Manchester City kunne torsdag afsløre en ny 3. dragt, som med dets design i en grøn-gul farve har til formål at hylde heltene fra 1999's legendariske division two play off finale. Det er i hvert fald hvad de skriver på mcfc.co.uk, og vel dermed en klubholdning. For mig ligner det nu mere en sommer-uniform til Vej og Park afdelingen i Århus Kommune end en fodbolddragt.

Det er naturligvis virkeligt prisværdigt og superfedt, at Manchester City fortsat ikke glemmer hvor de kommer fra, og vedbliver med at have en respekt og ydmyghed overfor de mindre sportslige succesfulde 1980'ere og 90'ere. De år har stadig stor indflydelse i Manchester Citys fankultur, og til trods for, at den tid bød på mange skuffelser og sågar somme tider ydmygelser, så tror jeg alligevel ikke, at man kan finde mange Manchester City fans der ville have været de oplevelser og den tid foruden. Vi rykkede sammen i bussen, og fik den umanerligt gode egenskab at kunne le af os selv - selv når det gjorde mest ondt.

Men med den her trøje, der med Kevin De Bruyne som blikfang, åbenbart skal hylde play off heltene fra 1999, er det efter min mening lidt smagløst, og lige at gå for langt. Det virker som om, at klubben godt ved at dragten her er grim, men for at kaste en rednings-krans til dens kommende salgstal, smider man lige kortet 1999 kortet. Arh. Det holder ikke Nike! 

Ud over den gule farve har jeg svært ved at se nogen lighed med den legendariske 1999 trøje- som for øvrigt også blev kaldt tudegrim da den blev lanceret i efteråret 1998. Men døm selv om du synes de to trøjer ligner hinanden!