5 årig kontrakt, men det blev et skadesplaget kort ophold. Tyskeren faldt ikke til i det engelske, og skiftede til Bayern München  i 2011. Har siden haft en karriere på absolut ypperste niveau, og blev blandt andet verdensmester med Tyskland i 2014.

Belgien har Dedryck Boyata. Han blev kåret til årets unge spiller i Manchester City for 2009/10 sæsonen. Den dengang blot 20 år gamle forsvarer blev kaldt ind i en skadesplaget situation, og viste stor modenhed og potentiale. Faldt lidt i niveau, og trods flere udlån, bla. til Bolton og Twente, materialiserede det sig aldrig for Boyata. Han blev i 2015 solgt til Celtic, hvor han har haft en flot karriere, og er derfor stadig en del af et ellers meget stærk belgisk landshold.

England har Kieran Trippier. Denne glimrende back stråler i dag for Tottenham, hvor han ironisk nok har erstattet Kyle Walker. Trippier er vokset op i Greater Manchester og blev som blot 9 årig hentet til Citys ungdoms-akademi. Han havde desværre ikke niveauet da det gjaldt, og efter udlån til Barnsley og siden Burnley var han ikke i Citys planer længere. I 2012 skiftede Trippier til Burnley , hvor han var frem til 2015, hvor Spurs bankede på. En late bloomer. Han er i dag 27 år gammel.

Jeg tæller dermed 13 yderligere deltager ved VM, der har relationer til Manchester City. Måske jeg har glemt nogle? Hvis du har noget viden, så brug kommentarfeltet herunder. 

Godt VM derude!