Mange af de såkaldte rigtige fans griner hånligt af os Manchester City fans. Vi er medløbereplastikfans, footballmanager-spillende små drenge helt uden loyalitet og historisk interesse for klubben. Ja, faktisk er vi allesammen summen af alt hvad der er galt med moderne fodbold! Puha, Manchester City "fans", skam over jer 

Da disse ret så grove anklager og beskyldninger begyndte at hagle nede over os i forbindelse med overtagelsen i september 2008, blev jeg personligt vred, ked af det og skuffet. Fra at i mange andre klubbers supporteres øjne at være lille ufarlige og charmerende Manchester City, var vi nærmest over nat blevet til store stygge farlige og u-charmerende Manchester City.

Pludselig var vi åbenbart blevet til en købeklub uden fans, historie og hvad der ellers hører til en stolt fodboldklub. Nøj, hvor jeg i mange diskussioner - både ansigt til ansigt med folk  - men ikke mindst på diverse Internet foraer har brugt meget energi på at forsvare Manchester City. En forgæves kamp. Folkedomstolen har dømt - og sådan en dom er ikke til at rokke ved.

Men i dag er jeg også ligeglad. Jeg er kommet til den konklusion, som jo faktisk bare hele tiden har ligget lige for næsen af mig: Kritikerne har intet at have deres galde i. De kommer kun med deres shitstorms fordi de er bange for konkurrencen  og for øvrigt p...sse irriteret over, at der nu er pillet ved den indgroede magtbalance, som der efterhånden var kommet i engelsk fodbold. Og hvad ved de her mennesker egentlig om Manchester Citys historie og fankultur? Sandsynligvis intet.

Hvis nogle ved noget om Manchester City - så er det da mig og mine medfans. Mange af os har jo trods alt fulgt klubben i tykt og tyndt gennem årtier. Og ja, naturligvis kommer der nye supportere til i disse år. Unge drenge (og også lidt piger) bliver benovet over City, og det er da kun klart.
City er et hold med mange dygtige spillere, de spiller god fodbold, og ind imellem vinder de også noget. Det lokker da unge nye fodboldfans til. Vi taler altså ikke om, at det er voksne mennesker som pludselig forvandler sig til Manchester City fans fra måske at have fulgt Chelsea eller Real Madrid. Dem har jeg som mangeårig kontaktperson for fanklubben aldrig stødt på- en ellers ret almindelig fordom blandt mange haters!

Hvad er fanklubben? 

Et godt argument for at blive anerkendt som en 'rigtig' Manchester City fan er helt klart at melde sig ind i den Skandinaviske Supporterklub. Supporterklubben blev stiftet af Nils Martinsen i Fredrikstad, Norge helt tilbage i 1974, og er faktisk dermed den ældste fanklub for en engelsk fodboldklub i Skandinavien.
(Allerede der var det første argument imod at Manchester City fans er helt nye)

Supporterklubben er, som navnet antyder, et Skandinavisk samarbejde. Vi udgiver 5 gange om året et yderst velskrevet medlemsblad, Scandinavian True Blue (STB). Bladet er næsten altid på omkring 100 sider, og indeholder artikler om aktuelle emner, historie, rejsetips, fanportrætter -  og der er i det hele masser af læsestof i bladet, som du ikke bare kan finde på nettet. Det kan for eksempel være portrætter af såvel unge stjernefrø fra akademiet til gamle klub-legender.

Når man sidder og læser i STB kan man tydeligt mærke, at bladet er forfattet af passionerede Manchester City fans, der ved en masse om klubben, og som nærmest betingelsesløst elsker de lyseblå. Bladet er udkommet siden de turbulente 1990'ere, og har snart 120 udgaver på bagen. Igennem årene har STB haft en håndfuld redaktører, og de har alle formået at vedblive med at videreudvikle fanzinet i en positiv retning. Det er altid en fornøjelse at modtage STB med posten, og der er dømt total læseaften hjemme hos mig, når det ankommer til min adresse.
Herunder et udsnit af forsider igennem årene (artiklen fortsætter under billedet) :

STB blade

Billetordning:

Et rigtig godt argument for at være medlem af supporterklubben er vores unikke billetordning.

Vi kan til stort set alle hjemmekampe skaffe omkring 100 billetter - og det vel at mærke til en pris, hvor rejseagenterne slet slet ikke kan være med. Vi har sagt i alt beskedenhed i supporterklubben den suverænt billigste og bedste ordning. Det er derfor en helt ufattelig gåde, at nogle overhovedet vil benytte sig af rejsebureauer, når det kommer til at købe billetter til City (og generelt Premier League). For eksempel så tager vi i Supporterklubben omkring 800 kroner for en billet til City v Arsenal her den 18. december, mens rejsebureauerne tager langt over det dobbelte! 

Vi kan også skaffe billet til udekampe - her er antallet dog naturligvis mere begrænset, men det kan altså lade sig gøre. Dog vil vi altid vægte anciennitet i fanklubben, når det kommer til hvem der får at købe de eftertragtede udebanebilletter. 

En kæmpe bonus når du rejser med os er, at du stensikkert vil møde andre passionerede skandinaviske Manchester City fans. Du vil derfor få nogle rigtig gode venner - og altså få opbygget et super Manchester City netværk. Jeg har personligt mødt rigtig mange norske, svenske og danske Manchester City fans på mine rejser, og mange af dem er blevet venner for livet - og venner kan man som bekendt ikke købe for penge.

Til slut vil jeg sige, at det at melde sig ind i Supporterklubben er at få papir på sin fanhed. Det er lidt som at gifte sig med den man elsker.

Så kys nu de satans Manchester City - og få dig meldt ind