Artikelbillede: Fancupholdet 2017: Øverst fra venstre: Rasmus Becker, Jonathan Toftemann, Morten Andersen, Johannes Seerup. Ebou Jagne, Rasmus O Andersen. Nederst fra venstre: Mikkel Fuglekilde, Morten Olesen, Anders Kasper Meyer, Mikkel Asklund og Daniel Westermann.

Manchester City Fans begyndte årets Fancup i Vanløse Idrætspark med masser af optimisme og gå på mod, hvilket resulterede i, at de lyseblå drenge i deres åbningskamp slog Leeds med 1-0- Leeds, der for øvrigt noget overraskende senere skulle vise sig at blive turneringens vindere. Ebou scorede midt i kampen med en kølig inderside. En forholdvist fortjent sejr til City-drengene.

Efter et velfortjent hvil ventede nu hæderkronede Nottingham Forest i kamp to. Forest' udvalgte bestod primært af erfarne spillere, så de havde indledningvis problemer med at styre Citys store angrebslyst. I de første minutter sad vi lyseblå på alt spillet, men måtte alligevel nøjes med Jonathan Toftemanns ene scoring. Det blev dyrt, at vi ikke omsatte overtaget i yderligere scoringer, for selvfølgelig åd Nottinghams rutinerede spillere sig ind i kampen, og de fik også fortjent nok udlignet til slutresultatet 1-1. Med 4 points for 2 kampe var mulighederne for avancement til knock out fasen bestemt stadig til stede- så ingen katastrofe. 

I tredje kamp ventede dagens vigtigste og klart mest prestigefyldte opgør: Manchester United. De røde havde revanche til gode fra sidste år, hvor vi fortjent slog dem med 1-0. Det resultat havde tydeligvis pint dem i Man U's fancup bestyrelse, så i år stillede de med et helt nyt hold, hovedsageligt bestående af nogle meget spændstige og teknisk dygtige unge spillere. Med andre ord: Vi vidste godt, at vi ville få det meget svært. Meeeen (floskelalarm)....I et lokalopgør kan alt ske!

Kampen formede sig som man kunne forvente: United pressede på, mens vi forsvarede det bedste vi havde lært.

Det var dog ikke nok til at få et godt resultat - vi led et 2-0 nederlag i en kamp, hvor vi forsøgte, men lige manglede den sidste kvalitet i de få omstillingsmuligheder, som vi fik. Det skal med, at vores målmand, Rasmus Becker hev en super-redning op på et United straffespark, og det var altså på et tidspunkt, hvor kampen stadig var åben med en spinkel United føring på 1-0. Selvfølgelig var det mega irriterende at tabe til United, men når det så er sagt, så var de bare bedre end os år - og de lignede under gruppestadiet et hold der kunne gå hele vejen og vinde det hele. Men nu røg de (heldigvis) ud i semifinalen - til Leeds.

Status efter kamp tre var nu, at skulle et avancement til kvartfinalen i hus, så var vi presset til at få resultater i de sidste to opgaver - imod henholdsvis Real Betis og titelinderhaverne fra 2016, Blackburn Rovers. 

Lad det være sagt med det samme: Det fik vi ikke. Begge kampe blev desværre tabt med 1-0. Et fællestræk for de to opgør var, at vi aldrig rigtig fik oprettet en "god balance" på holdet. Vi forsvarede os sådan set fint, men vi havde store problemer med at få etableret et slagkraftigt offensivt spil. En ellers hårdt arbejdende og godt spillende Jonathan Toftemann kunne ikke gøre det alene på toppen. Tilbage stod, at vi igen i år måtte se os slået ud i gruppespillet. 

Men pyt nu med det. Det vigtigste var dog trods alt, at vi viste den lyseblå trøje frem, og jeg synes, at vi gjorde den stor ære. Der var ingen muggen og sure miner trods det lidt skuffende sportslige resultat. Truppen var dog efterfølgende - i den hyggelige 3. halvleg over en øl i Vanløse IF's stemningsfyldte klubhus - enige om, at vi til næste år vil gøre endnu et forsøg på at få succes i Fancuppen. 

Tak til alle for deltagelse i cuppen. En særlig tak til Jesper Lund, som havde taget turen fra Lyngby for at støtte os. Også Ebou's fanklub skal have tak for at give lidt stemning på sidelinjen!

Slutteligt skal der også lyde en stor tak til arrangørerne fra Blackburn Rovers. Det havde I f..ndme skruet godt sammen. Leeds har allerede meldt ud at de vil arrangere stævnet i 2018. Vi glæder os allerede! 

Slutteligt lige et par stemningsbilleder: 

Der kæmpes imod Nottingham F 


Ebou kæmper hårdt om bolden imod United


Jonathan Toftemann forsøgte og forsøgte imod Betis

Rasmus Becker, Johaannes Seerup, Morten Andersen (m.ryggen til), Ebou og Morten Olesen går slukøret fra banen efter 0-1 imod Betis
Skuffelse efter 0-1 til Betis

Vi pressede lidt på mod Blackburn til sidst- But too little too late

Bekymrede miner på sidelinjen
Bekymrede miner på sidelinjen under Blackburn kampen

 
Holdbilledet igen