Da Gabriel Jesus mandag aften i Bournemouth pludselig satte sig ned og tog sig til sin højre fod, udbrød store dele af hjemmepublikummet på Vitality Stadium (tidligere kendt som Dean Court) med Booh-råb. Det kunne man selv som Manchester City fan godt forstå, for det var ærlig talt faktisk ret svært at se hvad der berettigede Jesus til at standse spillet for at modtage behandling.

Det stod dog hurtigt klart, at Jesus ikke spillede skuespil, da han efter kortvarig behandling og tjek måtte humpe fra banen. Den pådragede skade så heldigvis ikke videre alvorlig ud, og fra min pind på City-stamstedet i kulturby 2017 Århus, Golden Lion, skød vi på 1-2 uger pause. Men det viste sig desværre, at være meget forkert vurderet.

Det har nemlig vist sig, at Gabriel Jesus, der jo ellers praktisk nok nærmest havde kunne gå på vandet siden hans ankomst til regnfulde Manchester, har pådraget sig et brud på en 'metatarsal'. En hvad??? Var jeg den eneste som måtte en tur ud på Google for at finde ud af hvad det var? 

Hvis du var en af dem som ikke orkede, eller slet og ret ikke havde tid, og derfor bare konstaterede at Gabriel Jesus er skadet, og det varer lidt tid før han er tilbage, så er her en forklaring på hvad der er sket med den unge angriber:

Hvad er Metatarsals
Mellemfodsknoglerne kaldes på fagsprog for metatarserne. Det er 5 knogler, som forbinder fodroden (anklen) ud til tæerne. (Se billedet herunder) Metatarsalerne er vigtige knogler og arbejder sammen som en enhed i at stabilisere kroppen - specielt i ujævnt terræn.

Det er altså en af disse som vores unge ven har fået en fraktur på, og som alle brud, så er det behandlingkrævende, og det vil derfor vare en rum tid før vi vil se Gabriel Jesus på banen igen. Sandsynligvis kan han lave en hyggeklub med knæskadede Ilkay Gündogan, for erfaringerne med metatarsal-skader fortæller, at de kan tage tid, og at Jesus måske er ude i resten af sæsonen.

Behandling og tidshorisont for Jesus.
Specialisterne anbefaler  4-8 ugers total hvile, sandsynligvis med foden i gips, gerne suppleret med en skinne, der stiver foden af. Det medfører jo dermed i sagens natur en pause fra alt sport. Herefter vil følge en genoptræning af foden.
Al erfaring fortæller, at metatarsal-skader er drilske, og at det i nogle tilfælde kan tage over tre måneder før en spiller er kampklar igen efter et sådant brud.

Den tidligere Manchester City spiller, Kasper Schmeichel pådrog sig i 2014 et metatarsal-brud og det kostede ham samfulde 14 uger på sidelinjen. Michael Owen var i 2006 ude i hele 17 uger med samme skade, mens David Beckham i 2002 kunne nøjes med 7 ugers pause med et brud på sin  2. metatarsal-knogle. 

Man kan altid finde noget positivt - selv i det mest håbløse. I Gabriel Jesus' tilfælde er det, at han nu får tid til at lytte til mere radio. Den unge mand har sat sig for at lære engelsk ved at lytte til BBC Radio Manchester, idet hans ordforråd pt. er I don't know, og mate. Yderligere kan vi også knytte et spinkelt håb i, at Gabriel Jesus sin unge alder taget i betragtning kan komme hurtigt tilbage, idet det er fakta, at unge knogler heler hurtigere end gamle. 

Vi håber på en hurtig bedring - med god behandling - og lidt held - kan vi have Jesus med i de sidste ligakampe, samt evt slutkampe i Champions League og F.A Cup.