Som fan af Manchester City bliver man meget ofte beskyldt for at være en "plastik medløberfan" som helt bevidst og aktivt har valgt at holde med klubben fordi man jo dermed næsten er garanteret succes med de voldsomme investeringer, som City har fået indsprøjtet siden 2008, hvor den stenrige Sheik Mansour overtog ejerskabet af de lyseblå fra Manchester. 

Det er dog en beskyldning, som vi her på vores lille redaktion blot kan le af. For kernen af den danske Manchester City fanskare tager faktisk sit udspring i det helt modsatte af hæder, ære og succes:

Den danske Manchester City supportgruppe har rødder noget længere tilbage, og den fik paradoksalt nok sit allerstørste boost i slutningen af 1990'erne, hvor Manchester City var i sit livs krise med en dybt inkompetent sportslig ledelse og en trup på hele 54 spillere, bragt sammen af et utal af forskellige managere.
Det herskede rent ud sagt et kaos i  City, et kaos som til sidst kulminerede med en historisk nedrykning til den tredjebedste række i engelsk fodbold. Det var en kæmpesensation, at en af Englands største og mest vindende klubber igennem tiden nu kunne se frem til ligakampe imod småklubber såsom Wycombe, Macclesfield og York!

Citys kæmpestore nedtur skete samtidig med, at det begyndte at blive mere og mere almindeligt at fans af engelsk fodbold mødtes på de forskellige pubber og sportsbarer der i disse år skød op. Cityfans var ingen undtagelse, og nogle tilfældige møder på diverse beværtninger resulterede i, at vi fik dannet et decideret Cityfan-miljø i disse ellers store krisetider for vores fælles passion:
Manchester City! 

I 1999 dannedes vores første hjemmeside, okay.dk, som vi her på Cityfan således er en direkte efterkommer af.
I 2003 blev til Okay til Cityfan.dk. Igennem årene har vi skiftet udseende mange gange og aktiviteten på siderne har været op og ned, men vi kan altså prale med, at være en af de ældste danske fansider for en engelsk fodboldklub, og Okay.dk's grundlæggere er stadig blandt de flittigste bidragsydere til indholdet her.

Og hvad er CityFan så?
Cityfan er en officiel dansk del af den Skandinaviske Manchester City Supporterklub, så vores primære formål er naturligvis at promovere denne. Vi vil dog også bestræbe os på at skrive om forskellige Manchester City relaterede emner; såsom klubhistorie, spillerportrætter, boganmeldelser, rejsetips/beskrivelser, blogs om aktuelle emner o.m.a.

Det er altså dermed sagt, at Cityfan ikke er et site, hvor du kan læse alle de seneste nyheder fra Manchester City F.C. Med den i dag gigantiske nyhedstrøm fra Premier League stof, har vi forlængst måtte give op og erkende, at vi ikke længere kan følge med de professionelle medier. Derfor vil vi på Cityfan kun beskæftige os med de allervigtigste nyheder. 

I forsøget på dog at følge lidt med, er vi på Cityfan både på Twitter og Facebook. Der vil vi i overskrifter følge lidt med i den store strøm af Citynyheder, der hele tiden væltet ind over os. Du er selvfølgelig velkommen til at følge og like os. 

Vi håber, at I vil bruge siden, og at den vil bringe glæde til alle der har interesse for Manchester og/eller engelsk fodbold. Kom gerne med kommentarer, ris og ros til os, hvis du mener, at det er på sin plads. Skulle du have lyst til at bidrage med noget, er du velkommen til det. Du kontakter os bare.

Lyseblå Hilsner 

Alle os på redaktionen.