Jeg har i denne klumme forsøgt at finde de 8 bedste lidt 'glemte' City kampe fra sæsonen 1990/91 til 2009/10.

Det er vel og mærke mit helt personlige bud (Lars 'Edghill' Larsen ) for der er sikkert lige så mange bud, som der har været kampe i den periode.
Jeg ville nemt kunne have taget kampe, hvor City har vundet 6-0 og 6-1, 3-2 sejren over QPR i 2012 osv. Mine kriterier har først og fremmest City sejr, og om kampen har haft betydning for City eller modstandere. Der er helt sikkert nogle der er uenige, men hermed mit bud på de bedste 8 kampe. (N.B: kun turneringskampe), 

Enjoy

8. 22.oktober 1994 (1994/95) City-Tottenham 5-2
Dette opgør blev spillet en efterårs dag i oktober. City viste her fremragende angrebsfodbold, og scorede 5 mål i en og samme kamp. Her scorede Steve Lomas sit andet City mål i karrieren. Han havde scoret sit første to kampe forinden denne kamp - imod Nottingham Forest, foruden Lomas, scorede Quinn og Paul Walsh(2) samt et enkelt fra et på det tidspunkt stort talent i form af Gerry Flitcroft. Man skulle tilbage til sæsonen 1991/92 for at finde en kamp, hvor City scorede 5 mål. Dengang sluttede det også 5-2, modstanderen her var lokalrivalerne fra Oldham. Efter 5-2 sejren over Tottenham, skulle man frem til september 1997, for at finde den næste kamp, hvor City scorede 5 mål i en og samme 90 minutter - 6-0 over Swindon. 
Sejren over Tottenham var ikke kun et højdepunkt i sæsonen 1994/95, men også en mange Cityfans så tilbage på i de magre efterfølgende sæsoner.

7. 22. November 2008 ( 2008/09) City-Arsenal 3-0
Selvom City på daværende tidspunkt havde været en del af Premier League i en håndfuld sæsoner, var de på begynder-stadiet for opbygningen af noget stort. Der var stadig et stykke op til det niveau, som Arsenal var på. Det kunne man dog ikke se i denne kamp, som City vandt komfortabelt med 3-0. på City’s hold var bl.a en af kampens store spillere Robinho, som desværre kun i glimt viste hvad han kunne i sin City tid. Ligeledes på City holdet var de nuværende City-spillere Zabaleta og Kompany.
Robinho, Ireland og Sturridge scorede.

6. 4. April 1992 (1991/92) City-Leeds 4-0
Tre måneder før Danmark blev europamester takket være 2-0 sejren i Göteborg over Tyskland, vandt City i Barclays Division One med 4-0 over de senere mestre fra Leeds. (Det blev Premier League, sæsonen efter) City opnåede en flot femte plads i den sæson, og var 'kun' 12 point efter mesteren fra Leeds, da sæsonen sluttede. Yorkshire fødte Andy Hill, Mike Sheron, David White og Niall Quinn scorede målene for City. Leeds tabte blot fire kampe i den sæson, som altså var den sidste inden Premier League blev en realitet.

5. 27. Februar 2010 (2009/10) Chelsea-City 2-4No handshake
City har altid været god imod de 'store' - og selvom City var at finde i top-striden, så var det en stærk indsats der førte til en fejende flot 4-2 sejr på Stamford Bridge - Chelsea’s første hjemmebane-nederlag i den sæson . Chelsea endte dog alligevel med at vinde mesterskabet. Men det var sæsonen hvor City for alvor viste, at nu ville de for alvor blande sig i toppen fremover. Det var denne flotte sejr et bevis på.
For City fordelte målscorerne sig imellem to spillere -et par som altid var garant for ballade -  både på og udenfor banen - nemlig Tevez og Bellamy. Den senere Cityspiller, Frank Lampard, scorede begge Chelsea's mål. Kampen huskes også for en strid mellem Wayne Bridge og John Terry. Billedet til højre. 

4. 8. August 1998 (1998/99) City-Blackpool 3-0
Hvis der er tale om at trække en kanin op af hatten i form af en overraskelse i denne top 8, så må det være denne kamp.
Der er andre City kampe at vælge imellem, men jeg mener, at denne var starten på en ny City æra, dog med nogle bump hen af vejen. City var som nedrykker klare favoritter til at tage turen op igen! Det endte sæsonen også med, men der måtte 49 kampe, forlænget spilletid og straffespark til, før oprykningen var en kendsgerning. Kampen imod Blackpool, var den første opgave i Division Two, og kan vel betegnes som en kamp der ville ligge grundstenen for sæsonen. City’s mål blev scoret af Shaun Goater, Lee Bradbury og Kakhaber Tskhadadze. Over 32.000 tilskuere var på Maine Road til denne allerførste kamp nede på niveau tre for Manchester City. Imponerende. Se highlights fra den kamp under artiklen her.

3. 9. November 2002 (2002/03) City-Man Utd 3-1
Hvorfor dette derby? Ganske enkelt fordi dette 127. lokalopgør var det første siden sæsonen 1995/96, samtidig blev det til en City sejr over naboerne - den første siden den legendariske 5-1 i 1989/90. Kampen i 2002, vil nok blive husket den for evigt jagende Goater der opsnappede bolden på baglinjen fra Gary Neville og scorede til 2-1. Senere scorede Goater en gang til og nåede dermed  mål nummer 100 for Manchester City. Anelka havde bragt City foran. Et glædeligt gensyn med derby-kampen imellem de to naboer. Den er og bliver en tradition i engelsk fodbold.

2. 17. April 1995 (1994/95) Blackburn-City 2-3
Denne regnfulde mandag aften kamp tilbage i 1995, synes jeg er en af de bedste City-kampe i start/midt 90’erne. Det var i en tid, hvor der var kaos i klubben, og City sank bare  længere og længere ned i dyndet - hvorefter det hele så kulminerede med nedrykningen sæsonen efter. City vandt 3-2, endda efter at have været bagud to gange, bl.a. på et Blackburn mål af den tidligere City spiller Colin Hendry og et af efter min mening den bedste Premier League angriber til dato, Alan Shearer. Keith Curle udlignede på straffe og så scorede Rösler og Walsh også  - og det sikrede sejren. Ligesom i sæsonen 1991/92 (Se nummer 6) da Leeds blev mestre foran Manchester U, var City ved at give en hjælpende hånd til vores lokalrivaler i mesterskabsjagten. Blackburn og United kørte parløb om titlen, men det endte med Blackburn som på sidste spilledag  - på Anfield Road - kunne hæve pokalen.
Dette Blackburn hold er måske et af de bedste Premier League hold i 90’erne sammen med Man Utd’s 1998/99 hold.

1.7.Maj 2000 (1999/00) Blackburn-City 1-4
Nok engang er det en kamp imod Blackburn. Der er momenter her i livet, hvor man husker tid og sted for en given oplevelse. For eksempel er der mange ældre der husker hvor de var, da J. F. Kennedy blev skudt, eller i nyere tid, hvor man var og hvad man lavede, da World Trade Center styrtede sammen.
Mindre alvorlig var denne kamp, men spørger man mange City fans hvor de befandt sig under Blackburn kampen i 2000, vil stort set alle kunne fortælle dig tid og sted. Denne kamp markerede afslutningen på en stor City krise, som i 1998 havde sendt klubben helt ned i Division 2.
På denne smukke maj-dag, sikrede City sig direkte oprykning til Premier League via en flot og mindeværdig 4-1 sejr, og herefter kunne City lade Champagne propperne springe, og de mange tilrejsende City fans på Ewood Park -  og især udenfor -  kunne lade jubelen bryde løs.
Kampen betød slutningen på en vandvittig periode på 10 år med nedrykninger og oprykninger og managere i massevis.

Scoretavlen efter de 90 på Ewood Park

Det var slut for mine 8 'glemte City kampe'. Personligt kan jeg huske flere af kampene. Bedst selvfølgelig den i 2000 imod Blackburn, som jeg fulgte via Tekst TV alt imens jeg proppede McDonalds burgere i mig, for at hjælpe på tømmermænd ovenpå en vild bytur.
Ligeledes opgøret imod Blackpool i 1998, hvor jeg som dengang 18 årig, tænkte at denne kamp ville lægge fundamentet til resten af sæsonen.
En anden jeg ligeledes fulgte via tekst tv (igen) var Blackburn kampen i 1995.

Der er helt sikkert andre City kampe, hvor folk tænker, hvorfor er denne ikke med?!?!? Men dette er mit bud. Jeg havde bestemt også andre i kikkerten, såsom 3-3 kampen imod Newcastle i februar 1996 -  eller de to City sejre over Manchester United -  4-1 og 2-1 i 2004 og 2008.
Man kunne også have taget en 6-2 udesejr i 2001 imod Sheffield Wednesday eller igen i December 2001 i London imod Millwall, som blev besejret 3-2.

Buddene er mange, folk er velkommen til at byde ind. Det kan I gøre i kommentarfeltet nederst på siden her- Alle bidrag med kyshånd :)