Artikelbillede: Screen shot fra Championship manager 1995

Hvad har Championship Manager, En rød tråd, Huddersfield Town og vores eget Manchester City med hinanden at gøre? 

Ikke det store vil folk tænke. Championship Manager er et ganske udmærket computerspil - i hvert fald hvis man tager de tidlige udgaver fra 1990’erne. Nå ja, så har City og Huddersfield selvfølgelig det sammen, at de spillede 0-0 i 2017 udgavens 5. runde i F.A Cuppen - og nu her i aften (1. marts) skal ud i omkamp i Manchester.

Men hvor kommer Championship Manager og den røde tråd så ind? Da jeg var teenager og gik i folkeskole i start/midt 90’erne, brugte jeg mange timer ude på fodbold banerne, men jeg sad omtrent lige så mange timer foran min Amiga Computer og spillede Championship Manager. Et intet mindre end genialt spil.

Her gjaldt det om at føre et fodboldhold til succes i rollen som manager.. Et af de hold som jeg yndede at blive manager for, var selvfølgelig mit elskede Manchester City - men næsten hver gang endte det med en fyring. Så selvom det var et Computer spil, ja så mindede det ganske fint med datidens City og forbrug af managere!

Men som en del af spillet skulle man naturligvis købe spillere, og det er her, at Huddersfield kommer ind i billedet. For på holdet dengang -  i spillet som i virkeligheden -  huserede der en rigtig stærk angriber i form af Andy Booth (billeder herunder). Han var en ret habil målscorer, og kunne man få fingre i ham var man garanteret 10-12 mål hver sæson.

I virkelighedens verden er Andy Booth en af Huddersfield Town’s bedste spillere i klubbens 108 årige historie. En god angriber, som scorede ganske mange mål. I 1996 forlod Andy Booth Huddersfield Town for at prøve kræfter med Premier League og Sheffield Wednesday. Han blev topscorer i sin første sæson i Wednesday, og senere repræsenterede han også Tottenham, dog uden den store succes. Han vendte senere tilbage til sit elskede Huddersfield Town, hvor han stoppede sin karriere i 2009. Det blev over to perioder til i alt 393 kampe og og 137 scoringer for Booth i Huddersfield.

Men hvad har den Røde tråd at gøre med  City og Huddersfield Town? Jo, i Lørdags var det præcis 17 år siden, at de to klubber sidste mødte hinanden, dengang den 18.Februar 2000, spillede de 1-1 i Yorkshire hos Huddersfield med Shaun Goater som Citys målscorer.

Tre måneder tidligere - den 27. november 1999-  havde undertegnede sammen med flere andre fra fanklubben overværet hjemmekampen på den lille sports cafe, Calle & Kjær i Århus. Dette opgør blev sendt på DR 1's hedengangne og legendariske Tipslørdag - og ikke nok med det - så havde programmet sendt journalist og kamerahold til Århus for at lave en stemnings-rapport fra os fans fra Calle & Kjærs i Bruunsgade.
Så det var et kæmpe antiklimaks, at City endte med at tabe kampen med 0-1 efter en noget blodfattig indsats, vi ikke kunne være så stolte af. Manchester City gik ellers ind til dette opgør med imponerende 8 hjemmesejre i træk - men selvfølgelig skulle den statistik ødelægges, så vi danske Cityfans skulle finde en grimasse der kunne passe - med et kamera fra landsdækkende TV lige op i fjæset! 

Selvom City altså dengang tabte kampen, endte det hele alligevel lykkeligt. De lyseblå rykkede i den sæson op i Premier League. Oprykningen blev en realitet i en mindeværdig kamp i  den sidste spille runde på udebane imod Blackburn Rovers, Den så jeg med gedigne tømmermænd, men det er en anden historie..

Når talen falder på City og Huddersfield Town, så kommer man ikke udenom, at Huddersfield Town’s største liga nederlag til denne dato, stadig er til Manchester City. Den 7. November 1987, pillede City hjemme på Maine Road Huddersfield fuldstændig fra hinanden  - og vandt med 10-1, (TI- ET) efter bl.a. 3 mål af David White. Naturligvis også en kamp som er gået over i City historien. 

Her går den Røde tråd igen, for præcis 10 år senere den 7. November 1997, i Division One mødte de to atter hinanden på samme dato. Denne gang desværre med Huddersfield Town som vindere -  1-0 i Manchester blev den kamp.

Nu er tiderne anderledes, og selvom Huddersfield Town ligger lunt til oprykning fra Championship (og det er ikke manager spillet) så er det naturligvis en kamp, som City skal vinde og gå videre fra. Men samtidig vil det ikke komme bag på mig, hvis vi taber 1-0…med mindre de lyseblå folder sig helt ud, og vinder 10-1, som de gjorde for snart 30 år siden. 

Lars Edghill 

Efterskrift: Manchester City og Huddersfield har før spillet omkamp(e) i F.A cuppen. Herunder et klip fra sæson 1987/88, hvor City skulle bruge tre kampe i pokalturneringen til at besejre det selvsamme hold, som de havde slået med 10-1 i ligaen bare to måneder tidligere. I anden omkamp vinder City (i videoen herunder i rødt!) med 3-0 i Huddersfield - det efter 2-2 og 0-0 i de to første kampe.