F.A Cup: På mandag venter Wigan, Citys onde F.A Cup ånd, når Pep Guardiolas tropper rejser den korte tur på 40 km til DW Stadium for at spille 5. runde kamp i cuppen. De feste af os forventer med rette en sejr over den lille League One klub, men alligevel... hvis historien ikke kan lære os noget her, så er vi ikke ret kloge:

For snart fem år siden, i 2013, tabte Manchester City sensationelt F.A Cup finalen til netop Wigan, da den lille klub fra det vestligste Greater Manchester vandt sin hidtil eneste titel i klubbens historie, en historie der blot spænder tilbage til 1932. 

Jeg var faktisk selv til stede på Wembley med min dengang 7 årige søn, der kiggede vantro på mig - nærmest som om, at jeg skulle bekræfte ham i, at han skam desværre havde set rigtigt, da Wigans Ben Watson headede " The Pie Eaters" på F.A cup titel kurs- endda i kampens sidste minut. Selv havde jeg svært ved at kapere den skuffelse, men det var jo desværre rigtigt - vi måtte leve med det - og vi må den dag i dag leve med den nedtur. Det irriterer mig stadig.

Tre dage efter rykkede Wigans sensationelle triumf rykkede de ud af Premier League - for øvrigt efter hele 8 sæsoner i træk i den bedste række.
For City-manager Roberto Mancini, blev kampen den sidste i spidsen for de lyseblå. To dage efter blev han fyret. På årsdagen for det der Aguerooooo moment....Et F.A Cup finale nederlag og en 2. plads i Premier League var ikke den deciderede begrundelse for fyringen. Mancini havde tabt omklædningrummet, og der var ikke den samme ærgerrighed og sult i truppen længere, forlød det blandet andet. 

Året efter - i 2014 -  kunne City få revanche, da Manuel Pellegrinis suveræne free scoring Manchester City - og kommende Premier League vindere  - trak Wigan op af hatten i kvartfinalen. City var trods nederlaget på Wembley 10 måneder tidligere, storfavoritter. Kampen blev spillet hjemme i Manchester, og Wigan var siden deres choksejr på Wembley året før som sagt blevet til et Championship-hold - og endda et ringe et af slagsen. Succestræneren fra F.A Cup triumfen, Roberto Martinez var blevet headhuntet af Everton, og afløseren Owen Coyle havde ikke været en succes, og han blev afskediget efter blot 4 måneders ansættelse,

Så Wigan kom til Manchester med City-legenden Uwe Rösler i spidsen - og østtyskeren havde opskriften på sejr. Wigan vandt med 2-1, og sendte altså dermed endnu en gang City ud af F.A Cuppen. Dette var faktisk en endnu større sensation end finalesejren året før, men naturligvis vil man altid bedre huske Wigans helt store triumf, da de tog selveste pokalen med hjem fra Wembley i 2013 - klubbens absolut finest hour. Wigan var videre i turneringen ved at gentage 2013 finale-kvalifikationen, da de i semifinalen tvang Arsenal i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, men slutteligt måtte bøje sig for de senere vindere af titlen.

På mandag mødes City og Wigan altså så endnu engang i F.A Cuppen. Wigan er siden sidste opgør med City dumpet yderligere en række ned, men er dog pt. nummer 2 i League One og er trods et nyligt mindre formdyk i ligaen i allerhøjeste grad med i ræset om oprykning.

I F.A cuppen har Wigan været skræmmende hjemme på DW Stadium (kapacitet 25.000) hvor de har slået hele to Premier League hold ud:. Bournemouth blev sendt hjem med et 3-0 nederlag, mens West Ham i følgende runde måtte rejse retur til London med et 0-2 nederlag. Så City er advaret om, at der ikke venter en helt nem opgave. 

I Wigan truppen råder man over den nordirske kult-angriber Will Grigg, som er holdets topscorer med 15 mål i denne sæson. Klubben har også den tidligere City academy-spiller Devante Cole i truppen. Devante er søn af den tidligere United og City spiller, Andy Cole.

Kampen spilles Mandag aften, og sendes på Viaplay og 6eren fra klokken 20:55

P.S At City ikke altid taber til Wigan i Cupkampe er denne festaften i Manchester i 1999 et bevis på. City slog dengang "The Latics" med 1-0 i returkampen i Division Two's Play off semifinaler, og kvalificerede sig dermed til Oprykningsfinalen på Wembley imod Gillingham. Resten er historie. 

N.B: Sæt lyd på nedenstående video- Stemningen er helt elektrisk.