Fredagens glædelige kontraktforlængelse med Sergio Agüero fik mig til at tænke på, hvornår de andre spillere i Manchester Citys trup har kontrakt-udløb med de engelske mestre. Så her får du en kort gennemgang og vurdering fra os på Cityfans.dk

Sommeren 2019:
Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Brahim Diaz.

Her er det vel kun katastrofe indkøbet Mangala, vi skal lade gå. En fiasko af dimensioner. I de sidste 10 år er det vel kun købet af Roque Santa Cruz, der har været en større skuffelse end franske Mangala? 

Kan Kompany holde sig skadesfri i denne sæson, så bør den nu 32 år gamle belgier som minimum få et års forlængelse. Alternativt kan man ansætte ham i trænerteamet. Kompany er en klubambassadør, som fortjener alt den anerkendelse han kan få for sin indsats for Manchester City.

Spanske Brahim Diaz fremtid i City afhænger meget af, hvor mange chancer den 19 årige offensive midtbane får i denne sæson. Jeg kender ærligt talt ikke voldsomt meget til ham, og derfor er det svært at vurdere, om spanieren er værd at forlænge med. Mange hyper Diaz, men jeg ved ikke hvad de bygger det på?

Sommeren 2020:
Fernandinho, Ilkay Gündogan, Fabian Delph, Oleksandr Zinchencko, Phil Foden, David Silva, Claudio Bravo

Her flere prominente navne. Fernandinho har netop forlænget til 2020, og der tales om at den 33 årige brasilianer er førsteprioritet at få erstattet, hvilket jo mislykkedes med Jorginho, der valgte Chelsea fremfor City.

Silva forlængede til 2020 tidligere på året. Jeg tænker, at det bliver hans sidste kontrakt med City. Den 32 årige spanier har for nyligt ytret, at han ønsker at spille for hjemstavnsklubben Las Palmas inden støvlerne sættes på hylden. 

Delph (28 år) kunne jeg ikke forestille mig få forlænget. Tro soldat, men ikke en fremtidens mand.

Zinchencko var tæt på at blive solgt flere gange i sommerens vindue, men ukraineren valgte at afvise både Bilbao og Wolves. Han ville blive og kæmpe for sin plads i Manchester. Jeg tænker dog stadig, at City gerne vil have ham afsted. Måske er den unge midtbanemand mør til januar, såfremt han ikke opnår tilfredsstillende med spilletid henover efteråret.

Omkring Foden kan der heller ikke være tvivl. Han skal 'masseres' ind på holdet og have en forlængelse. Foden er den omvandrende drøm for den lokale unge Cityfan. Den blot 18 år gamle Phil Foden er fra lokalområdet og er vokset op som Cityfan. Det er vigtigt, at have sådanne spillere. Specielt i disse globaliseringstider, kan Foden stå for en trods alt stadig lokal forankring.

Juryen er stadig ude på Ilkay Gündogan. Jeg er stadig ikke helt overbevist. Tyskeren, med de tyrkiske rødder, kan være helt eminent på sine bedste dage. Der er bare langt imellem dem.

35 årige Claudio Bravo er ude hele denne sæson med en akillessene-skade. Tænker ikke at han knokler hårdt på, bare for at vende tilbage til Citys reservebænk. Han er 99.9 % færdig i City. Jeg regner med, at han bliver solgt til en billig penge til sommeren 2019. En underlig Citykarriere han har haft. Men han kan rejse med et ligacuptrofæ, der i høj grad var hans fortjeneste.
(artikel fortsætter under billede)

De Bruyne med Foden.

Sommeren 2021

Leroy Sanè, Sergio Agüero, Arijanet Muric.

Tyske Leroy Sanè ser jeg som en spiller med stadig meget uforløst potentiale.
Nuvel, en sjælden gang kan han virkelig være ringe, og ligne en Serie 4 fløj, men de kampe er der langt imellem. Meget ofte er han afgørende for City.
Sanè er stadig bare 22 år gammel, og jeg er overbevist om, at han kan udvikle sig videre til en absolut verdensklassespiller. Han kan blive Manchester Citys svar på Lionel Messi.

Målmand Arijanet Muric er svær at bedømme. Den bare 19 år gamle Kosovo-landsholdsspiller, er med Bravos akillessene skade blevet kastet ind som reservemålmand for Ederson. Får formentlig sin debut for City i Ligacup kampen i Oxford. Spændende for den 198 cm høje målmand. 

Sergio Agüero bliver 33 år i 2021, og har aldrig lagt skjul på, at han vil afslutte sin karriere i Argentina. Så denne bliver hans sidste kontrakt med City, men han kommer til at rejse hjem som en vaskeægte legende. Det bliver en sorgens dag.

Sommeren 2022 

John Stones, Nicolas Otamendi, Philippe Sandler, Kyle Walker, Danilo, Bernardo Silva

Nu er vi ved at være så langt fremme i tiden, at det bliver diffust at snakke forlængelser. Lad mig sige kort: 

John Stones (f. 1994) vil stadig kun være 28 år i 2022, og vil der være i sin bedste fodboldalder. Han udvikler sig, trods visse bump undervejs, stadig i positiv retning. Mon ikke, at han får en forlængelse? 

Nicolas Otamendi. På sine bedste dage eminent, på sine værste: Et decideret mareridt. Jeg havde en gang en træner, der kaldte en af mine holdkammerater for en "tikkende bombe", som man aldrig vidste hvornår gik af. En god spiller, men en højrisiko spiller at have løbende rundt. Sådan ser jeg på Ota.
Han kan være fremragende - og så pludselig ud af ingenting få en hjerneblødning. Otamendi vil være 34 år i 2022, men jeg tror, at han er væk før. Han bliver solgt før kontraktudløb.

Kyle Walker er i dag 28. Jeg tror ikke på, at kræfterne til at piske op og ned af sidelinjen er der i 4 år mere. Det er en mega-sej plads, der virkelig kræver sin mand. Hans forgænger, Pablo Zabaleta kunne heller ikke holde til det længere, da han rundede de 30.

Danilo er 27 år. Jeg er ikke overbevist om, at han er løsningen helt frem til 2022. Han er ligeledes marginal-spiller på det brasilianske landshold og vil han tættere på en fast plads der - inden næste VM i netop 2022 - så skal han ikke være reservespiller i Manchester City.

Bernardo Silva. What a player. Og stadig bare 24 år. Efter en blød og nærmest lidt anonym start i Manchester, har portugiseren vist et ekstremt højt niveau, Han har potentialet til at blive en af de store spillere til Citys historiebøger. 

Philippe Sandler er det svært at sige noget om, Den 21 år gamle hollandske centerforsvarer, der blev hentet i Zwolle for £ 2.25 mill i sommer, er måske tiltænkt at være en langsigtet erstatning for Kompany, men svært at sige noget om. Men en 4 årig kontrakt sender dog sit signal om, at  Pep og co. må have en stor tiltro til den unge mand, der har en fortid på Ajax' akademi. 

Sommeren 2023:

Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kevin De Bruyne, Riyadh Mahrez, Gabriel Jesus, Raheem Sterling,

24 årige Aymeric Laporte er efter en anonym start i City siden vinterskiftet fra Bilbao, kommet godt i gang. Det er dog tidligt at sige om franskmanden, der IKKE var med i Frankrigs VM vindende trup, har det der skal til, for at blive Citys kommende forsvarsgeneral. Men det, som jeg foreløbig har set i denne sæson tyder på det. Jeg tror på ham. 

Mendy er ligesom landsmanden Laporte også kun 24 år. Han er klart en spiller, som der er masser af fremtid i. Han kan løbe op og ned af sidelinjen i mindst de næste 5-6 år. Jeg kan dog blive bekymret for, om Mendy er "injury prone" (skadestilbøjelig). Først fik han sin alvorlige knæskade, der holdt ham ude i halvt år, og pt har han bøvl med en knogle i foden. Og han har kun været i City i et år. 

Vores bedste bedste spiller, Kevin De Bruyne vil i 2023 være 32. Til den tid er der nok stadig 2-3 gode år i ham, men han vil dog sandsynligvis have toppet, når vi når dertil. Men hvor giver det en ufattelig ro at vide, at vi har en af verdens bedste fodboldspillere på kontrakt i 5 år mere. 

Riyadh Mahrez er 27 år gammel, og juryen er stadig ude her. Jeg synes, at det er vildt, at City betalte så meget for ham, og jeg har stadig svært ved at se ham som andet end unødig luksus. Men med D. Silva så småt på vej ud, er det måske fornuftigt nok at have alternativerne klar.

G. Jesus. Nu siger jeg noget, som måske ikke så mange er enige med mig i: Jeg synes, at angriberen er god, men slet ikke så fremragende, som nogle vil gøre ham til. Agüero er klasser bedre, og vores tidligere angribere såsom Dzeko, Tevez og til dels Negredo synes jeg også var bedre end vores brasilianske ven, som jeg alt for ofte mener, forsvinder ud af kampe. Nuvel, Jesus er stadig meget ung, og det er jo ikke sådan, at jeg ikke tror på ham. Synes bare, at han er en smule overvurderet. 

Raheem Sterling. En uvurdelig spiller. Har netop forlænget med City , hvilket lægger rygterne om et skifte til Real Madrid i graven 

Sommeren 2024

Ingen

Sommeren 2025:

Ederson.

Den brasilianske målmand er fantastisk. Det er ikke sådan, at han er helt fejlfri, han er efter mine mening en lidt over middel "shot stopper". Det der gør ham fantastisk er den dimension, som han har med sin teknik med fødderne, samt sit overblik. Med de attributter kan Ederson agere som en ekstra forsvarsspiller, og med sit ekstremt lange og præcise udspark kan han sågar også være assist-mager. Med sine 25 år har Ederson også stadig sine bedste år foran sig.


Det konkluderer min gennemgang. Man må sige, at der er rimelig godt styr på kontrakterne i klubben, som virkelig udviser rettidig omhu  i disse anliggender. Der er stort set ro på bagsmækken her.

Det er vel reelt kun udfordringerne omkring Kompany og Fernandinho der pt. skal løses? 

Husk, at du er velkommen til at skrive din mening under artiklen her. Så bliver vi glade. Vores løn er dit engagement.