For knap 20 år siden var vi nogle stykker her fra Cityfans redaktionen, der for første gang besøgte Citys gamle træningsanlæg på Platt Lane.

Det var i en periode, hvor Manchester City blot spillede på niveau 3, og havde et hyr med at hænge på i toppen, hvor mindre klubber som Walsall, Fulham, Gilllingham og Preston var Citys hårdeste konkurrenter. Der var med andre ord ikke så meget at råbe hurra for. 

Men... Veteranen Richard Jobson, forsvarskrumptap i City på daværende tidspunkt ville gerne give os noget positivt at tage med hjem. Han hev derfor os danske fans til side for at præsentere os for en lille bitte 17 årig knægt med ordene :

"Ham her - han bliver bare go - bare vent og se"!

Knægten så helt genert ud, og lignede mest af alt en der kunne have kravlet langt ned i et musehul... Ærligt talt. Det var også svært at forestille sig, at denne blot 165 cm høje dreng skulle kunne terrorisere noget som helst forsvar i denne verden. Men hvad. Vi troede da naturligvis på "Jobbo"- og han skulle da også få ret. Selvfølgelig.

Knægten skulle gå hen og få en fantastisk karriere, primært som højre fløj, med mange kampe for Manchester City, siden Chelsea, så City igen inden han sluttede karrieren i England med 4 år hos QPR. Det blev også til 36 kampe for det engelske landshold. 

I har nok gættet det. Det er selvfølgelig Shaun Wright-Phillips vi taler om, mine damer og herrer. Den største søn vores Academy nogensinde har fostret. Helt utvivlsomt.

Tænk sig... Denne lille store mand fyldte igår 36 år - tiden flyver bare afsted.

Men SWP er skam trods sin fremskredne fodboldalder stadig aktiv. Han tørner i dag ud for Phoenix Rising i USA.

Tillykke med dagen, *Shaunie Wright'

Så god var SWP, da han var på sit højeste - læs artikel her 

Shaun Wright-Phillips karriere 

SWP; Født den 25. oktober 1981 i London

1998: Nottingham Forest giver SWP en fri transfer. Ifølge Forest er han alt for lille til professionel fodbold. City samler ham op. 

1999: Debuterer for City i en liga cup kamp imod Burnley, Herefter sporadiske indhop i de følgende år.

2002: Under Kevin Keegan etablerer han sig for alvor på 1. holdet, der dengang spillede i Championship. Han bliver hurtigt en af Englands mest omdiskuterede og lysende talenter. En af Citys helt store profiler i en succesfuld oprykningssæson - og ikke fyldt 21 endnu.

2004: Debuterer på det engelske landshold, hvor han faktisk scorer det afsluttende mål i en 3-0 sejr over Ukraine. Yderligere scorede SWP et fantastisk mål det allerførste spillede lokalopgør på Etihad, hvor han løber en solotur på over 50 meter og banker bolden ind via undersiden af overlæggeren. Vel nok hans mest berømte scoring sammen med hans 3-3 udligning i det forrygende come back imod Spurs samme sæson.

2005: SWP er ved at blive alt for god til dengang middelmådige City, og i sommeren køber de forsvarende engelske mestre fra Chelsea ham for £ 21 mill, hvilket på daværende tidspunkt gjorde ham til Citys suverænt største salg nogensinde. Faktisk er han stadig d.d Citys tredjedyreste spillersalg - kun siden overgået af Balotelli og Negredo.

2008: Retur til Manchester City! Skiftet til Chelsea bliver aldrig en helt vild succes. SWP er gået fra at være den store stjerne i Manchester til at være en marginal-spiller i Chelsea. Trods enkelte opture på Stamford Bridge, sælger Londonklubben ham tilbage til Manchester en august-dag i 2008. City er samme dag i Herning for at møde FCM i UEFA cuppen, og da handlen bliver offentliggjort i timerne op til kampen, gjalder Hernings gågader af sangen "He's coming home He's coming home- Shauni's coming home!" Et fedt øjeblik. SWP markerer sin genkomst til Manchester ved at fire dage efter score to kasser i sin come back kamp - en 3-0 sejr over Sunderland på Stadium of Light.

2011: Shaun Wright-Phillips finder det sværere og sværere at komme på hold i City, og med Adam Johnsons ankomst, bliver det ikke nemmere for den nu 30 årige fløj at spille sig på. Den 31. august 2011 sælger manager Mancini ham til Queens Park Rangers. I timerne efter det skifte udtalte SWP: Jeg vil altid være City-mand i mit hjerte efter næsten ti år i klubben". Tiden i QPR bliver ikke god. Rangers er et rod, og det bliver ikke til mange kampe for de blå/hvide.

2015: Får endelig en fri transfer af QPR og skifter til MLS ligaen  - New York Red Bulls. Her joiner han sin lillebror, Bradley Wright-Phillips, der ligeledes har en fortid for Manchester City (32 kampe - 2 mål imellem 2004 og 2006) . Her bliver det til 21 kampe for SWP, inden det igen bliver til fri transfer

2017: Skriver en et årig kontrakt med Phoenix Rising FC fra den næstbedste amerikanske række.